Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Anel92, obrzęki stóp to dość ciężki temat :P w takim sensie, że może je powodować piedyliard różnych rzeczy, między innymi: nerki, wątroba, krążenie, działanie uboczne leków, a nawet hipotonia ortostatyczna. Wszystko zależy od tego jakie są te obrzęki i jak się zachowują (np. narastają w ciągu dnia a po nocy ustępują).

Żeby wyjaśnić czy mają one związek z wątrobą musiałabyś zrobić badanie na poziom albumin w osoczu krwi, nie wiem czy lekarka zlecając Ci badania zleciła też to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

acherontia-styx, to są obrzęki które utrzymują się cały czas, rano wstaje z takimi samymi jak mam w ciągu dnia bez przerwy są i wcale nie schodzą, potwornie bolą mnie nogi i te opuchnięcia, stopy i od kolan w dół do stóp, sąmocno spuchnięte, takie zlane i aż opuchlizna odstaje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cześć dziewczyny :****

Ja miałam opuchniete stopy i nogi właśnie od kolan w dół jak nie spałam całymi nocami.. a jak tylko padłam i udało sie przespać to opuchlizna schodziła..

ale to zupełnie co innego niż ma anel

Wiecie co moją diete szlag trafił, zamówiliśmy z robertem pizze a teraz zajadam sie ciastkami :roll::mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Anel92, no to nerki i krążenie raczej bym wykluczyła. Co do innych przyczyn to trzeba by było porobić badania.

A masz może żylaki czy zakrzepice żył głębokich? Wiem, że troszkę młoda jesteś na takie dolegliwości, ale zdarza się to i u młodych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

acherontia-styx, właśnie próbowałam wiesz i nic :( moczyłam nogi w zimnej wodzie nawet masowałam bo myślałam,że może krążenie i nic :( nie mam pojęcia co się stało

-- 16 maja 2014, 12:01 --

acherontia-styx, kurczę nie wiem, a jakie badania trzeba by było zrobić żeby sprawdzić to czy to żylaki czy coś z żyłami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Anel92, no to pomysłów brak, bo tak na prawdę bez zrobienia badań ciężko cokolwiek stwierdzić nawet lekarzowi. Poczekaj na wyniki.

A co do diagnostyki żylaków to USG dopplera, ale przed obrzękami miałabyć inne objawy najpierw.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Auman, Tak mi przykro,że tak się męczysz, a dostałeś jakieś tabletki na uspokojenie?

Nic, żadnych tabletek na uspokojenie. W niedzielę mam wizytę i będę negocjował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzwonilam do mojej lekarki i mi pwooedziala ze skoro zus sobie zazyczyl dodatkowego badania to on musi mnie na nie skierowac a nie ona , bo ja juz mam stwierdzona chorobe i nie ma potrzeby robic tego badania ktorego zus sie domaga.

znalazlam na to nawet przepis :

W razie wątpliwości lekarz orzecznik może wydać skierowanie do specjalisty lub na dodatkowe badania. Wyznaczy też datę ponownego badania, na które trzeba się stawić z wynikami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzwonili z PCPR. Mam umowę do podpisania. Pewnie, że nie zrezygnuje ze szkoły. (To sprawie dofinansowania. ) Coś ruszyło, ale pewnie jeszcze z miesiąc potrwa zanim dostanę pieniądze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, wezme wydrukowany tez przepis i zakresle go rozowym mazakiem .

jak wspomna o badaniu walne kartka z przepisem.

Ja dzis kiepsko , nosi mnie , a pogoda tak fatalna ze jak poszam po rybke do sklepu i po marchewy do surowki to zamokly mi cale kolana bo tak deszczem zacina .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy, no nie wiem czy tak super bo oznacza że się przeciągnie

Poszukują florysty we Włocku. Boję się składać cv. Papier mam, ale kompletnie nic nie umiem i praca, zapewne, piątek świątek i niedziela, a mam szkołe :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi