Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Ja pier... co za koszmar... ale posłuchajcie to jest głupie troche.... bo ja np wychowałam się w głupim środowisku gdzie kazdy za plecami sie śmiał i obgadywał i to że ja teraz czuje że ludzie na mnie patrzą i mnie oceniają to to urojenia czy po prostu przyzwyczajenie....

po drugie jezeli mojej rodzinie stala się krzywda teoretycznie ktoś napadł i pobił to czy urojeniem jest strach przed bandytą ? czy jesli rosja świruje to czy urojeniem jest strach przed wojną ?

to nie są urojenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomcio Nerwica, wiesz ja juz mam jedna terapie za soba . w wieku 18 lat poszlam i rok chodzilam skonczyla sie dobrymrezultatem p[rzez 17 lat nie mialam zadnych objawow i lękow.Mam nadzieje ze ta terapia bedzie rownie owocna .

U mnie sporo zwiazanych jest lekow z moim stanem fizycznym bo mialam duzy klopot ze szyjnym kregoslupem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to że ja teraz czuje że ludzie na mnie patrzą i mnie oceniają to to urojenia czy po prostu przyzwyczajenie....

To mechanizm nerwicowy. Tak naprawdę sama siebie oceniasz i przypisujesz oceny innym. Nie ma w tym nic dziwnego.

po drugie jezeli mojej rodzinie stala się krzywda teoretycznie ktoś napadł i pobił to czy urojeniem jest strach przed bandytą ?

Jeśli w pewnej rodzinie, ktoś chorował na raka, to normalną koleją rzeczy jest strach potomka, że przydarzy mu się to samo. To irracjonalny lęk, a nie urojenie.

czy jesli rosja świruje to czy urojeniem jest strach przed wojną ?

Dużo ludzi boi się tej wojny, a mediom na tym zależy, żeby tak było. W końcu jak udowodniły pewne badania, lud który jest sparaliżowany strachem, staje się bardziej posłuszny ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy, skoro u ciebie, to są lęki związane ze stanem zdrowia, to taka terapia skupiająca się na objawach pomaga :) Też jestem na behawioralnej ( wcześniej byłem na psychodynamicznej ) i jak na razie jestem zadowolony.

chocovanilla, przekonałem się, że siła to nie radzenie sobie ze wszystkim zawsze i wszędzie, a inteligencja, która polega na tym, by dostosować się do pewnych warunków. Skoro aktualnie masz takie lęki, to daj sobie prawo do słabości. Kryzysy są potrzebne, bo są takim kopniakiem do zmian, a nie przejawem słabości. W naturze też są cykle, jest raz lepiej, raz gorzej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomcio Nerwica, mam nadzieje ze mi pomoze, poki co mialam 7 spotkan , jutro jade na kolejne :)

-- 24 mar 2014, 16:38 --

chocovanilla, zamiennik kupuj jest pelno bo Ty masz escitalopram bodajze? tez go bralam pod postacia Eliceii za 20 kilka zlotych za paczke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi