Skocz do zawartości
Nerwica.com

zadajesz pytanie

jaaa

Rekomendowane odpowiedzi

w sytuacjach klasutrofobicznych (np. jak bawiłam sie w urbex to chodziłam po ciasnych dziurach)... teraz pewnie jakbym jechała windą i ta winda by się zatrzymała między piętrami... nie wiem, czy bym to przeżyła, zwłaszcza, jakbym była sama

masz jakiś swój ulubiony pub/knajpę w swoim mieście/miejscowości?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo "chcenie" nigdy nie wystarczy, to jak się zachowujemy, jakie podejmujemy decyzje jest w nas głębiej niż zwykła myśl "chcę", często decyzje zostały podjęte zanim w ogóle pomyślimy że jakąś trzeba podjąć, a że zwykle chcemy być inni niż jesteśmy, zachowywać się inaczej niż dyktuje to nam nasza natura to wychodzi odwrotnie niż "chcemy"

co naprawdę teraz pomyślałeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dostajemy dokładnie to co w tej chwili jest nam potrzebne, nie więcej, nie mniej, a prosić możemy wszechświat lub cokolwiek innego o wszystko, jeśli dostaniemy - znaczy że naprawdę potrzebowaliśmy... jeśli nie... to trzeba zweryfikować swoje wymagania, dotrzeć do prawdziwych potrzeb. Ale prosząc o coś drugiego człowieka mamy większe szanse, ludzie chcą dawać tylko czasami nikt nie chce brać.

dlaczego nie śpisz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że działa tutaj podświadomość- byliśmy młodsi mniej na nas ciążyło obowiązków, mniej przykrych doświadczeń, dopiero co rozpoczynaliśmy drogę przez życie, również co bardzo istotne nie byliśmy świadomi wielu spraw (beztroska), nie analizowanie (bo i niby jak :?: ) upływu czasu a co za tym idzie często niespełnienia, rozczarować źle spożytkowanego czasu lub jego marnowanie oraz widmo tego że już nie będziemy młodzi a coraz bliżej nam :shock: ... właściwie nawet nie wiadomo gdzie.

Często rozmyślasz nad różnymi rzeczami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasami zbyt pospiesznie chcę tę sytuację zakończyć, bywa, że wycofuję sie w siebie, a niejednokrotnie bywa też tak, że taka sytuacja dodaje mi zdolności działania i psychicznych postaw, których nie dają mi sytuacje komfortowe.

Co Cię ostatnio bardzo mocno ubawiło (może być scena z jakiejś komedii, sytuacja z życia, z forum, cokolwiek)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi