Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzienne Wrony - Nocne Darki (czynne 24 h na dobę)

Dryagan

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Raccoon napisał(a):

Chyba się zapiszę na jakąś terapię grupową, bo uświadomiłem sobie że od 2 lat żyję praktycznie w izolacji i nie rozmawiam z nikim prywatnie poza siostrą i szwagrem, a to też na odległość. 

Ja bym sie chętnie zapisałam, nawet zaproponował mi psychiatra, ale szkoda mi rezygnować z pracy. 

Zadzwonili do mnie z firmy do ktorej już kilkukrotnie wysyłałam cv. Trochę się zdziwilam. Nie wiem czy coś z tego będzie, czas pokaże. W tobocie jak zawsze dużo pracy. Lubię jak jest co robic, ale nie lubię presji czasu to raz, a dwa jeszcze bardziej nie lubię, jak nie wiem jak sobie z czymś poradzić.  Mówiłam juz terapeucie, że za bardzo się przejmuje i chcę zrobić tak, żeby dla innych było dobrze i przez to sie męczę. Nie chce komuś powiedzieć, że się nie da jak się da, albo jak jeszcze nie  wiem czy sie da, tylko po to, żeby dał mi spokój.

Edytowane przez bei

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Raccoon napisał(a):

Mnie pewnie i tak niedługo wyrzucą bo mnie więcej nie ma niż jestem ¯\_(ツ)_/¯

Zeby cie zwolnić musieliby dać ci wypowiedzenie. Więc akurat mógłbyś pójść na terapie grupową i przez ten czas na spokojnie poszukalbyś nowej pracy. A ty sie źle czujesz przez tą pracę? W sensie że w innej może czułabyś się lepiej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, bei napisał(a):

Zeby cie zwolnić musieliby dać ci wypowiedzenie. Więc akurat mógłbyś pójść na terapie grupową i przez ten czas na spokojnie poszukalbyś nowej pracy. A ty sie źle czujesz przez tą pracę? W sensie że w innej może czułabyś się lepiej?

No dostarczam towary do firm a mam astmę 🤪  Czasem jak muszę wejść w upale na jakiejś wyższe piętro to jest ciężko no, zacząłem pracę w listopadzie i w okresie jesień/zima nie było źle. Do tego chory kręgosłup i rozwalone jelita od stresu, bóle brzucha

Edytowane przez Raccoon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Raccoon napisał(a):

No dostarczam towary do firm a mam astmę 🤪  Czasem jak muszę wejść w upale na jakiejś wyższe piętro to jest ciężko no, zacząłem pracę w listopadzie i w okresie jesień/zima nie było źle

Ja sie na astmie nie znam wiec nie wiem jak to jest, w dodatku dobrze znosze upały. Szkoda ze nke maja windy. 

Ja mysllamam że ty sie źle czujesz, bo praca jest stresujaca, a z tego co napisałeś to wychodzi że bardziej męcząca pod względem fizycznym, tak?

Edytowane przez bei

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

26 minut temu, bei napisał(a):

Ja mysllamam że ty sie źle czujesz, bo praca jest stresujaca, a z tego co napisałeś to wychodzi że bardziej męcząca pod względem fizycznym, tak?

Stresująca nie jest, męcząca fizycznie tak. Bardzo lubię siedzieć za kółkiem, wręcz mnie to relaksuje, ale niestety wnoszenie towarów mnie przerosło i muszę poszukać czegoś innego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Raccoon napisał(a):

Stresująca nie jest, męcząca fizycznie tak. Bardzo lubię siedzieć za kółkiem, wręcz mnie to relaksuje, ale niestety wnoszenie towarów mnie przerosło i muszę poszukać czegoś innego

To moze rozgladaj sie na spokojnie i akurat trafisz na coś fajnego? Lepiej się szuka pracy jak się ją ma, można to zrobic na luzie, trochę powybrzydzać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

51 minut temu, bei napisał(a):

To moze rozgladaj sie na spokojnie i akurat trafisz na coś fajnego? Lepiej się szuka pracy jak się ją ma, można to zrobic na luzie, trochę powybrzydzać.

No tak robię, chociaż szczerze mówiąc mam teraz po prostu ochotę odpocząć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, Raccoon napisał(a):

No tak robię, chociaż szczerze mówiąc mam teraz po prostu ochotę odpocząć

Nie wiem jak jest u ciebie, ale ja mam tak że jak mam urlop to ja nie umiem jakos super odpoczać. Tyle że się wyśpię bardziej bo śpię wtedy zwykle do poźna, ale wcale nie czuje sie lepiej. No i po wolnym nie wracam z jakąś super energią.  A masz niedlugo urlop? Może takie 2 tygodnie już by pomogły, pozwolily sie trochę zresetować. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, bei napisał(a):

Nie wiem jak jest u ciebie, ale ja mam tak że jak mam urlop to ja nie umiem jakos super odpoczać. Tyle że się wyśpię bardziej bo śpię wtedy zwykle do poźna, ale wcale nie czuje sie lepiej. No i po wolnym nie wracam z jakąś super energią.  A masz niedlugo urlop? Może takie 2 tygodnie już by pomogły, pozwolily sie trochę zresetować. 

Mam od przyszłego poniedziałku 2 tygodnie urlopu a potem 2 tygodnie urlopu bezpłatnego (szef się zgodził na szczęście)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, mienta napisał(a):

@bei @Raccoon nie wyjeżdżacie nigdzie? Ja nie umiem odpocząć bez choćby krótkiej wycieczki.

Ja przeglądam oferty. Chciałam gdzieś pojechać za granicę, choć trochę się boje, jak sobie poradzę. Pytałam siostrę czy chciałaby gdzieś ze mną pojechać, ale odmówiła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, bei napisał(a):

Nie wiem jak jest u ciebie, ale ja mam tak że jak mam urlop to ja nie umiem jakos super odpoczać.

To ja uwielbiam jak mam wolne bo mogę się wtedy zregenerować, dlatego biorę urlop bezpłatny

Edytowane przez Raccoon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi