Skocz do zawartości
Nerwica.com

Pochwalcie się co sobie ostatnio kupiliście

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gan 251M Pro
Moyu V7 Aosu Triple Track
Gan 562M Matte

W sumie pewnie za pół roku kupię już czwartego Gana 12 w wersji UV, bo zasadę mam prostą - kupuję nową 3x3 i po pół, roku, max półtora wymieniam, bo po prostu tyle układam że zawsze coś w tych kostkach siada, niezależnie czy jest to MoYu, Gan, czy inna firma. A że Gan 12 jest w porządku i nawet Tymon na nim układa, to se zmieniam na ten sam model dopóki plastik się nie zużyje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłam laptopa HP.. Wcześniej używałam tableta, ale klawiatura bezprzewodowa często nie łączyła/nie działała. No i laptop jednak jest lepszy. Kupiłam również 6 koszulek z motywami zespołów/piosenkarzy. Mam koszulki z motywem THE DOORS, DAVID BOWIE, MELANIE MARTINEZ, LANA DEL REY (dwie koszulki), BILLIE EILISH. Wszystkie są piękne. Miałam zamiar też zamówić koszulkę z Marilynem Mansonem, ale nie chciałam straszyć rodziców xD

No i tak... W ostatnim czasie też dużo książek kupiłam. Jakieś flamastry, długopisy, kosmetyki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 godzin temu, Verinia napisał(a):

Kupiłam laptopa HP.. Wcześniej używałam tableta, ale klawiatura bezprzewodowa często nie łączyła/nie działała. No i laptop jednak jest lepszy. Kupiłam również 6 koszulek z motywami zespołów/piosenkarzy. Mam koszulki z motywem THE DOORS, DAVID BOWIE, MELANIE MARTINEZ, LANA DEL REY (dwie koszulki), BILLIE EILISH. Wszystkie są piękne. Miałam zamiar też zamówić koszulkę z Marilynem Mansonem, ale nie chciałam straszyć rodziców xD

No i tak... W ostatnim czasie też dużo książek kupiłam. Jakieś flamastry, długopisy, kosmetyki.

Przypominam o tym, by redukować konsumpcję! Nie ma co się przyzwyczajać bo jak Putin z ferajną wpadnie za 5 lat, to /cenzura/a będziemy mieli a nie koszulki i flaamstry!

Ech marzy mi się kontrolowanie światowych przepływów pieniężnych.

Wszystkiego bym zabronił wtedy, żadnych zakupów :D :D :D

Każdy by musiał zostać z tym, co ma i nauczyć się naprawiać  zniszczone/popsute  przedmioty. Zaoszczędzone w ten sposób pieniądze możnaby użyć na wyrównywanie szans. Do tego zatrzymalibyśmy globalne ocieplenie i pustoszenie środowiska naturalnego. No nic, marzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

37 minut temu, Mic43 napisał(a):

Przypominam o tym, by redukować konsumpcję! Nie ma co się przyzwyczajać bo jak Putin z ferajną wpadnie za 5 lat, to /cenzura/a będziemy mieli a nie koszulki i flaamstry!

A może jest właśnie odwrotnie – jeśli Putler ma wpaść, to może właśnie teraz warto wydawać pieniądze na zachcianki i przyjemności, bo przyszłość jest niepewna.

37 minut temu, Mic43 napisał(a):

Zaoszczędzone w ten sposób pieniądze możnaby użyć na wyrównywanie szans.

Komunizm? Jeszcze czego. Zarobione przeze mnie moją ciężką pracą pieniądze są moje i żadnemu socjaluchowi nic do tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Cień latającej wiewiórki napisał(a):

Komunizm? Jeszcze czego. Zarobione przeze mnie moją ciężką pracą pieniądze są moje i żadnemu socjaluchowi nic do tego.

Hehe. 

Noooo taaa, tylko dzięki Twojej pracy masz ten hajs 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 godzin temu, Cień latającej wiewiórki napisał(a):

A może jest właśnie odwrotnie – jeśli Putler ma wpaść, to może właśnie teraz warto wydawać pieniądze na zachcianki i przyjemności, bo przyszłość jest niepewna.

Gdyby nie ci obrzydliwy socjaliści to byś robił po 12 albo i więcej godzin bez żadnych praw pracowniczych. 

Masz pieniądze dzięki temu również, że wykształciłeś się za pieniądze państwowe, leczyłeś się w państwowej służbie zdrowia, może nawet Twoja rodzina mieszkała w mieszkaniu z przydziału? Jeździłeś po publicznych drogach, korzystałeś z publicznej infrastruktury, nie wiem chodziłeś do publicznej biblioteki

Naprawdę myślałem, że powyżej pewnego wieku się już nie wierzy w te pierdoły o tym, jak to ludzie wszystko zawdzięczają sobie i swojej ciężkiej pracy. Oczywiście, własna praca jest istotna, ale miliony osób pracuje ciężej niż Ty czy ja, a gówno ma. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 godzin temu, Mic43 napisał(a):

Noooo taaa, tylko dzięki Twojej pracy masz ten hajs 🙂

Tak, dzięki mojej pracy. I nie jestem nikomu niczego winien.

Godzinę temu, Mic43 napisał(a):

Gdyby nie ci obrzydliwy socjaliści to byś robił po 12 albo i więcej godzin bez żadnych praw pracowniczych. 

Bzdura.

Masz pieniądze dzięki temu również, że wykształciłeś się za pieniądze państwowe, leczyłeś się w państwowej służbie zdrowia, może nawet Twoja rodzina mieszkała w mieszkaniu z przydziału? Jeździłeś po publicznych drogach, korzystałeś z publicznej infrastruktury, nie wiem chodziłeś do publicznej biblioteki

I te wszystkie rzeczy są finansowane z podatków, które nadal płacę.

Naprawdę myślałem, że powyżej pewnego wieku się już nie wierzy w te pierdoły o tym, jak to ludzie wszystko zawdzięczają sobie i swojej ciężkiej pracy.

Myślałem, że powyżej pewnego wieku wie się już, że komunizm się nie sprawdził nigdzie, gdzie był wprowadzony. Tobie marzy się powrót komuny, czy jak?

Oczywiście, własna praca jest istotna, ale miliony osób pracuje ciężej niż Ty czy ja, a gówno ma. 

Ale czego to ma dowodzić? Mam się czuć winny, zobowiązany do pomocy obcym ludziom? Jak chcesz oddawać swoje pieniądze innym to droga wolna, ale nikt nie dał ci prawa do decydowania o tym, co ja zrobię z moimi pieniędzmi. Już wystarczy że płacę haracz w podatkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, Cień latającej wiewiórki napisał(a):

Tak, dzięki mojej pracy. I nie jestem nikomu niczego winien.

Bzdura.

I te wszystkie rzeczy są finansowane z podatków, które nadal płacę.

Myślałem, że powyżej pewnego wieku wie się już, że komunizm się nie sprawdził nigdzie, gdzie był wprowadzony. Tobie marzy się powrót komuny, czy jak?

Ale czego to ma dowodzić? Mam się czuć winny, zobowiązany do pomocy obcym ludziom? Jak chcesz oddawać swoje pieniądze innym to droga wolna, ale nikt nie dał ci prawa do decydowania o tym, co ja zrobię z moimi pieniędzmi. Już wystarczy że płacę haracz w podatkach.

Nie chce mi się tego tłumaczyć też na tym forum, naprawdę nie mam na to siły. Rozmowy z libami to jak rozmowy z antyszczepami, za dużo już na to czasu i nerwów straciłem. EOT z mojej strony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi