Skocz do zawartości
Nerwica.com

Pramolan a Coaxil

neah

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, potrzebuję porady, może akurat ktoś się będzie znał. Psychiatra zapisał mi Pramolan, na 2-3 miesiące. Neurolog zapisał Coaxil, na 1,5 miesiąca. Czy mogę brać oba leki, czy lepiej najpierw jeden a potem drugi? Który najpierw? I czy jest sens brać Coaxil tak krótko? Ponoć to lek do długotrwałego stosowania, co najmniej pół roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@neahPrzede wszystkim jak idziesz do drugiego lekarza, to mówisz mu jakie leki już przyjmujesz - i on Ci ustawia leczenie. Na Forum Ci tego nie zrobimy, bo nie jesteśmy lekarzami - poza tym regulamin zabrania. Skonsultuj z psychiatrą jak masz potraktować coaxil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, powiedziałem, że mam w planach Pramolan, ale może nie kojarzył tego leku, to raz. A dwa - powiedział, że zapisuje mi Coaxil aby pobudzić wyrzuty acetylocholiny. Tylko, że ten lek NIE działa na układ cholinergiczny. I teraz się zastanawiam czy on w ogóle wiedział co przepisuje, czy się nie pomylił...

Psychiatra już przestała przyjmować w mej placówce niestety, nie bardzo wiem gdzie teraz przyjmuje. A do innego psychiatry są długie kolejki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi