Skocz do zawartości
Nerwica.com

witajcie drodzy forumowicze

domek

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Mam na imię Dominik.
Interesuje się m.in. duchową, psychiczną stroną. Kilkanaście lat temu byłem w bardzo, bardzo złym - coraz gorszym stanie psychicznym. Nerwica lękowa, depresyjne stany, uzależnienia, beznadzieja .... W wielkim skrócie : zmartwychwstały BÓG Prawdziwy Jezus Chrystus mnie zbawił, przemienił, uwolnił z mojego wewnętrznego więzienia, z niewoli grzechu. Dziś mam się bardzo dobrze. Wierzę że mój pobyt tutaj będzie dzięki Panu Bogu - ku mojemu duchowemu rozwojowi, że dostanę jakieś nowe dobre lekcje. Wierzę że dzięki łasce Bożej będę mógł być również wsparciem, pomocą dla kogoś kto tu przebywa. PS - nie jestem ani "świadkiem Jehowy", ani nie jestem rzymskim katolikiem itp.  Należę do Boga Zbawiciela, czytam z wiarą jedyną natchnioną Księgę : Biblię, wszystko co czynię chcę czynić wg przykazań miłości agape.
W Bogu życzę wam wszystkiego co prawdziwie dobre i wieczne 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 24.09.2024 o 19:20, Dryagan napisał(a):

Witam, rozgość się. Przypominam jednak, że Forum nie ma charakteru religijnego, więc bez nawracania na siłę 🙂 

Witaj. Oczywiście nic na siłę. Do miłości nie można zmusić 🙂 a Bóg Zbawiciel chce relacji miłości. On nie chce nikogo na siłę, ze strachu itd.  ....  Nie mogę wziąć noża i powiedzieć jakiejś kobiecie : "masz mnie kochać". Tym bardziej doskonały BÓG tak nie działa.

Biblijne Słowo Boże to potwierdza : "Umiłowani, miłujmy się nawzajem, gdyż miłość jest z Boga, i każdy, kto miłuje, z Boga się narodził i zna Boga. (8) Kto nie miłuje, nie zna Boga, gdyż Bóg jest miłością. (9) W tym objawiła się miłość Boga do nas, iż Syna swego jednorodzonego posłał Bóg na świat, abyśmy przezeń żyli. (10) Na tym polega miłość, że nie myśmy umiłowali Boga, lecz że On nas umiłował i posłał Syna swego jako ubłaganie za grzechy nasze. (11) Umiłowani, jeżeli Bóg nas tak umiłował, i myśmy powinni nawzajem się miłować. (12) Boga nikt nigdy nie widział; jeżeli nawzajem się miłujemy, Bóg mieszka w nas i miłość jego doszła w nas do doskonałości. (13) Po tym poznajemy, że w nim mieszkamy, a On w nas, że z Ducha swojego nam udzielił. (14) A my widzieliśmy i świadczymy, iż Ojciec posłał Syna jako Zbawiciela świata. (15) Kto tedy wyzna, iż Jezus jest Synem Bożym, w tym mieszka Bóg, a on w Bogu. (16) A myśmy poznali i uwierzyli w miłość, którą Bóg ma do nas. Bóg jest miłością, a kto mieszka w miłości, mieszka w Bogu, a Bóg w nim. (17) W tym miłość do nas doszła do doskonałości, że możemy mieć niezachwianą ufność w dzień sądu, gdyż jaki On jest, tacy i my jesteśmy na tym świecie. (18) W miłości nie ma bojaźni, wszak doskonała miłość usuwa bojaźń, gdyż bojaźń drży przed karą; kto się więc boi, nie jest doskonały w miłości. (19) Miłujmy więc, gdyż On nas przedtem umiłował. (20) Jeśli kto mówi: Miłuję Boga, a nienawidzi brata swego, kłamcą jest; albowiem kto nie miłuje brata swego, którego widzi, nie może miłować Boga, którego nie widzi. (21) A to przykazanie mamy od niego, aby ten, kto miłuje Boga, miłował i brata swego. "

, pozdrawiam i dobrego wieczoru, spokojnej nocy 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jeszcze raz powtarzam - Forum nie ma charakteru religijnego, chociaż nie oznacza to, że jakieś wątki tego typu nie mogą się tu pojawić. Religia jest częścią życia wielu osób, więc to oczywiste. Natomiast uświadamianie innych w kwestiach wiary nie pasuje do tego Forum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi