Skocz do zawartości
Nerwica.com

Komentarze do zdjęć w "Ludzie z forum"

gusia

Rekomendowane odpowiedzi

ja mam naturalny ciemny truskawkowy blond, w słońcu jaśnieje. ale póki co mam jakiś jasny brąz/średni blond, jakiś taki miodowy właśnie się zrobił. :roll:

jak będę mieć fundusze to sobie zafunduję blond znowu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vi., masz pociągłą twarz. długie włosy potęgują ten efekt. długie ciemne włosy w Twoim przypadku = twarza a'la "Krzyk" Munch'a.

dokładnie tak. krótkie włosy lepiej pasują do Twojego owalu twarzy. a czarny kolor bardzo Cię postarza, nadaje strasznie smutny, ponury wyraz. ja zdecydowanie powróciłabym na Twoim miejscu do naturalnego koloru i się ostrzygła. ale to oczywiście Twoja decyzja. :D

-- 23 lut 2011, 18:28 --

Basiu, śliczny ten truskawkowy blond!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LitrMaślanki, dla mnie np radykalne było przejście z takiej spokojnej platyny, i włosów za ramiona do ciemnobrązowych, sięgających nieco dalej niż do brody kłaczków.

U mnie to takie troche uciekanie od siebie, no ale nie szkodzi, mnie wszystko jedno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

_asia_, paradoksy, marcja, dziękuję za rady, pomyślę nad tym jak siebie widzę, narazie chyba będę wracał do blondu, ale zobaczę jak wyglądam w blond długich.

Porada dla trójkątnej twarz :

" TWARZ TRÓJKĄTNA – mała główka, wystający podbródek, szerokie czoło, wydatne kości policzkowe – proponowana fryzurka: jeśli krótkie włosy to kręcone, jeśli proste to z grzywką lub przedziałkiem na boku, jeśli długie włosy to lekko falowane lub zaczesane na przedziałek do tyłu i spięte w góry. "

Wg. mamy i taty taką właśnie mam, poprzeglądam fryzury w interencie i coś wrzucę tu później.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vi., bardzo trudno jest wrócić z czarnego do blondu... Ja próbowałam w poniedziałek i mam teraz straszne siano na głowie. Jeszcze kilka dni odpoczynku dam swojej czuprynie i znów chlastam na czarno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam wybrać się do dobrego fryzjera. W ostatnie wakacje jak część z Was pamięta zeszłam z czerni do jasnego blondu i powiadam Wam- na własną rękę tylko spalicie włosy. Dacie 400zł u fryzjera za kilka wizyt i macie blond, ale lepsze to niż dać potem 1000zł na odżywki i sztuczne włosy.

Shad- co to jest, foto ufo? :mrgreen:;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak się nie ma 400zł na fryzjera to po co samemu się za to brać i mieć prawie gwarancję że się spali włosy? W życiu nic nie ma za darmo. Fryzjer używa farb które też niszczą, ale może umie lepiej dobrać je i zrobić to tak, aby nie zniszczyły się aż tak bardzo. I nie robi tego na raz, ale np na pięć wizyt, pasemkami. Ale róbcie co chcecie, nie mój biznes. Ja wiem tyle że miałam czarne, mam blond, a moje włosy są zdrowe i lśniące.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje nie sa ani super zdrowe, ani niezdrowe:P Tyle, ze ja mialam farbowane na blond kolo 20 razy (bo licze z farbowaniem odrostow), w tym na ciemny juz z 6-7 razy, bo wciaz wyplukuje sie do blondu. I z taka iloscia farbowan nie mam szans na w pelni zdrowe wlosy - czy zaplace 400 zl, czy 0 zl...Nigdy nie zdazylo mi sie tez spalic wlosow, wiec nie powiedzialabym, ze wlasnoreczne farbowanie to "prawie gwarancja" tegoz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może masz wyjątkowo mocne włosy i nie schodziłaś z czerni. Zresztą na raz to się nie da, bo i tak wyjdą rude. Ja też już je wiele razy farbowałam i jest ok, ale chodzi mi o to że nie da się zejść z czerni do blondu samemu i włosów nie spalić.

Ale zresztą, nie róbmy OT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi