Skocz do zawartości
Nerwica.com

SERTRALINA (ApoSerta, Asentra, Asertin, Miravil, Sastium, Sertagen, Sertralina Krka, Sertranorm, Seraloft, Stimuloton, Zoloft, Zotral)

shadow_no

Czy sertralina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?  

124 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy sertralina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      74
    • Nie
      30
    • Zaszkodziła
      20

Rekomendowane odpowiedzi

ja około 2 tygodnie temu , mniej wiecej zwiększyłem ale z 75 na 100 i już czuję od 2 dni że się poprawia , ale mówie dołączyłem sobie lerivon więc może i to on , ale po 2 może 3 tyg powinno się załadować.

-- 30 gru 2014, 13:20 --

Ja daję sercie jeszcze tydzień , już będzie prawie 6 tyg i coś tam trybi , ale to mnie nie zadowala , nie jest to kosa jak paroksetyna , takie prawie placebo ale coś tam działa , ale za to skutkow ubocznych pełno , dam jej tydzien jeszcze na tej dawce 100 i zobaczymy , jak będzie poprawa , zostaję na 100 , jak nie będzie - zwiększam do 150 , muszę w pełni wykorzystać potencjał leku .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Lerivon też na receptę? Znasz może jakieś środki łagodzące stany lękowe które można kupić bez recepty? Nie wytrzymam znowu takiego maratonu, z każdym dniem słabnę a ona zyskuje na silę,

czyli moje aktualne złe samopoczucie moze byc wynikiem przejścia na wyższą dawkę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może być , przeważnie zwiększenie dawki powoduję skutki uboczne , puki lek się nie ustabilizuję w organiźmie.

Co do leków bez recepty to działają na ludzi co nie biorą psychotropów :)

Nie masz benzo jakiś pod ręka , ja mam zawsze przy sobie , bez tego sobie nie wyobrażam co zrobić jak mnie jakiś atak złapie , bo czasami łapie , albo trzęsiawka, albo jak SSRI się właśnie wkręca , to powinien ci lekarz zapisać benzo jakieś.

Bez recepty waleriana,melisa,magnez,Tabletki na uspokojenie Aflofarm - ale to placebo dla ludzi zażywających psychotropy , dla ludzi normalnych pewnie zawszę troche działa.

Aha i z netu możesz kupić nielegalnie , wszystko co dusza zapragnie :) jak masz hajs , bo sobie liczą dużo , ale wszystko można dostać :)

Jeszcze możesz iść do rodzinnego po benzo , powiedzieć co ci jest itp . prosta sprawa.

-- 30 gru 2014, 14:19 --

No i do psychiatry :) kombinuj , ja zawsze kombinuję , jak się gadka kleiła to wychodziłem od rodzinnego z 3 pakami klonów 2 mg , a cena za opakowanie była wtedy coś 2,5-3zł :) i to jest najlepsze w klonach , najsilniejsze benzo a najtansze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co sądzicie do dodania do SSRI Sertaliny - Agomelatynę , bo z tego co wyczytałem ma same plusy antagonizuje 5ht2c , i pośrednio wpływa na uwalnianie dopaminy i noradrenaliny , a dodatkowo działa skutecznie nasennie . Idę do PSycha niedługo i nie wiem co mu zaproponować , na jakąś aktywację , chcę mieć wszystkie neuroiprzekaźniki wyregulowane i noradrenaline i dopamine , serotoninę już mam . Stosował ktoś taki mix SSRI + Agomelatyna?

Normalnie brałbym lerivon ale to tycie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle, że agomelatyna jest słaba... Tzn. bardzo słabo blokuje ten receptor.

agomelatyna Ki = 631 nM

mianseryna Ki = 2.59 nM

Drobna różnica. Poza tym tycie na miansie jest głównie właśnie z powodu blokady 5ht2c, co powoduje wzmożony apetyt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sertralina to gówno, nie bierzcie tego, brałem to przez 5 lat, sory, troche najebany dzisiaj jestem :D wróciłem do fluo po 8 latach i jest zajebiście :D

to potrzebowałeś 5- ciu lat żeby dojsc do wniosku że lek ktory przyjmujesz jest nie trafiony ?

To po co go brałes 5 lat jak działał źle ? sertralina to po miesiącu już powinna pokazać czy działa.

Może wytłumaczysz o co chodzi ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi pewnie o to co zwykle, czyli lek działa, ale być może remisja jest niepełna lub też skutki uboczne przeważają nad korzyściami...

Chociaż akurat postami Kat_'a bym się nie sugerował. To samo pisał w przypadku wellbutrinu - na początku super, a potem że jednak jest kiepski i trzeba dodać sertralinę, teraz po jakimś krótkim czasie przesiadka na fluoksetynę i znowu euforia (może to przez ten alkohol).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1986, dobrze "spłentował" Gówno ale brał/a 5 lat :) ja brałem paro 5 lat ale działał i pierwsze 2 lata zajebiście , potem bardzo subtelnie aż zanikło , brałem też fluo i Kat może mieć rację , Ponieważ po Fluo , jeśli chodzi o depresje remisja nastapiła w 100% , ale za to na takie fobie wśród ludzi, to w ogóle nie działała , ale ja też rozważam powrót do fluo bo dawała kopa, no i fluo jako jedyny SSRI wląśnie antagonizuje 5ht2c :) Depresja znika na tym , u mnie do 0 , a z lękami sobie poradzę , no i byłem na niej trochę aż nad pobudliwy , ale teraz to bym tego potrzebował. Sertalinę biore 6 tydzień i jest bardzo bardzo subtelnie.

Dodam jeszcze żę po fluo zauważyłem wyostrzenie obrazu,lepszą spostrzegawczość , coś jak po nootropach :) No i energia było , dlatego poważnie rozważam powrót do fluo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy myślicie, że jest sens wrócić do leku, ktory brało się 2 lata temu, a który nie działał? Brałam fluo na samym początku (doszłam do 80mg), nie działała, czułam się mega senna i zmęczona w dodatku żarłam jak świnia. Ale czytam teraz o tym leku i widzę, że jednak większości pomaga. Czy możliwe, że zadziała na mnie dobrze czy raczej mało prawdopodobne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sie zastanawiam bo brałem z typowych ssri escitalopram i tera biore fluoksetyne.Escitalopram był chyba dla mnie za silny bo tylko mi sie spac chciało,i czuć było mocno uderzenie serotoninki do głowy,teraz jestem na fluo 3 miesiąc na 40 mg i sie zastanawiam czy czegoś nie zmienić.Fluo zmniejsza mi natłok myśli,jest energia ale nie wiem czy za bardzo mnie nie nakręca,przeciwlękowo raczej nie działa,choć podnosi troche pewnosc siebie,jedno drugiego nie wyklucza,kto brał to wie :).Snu mi nie uregulowało jeszcze.Czy można sie spodziewać jeszcze jakiś korzyści ze strony fluo po 3 miesiącach brania? Czy może zmienić,sprobowac innego leku jeszcze ? Chciałbym żeby lek troszke działał przeciwlękowo.Który z leków jest pośredni między escitalopramem a fluo jeśli chodzi o wychwyt serotoniny i nie zamula ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

strasznie sceptycznie podchodzisz do sprawy ziom...

weź, zobacz po miesiacu jak sie bd czul i oceniaj, a takie brac czy nie brac oto jest pytanie... poza tym jak chcesz zeby CI pala stala to kup sobie viagre...

biosteron po obiedzie 1 tab moze pomoc, bez recepty...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi