Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

chocovanilla, Wielu nerwicowców przechodziło ( lub przechodzi) przez etap wkręcania sobie ciężkiej choroby psychicznej. Ludzie, którzy mają urojenia są pewni, że mają w domu kamery, a nie czują się jakby były, ale nie wierzą w to, że to się dzieje naprawdę. Dam ci dobrą radę, nie walcz z lękiem, tylko daj mu płynąć. Daj sobie go przeżyć, bo ucieczka nic nie da. Im większy opór tym większy napór.

-- 24 mar 2014, 14:51 --

lęki tracą siłę, kiedy daje się im działać. Pokonuje tą metodą swoje lęki, ale ciągle nawracają, bo się opier.dalam na terapii ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KochajacyFacet, jest mi niedobrze i kreci mi sie wglowie ;) nic innego nie funduje sertralina w kazdym razie nie mnie ;)

chocovanilla, czy ja wiem czy wiezi , ja moze dlatego ze duzo pisalam.

W czasie lekow tez mi sie wydaje ze oszalama i jakos nijak sie ma to do prawdy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chocovanilla nie, mówiłam co mi jest, jak się czuje plus wszystkie opinie lekarskie które miałam i dostałam takie właśnie leki

Auman a to czemu? nie widzi poprawy czy co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy, Miałem kiedyś irracjonalny lęk przed opętaniem i próby racjonalizacji nic nie dawały. Pewnej nocy dałem popłynąć temu lękowi ( chyba najbardziej ekstremalny lęk jaki przeżyłem) i od tamtej pory nie wrócił. No ale nie neguje metody racjonalizacji, bo każdy ma swoje sposoby walki z lękiem. Liczy się skuteczność, a nie metoda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Auman Może leki musieliby Ci zmienić? Sama nie wiem

Lekarka powiedziała, że jak nie będzie poprawy do 1 kwietnia, to zmieni mi leki.

Chociaż w jednej kwestii zauważyłem poprawę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pier... co za koszmar... ale posłuchajcie to jest głupie troche.... bo ja np wychowałam się w głupim środowisku gdzie kazdy za plecami sie śmiał i obgadywał i to że ja teraz czuje że ludzie na mnie patrzą i mnie oceniają to to urojenia czy po prostu przyzwyczajenie....

po drugie jezeli mojej rodzinie stala się krzywda teoretycznie ktoś napadł i pobił to czy urojeniem jest strach przed bandytą ? czy jesli rosja świruje to czy urojeniem jest strach przed wojną ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy, Prawdzie lęki się zaczynają dopiero póżniej, kiedy się zaczyna grzebać w przeszłości ;) dobrze, że już teraz uczysz się sobie radzić z lękami, bo te doświaczenia się póżniej przydają, żeby przeżyć terapię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi