Skocz do zawartości
Nerwica.com

potrzebuje sie wygadac

onaona0044

Rekomendowane odpowiedzi

pierwszy raz pisze na forum o swoich problemach,nie umiem o nich mowic.kilka miesiecy temu moja Mama popelnila samobojstwo.w szpitalu psychiatrycznym.ja od 10 lat lecze sie na depresje,nerwice.mam 25.po smierci Mamy bylam ta najsilniejsza z 3 rodzenstwa,chociaz mialam bardzo silna depersonalizacje i derealizacje,ale dalam rade wyszlam z tego sama.czasami mam tylko epizody.

moja siostra ,wydawalo sie ze silna osoba przezyla to najgorzej.byla w zwiazku,chlopak ja porzucil i teraz ona,kobieta konkretna,wyksztalcona niezalezna lezy cALYMI DNIAMI i patrzy sie w sciane placzac i mowiac ze nie chce zyc.mamy jeszcze niepelnoletniego brata.najgorsze jest to ze mieszkam w innym kraju,nie mam jak do niej przyjechac i byc z nia.nie wiem co robic,jak jej pomoc,aby nie zrobila nic glupiego.przepraszam ze pisze tak chaotycznie ale tak jask mowilam nie umiem mowic o problemach.dziekuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, ja bym jednak pojechał na Twoim miejscu do niej, wziął urlop od pracy i pobył z siostrą, nakłonił do leczenia.

"Przeszłość to ziejąca otchłań, próbujesz od niej uciec, ale im dłużej uciekasz, tym głębsza, straszniejsza rośnie za tobą. Jej krawędzie ocierają twoje pięty. Ale musisz odwrócić się i stawić jej czoła"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pierwszy raz pisze na forum o swoich problemach,nie umiem o nich mowic.kilka miesiecy temu moja Mama popelnila samobojstwo.w szpitalu psychiatrycznym.ja od 10 lat lecze sie na depresje,nerwice.mam 25.po smierci Mamy bylam ta najsilniejsza z 3 rodzenstwa,chociaz mialam bardzo silna depersonalizacje i derealizacje,ale dalam rade wyszlam z tego sama.czasami mam tylko epizody.

moja siostra ,wydawalo sie ze silna osoba przezyla to najgorzej.byla w zwiazku,chlopak ja porzucil i teraz ona,kobieta konkretna,wyksztalcona niezalezna lezy cALYMI DNIAMI i patrzy sie w sciane placzac i mowiac ze nie chce zyc.mamy jeszcze niepelnoletniego brata.najgorsze jest to ze mieszkam w innym kraju,nie mam jak do niej przyjechac i byc z nia.nie wiem co robic,jak jej pomoc,aby nie zrobila nic glupiego.przepraszam ze pisze tak chaotycznie ale tak jask mowilam nie umiem mowic o problemach.dziekuje

Zgodzę się z innymi ona potrzebuję teraz kogoś bliskiego;-)

"O własne zdanie najłatwiej podejrzewać milczącego."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

onaona0044, na co chorowała Twoja matka? czemu Twoja siostra tak za nią teskni?

specjalista ds. fobii społecznej, depresji i nerwicy.

propagator asertinu i trittico.

setralin [high speed resource] 200mg - 100 mg - 0 mg

trazodon [so good to back home] 75mg/ 0 mg

benzo one day dancer

live yourself.

watch, see your chances, live now.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czemu Twoja siostra tak za nią teskni?

Nie no serio? Dziwaczne pytanie..........

onaona0044 sam wiesz, że siostra powinna zacząć się leczyć..... jest ktokolwiek w kraju kto mógłby ją do tego nakłonić?

Zawsze trzeba działać. Źle czy dobrze, okaże się później. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Och to bardzo trudna sytuacja, moje gorące współczucie.. A co z Twoim tatą i niepełnoletnim bratem? Mieszkają razem? Oni nie mogą teraz 'wziąć siostry pod opiekę', skoro Ty nie masz możliwości powrotu? Czy ona udała się do psychiatry? Zdecydowanie powinna, zwłaszcza widząc na Twoim przykładzie, że jeśli jest się w takim stanie nie można poradzić sobie z tym w pojedynkę..

Wracając jeszcze do mamy.. co to za szpital, że mogło tam dojść do takiej tragedii :-|

jeśli chcesz mnie zatrzymać (spójrz odchodzę)

podaj mi rękę, jeszcze może zatrzymać mnie ciepło twojej dłoni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi