Skocz do zawartości
Nerwica.com

depresja/samotność/neurotyczność

garry121

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem studentem prawa, nie jestem nie lubiany ale nie umiem odnaleźć się w towarzystwie. Nie posiadam odpowiednich kompetencji towarzyskich, robię wszystko co w mojej mocy żeby nawiązywać z ludźmi kontakt- jednak nie udaje mi się na trwałe. Zostałem odrzucony kilkukrotnie- wydaje mi się że po prostu nie jestem interesującym człowiekiem. Na imprezy praktycznie nie chodzę bo po pierwsze nie lubię pić alkoholu (wpadam po nim w nastrój depresyjny), po drugie po części mnie męczą bo nie poznaję na nich nowych ludzi, nie zostaje zapraszany. Mam też problem ze znalezieniem dziewczyny. Wszystko to mnie bardzo boli i doprowadza do rozpaczy która trwa już kilka lat. Odbyłem terapię 5 miesięczną u psychologa jednak ten nie umiał mi pomóc- był polecany i w ogóle. Wydaje mi się że nie miał pomysłu na mnie. Nie mam nikogo bliskiego kto by mnie zrozumiał i mógł pomóc. Zwierzałem się już kilku osobom ale to nic w moim życiu nie zmieniło. Jestem człowiekiem który potrafi osiągnąć wyznaczony sobie cel- kilka rzeczy w życiu osiągnąłem bo jestem uparty. Jednak tutaj po prostu nie wiem co mam robić. Np. żeby znaleźć dziewczynę poprawiłem kilka rzeczy w swoim wyglądzie ale efekty są marne, bo po prostu nie mam gdzie poznać je. Ostatnio próbowałem "poderwać" dziewczynę z zajęć wf-u, ta jednak po kilku miesiącach, gdy zostawałem po nią tak że powinna się domyślić o co mi chodzi, powiedziała w końcu że ma chłopaka. Był to dla mnie mocny cios. Proszę o jakieś wskazówki, może np. grupa wsparcia dla osób samotnych we Wrocławiu,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi