Skocz do zawartości
Nerwica.com

Czy jesteś za przyłączeniem Polski do Niemiec?

Hans

Czy jesteś za przyłączeniem Polski do Niemiec?  

34 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za przyłączeniem Polski do Niemiec?

• tak
      11
    • nie
      7
    • nie będzie Niemiec pluł nam w twarz
      9
    • diese verfluchten Polacken, wir brauchen sie nicht in unserem Vaterland
      1
    • Wałęsa niech odda moje 100 milionów (opcja możliwa tylko dla urodzonych do 1990 r.)
      4
    • nie wierzę elektrykom!
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Hans, rozpierdalasz mnie swoją ankietą, hłe hłe

Reiben - a mnie się Niemki podobają, takie chude, wysokie blondyny z piegami, zadartymi nosami i małymi cyckami - zajebiste są przecież!

Ja to trochę zmienię - wkurza mnie gdy ktoś mówi, że Niemki są brzydkie. Ale nie dlatego, że jestem Niemką czy studentką germanistyki (bo nie jestem). Dlatego, że uroda nie zależy od narodowości. Są ładne i brzydkie Niemki. Tak samo jak ładne i brzydkie Polki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hans, rozpierdalasz mnie swoją ankietą, hłe hłe

Reiben - a mnie się Niemki podobają, takie chude, wysokie blondyny z piegami, zadartymi nosami i małymi cyckami - zajebiste są przecież!

Ja to trochę zmienię - wkurza mnie gdy ktoś mówi, że Niemki są brzydkie. Ale nie dlatego, że jestem Niemką czy studentką germanistyki (bo nie jestem). Dlatego, że uroda nie zależy od narodowości. Są ładne i brzydkie Niemki. Tak samo jak ładne i brzydkie Polki.

mnie się Niemki statystycznie bardziej podobają niż Polki (oj, zaraz mnie pożrą...), to nie była kpina, mieszkałam w Niemczech parę lat, znakomicie sie tam czułam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego, że uroda nie zależy od narodowości. Są ładne i brzydkie Niemki. Tak samo jak ładne i brzydkie Polki.

Otoz to. Dla mnie to jakas bzdura, tym bardziej zabawne, ze skoro slowianki sa takie piekne (glownie w opini slowian i slowianek... 8) ), to okolo 15%- 20% niemcow wywodzi sie w prostej lini od slowianskiego ojca liczac po haplogrupie genetycznej (a wiec slowianie w jakichs 15- 20% brali udzial w etnogenezie niemcow) we wschodnich niemczech po dzis dzien to nawet 30%, rozumiem, ze zniemczone slowianki stajac sie niemkami staly sie brzydkie :mrgreen: kolejne chyba 40-50 procent niemcow wywodzi sie w prostej lini od celtow, tych samych, co francuzi, ale na urode francuzek nikt nie narzeka, za to niemki sa brzydkie :pirate: To chyba jakas klatwa. W ogole niemcy sa chyba najbardziej zroznicowanym genetycznie narodem w europie ( i to wlasnie tam powstala teoria, ze sa jacys czystej krwi, historia jest ironiczna).

Uroda nordyczek (ale te glownie na polnocy niemiec), moze byc dyskusyjna dla wielu, ale jak ktos lubi szwedzki typ urody, to mu sie taka spodoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego, że uroda nie zależy od narodowości. Są ładne i brzydkie Niemki. Tak samo jak ładne i brzydkie Polki.

Otoz to. Dla mnie to jakas bzdura, tym bardziej zabawne, ze skoro slowianki sa takie piekne (glownie w opini slowian i slowianek... 8) ), to okolo 15%- 20% niemcow wywodzi sie w prostej lini od slowianskiego ojca liczac po haplogrupie genetycznej (a wiec slowianie w jakichs 15- 20% brali udzial w etnogenezie niemcow) we wschodnich niemczech po dzis dzien to nawet 30%, rozumiem, ze zniemczone slowianki stajac sie niemkami staly sie brzydkie :mrgreen: kolejne chyba 40-50 procent niemcow wywodzi sie w prostej lini od celtow, tych samych, co francuzi, ale na urode francuzek nikt nie narzeka, za to niemki sa brzydkie :pirate: To chyba jakas klatwa. W ogole niemcy sa chyba najbardziej zroznicowanym genetycznie narodem w europie ( i to wlasnie tam powstala teoria, ze sa jacys czystej krwi, historia jest ironiczna).

Uroda nordyczek (ale te glownie na polnocy niemiec), moze byc dyskusyjna dla wielu, ale jak ktos lubi szwedzki typ urody, to mu sie taka spodoba.

Dokładnie. ;) Możnaby po to podpiąć Słowinki (dobrze odmieniam?), czyli Kaszubki spod Łeby. Dziś Słowińcy są już ludem wymarłym, a ci, którzy nadal żyją, zostali zgermanizowani i nie mają pojęcia o swoim prawdziwym pochodzeniu. ;) A więc ładne Słowinki po germanizacji musiały chyba zbrzydnąć. :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten wątek rządzi...niedługo bedziecie postulować autonomię śródziemia ze stolicą w Hogwarcie...Wy to wszystko piszecie na poważnie? Czemu na przykład postulujecie przyłączenie PL do Niemiec dla ich socjala...zamiast zrobienia własnego socjala? Kaszuby jak San Marino...dziwki koks i Polacy na zakupach. Śląsk Niemiecki bo czyjś dziadek w Niemieckim śląsku spędził dzieciństwo...My tu mamy w 2050 mieć wojnę z Turkami i Niemcami atu 5-ta kolumna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten wątek rządzi...niedługo bedziecie postulować autonomię śródziemia ze stolicą w Hogwarcie...Wy to wszystko piszecie na poważnie? Czemu na przykład postulujecie przyłączenie PL do Niemiec dla ich socjala...zamiast zrobienia własnego socjala? Kaszuby jak San Marino...dziwki koks i Polacy na zakupach. Śląsk Niemiecki bo czyjś dziadek w Niemieckim śląsku spędził dzieciństwo...My tu mamy w 2050 mieć wojnę z Turkami i Niemcami atu 5-ta kolumna

Miło, że masz mniejszości za piątą kolumnę - typowy zakompleksiony Polak widzący we wszystkim zagrożenie.

Czytaj dokładnie - nikt tu nie chce przyłączenia do Niemiec, a co najwyżej autonomia. Autonomia to nie odłączanie się od jakiegoś panstwa, a jedynie uzyskanie większych swobód.

Polecam też lekturę książek o historii Pomorza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aurora...to określenie jest dziwnie obrazliwe....bo w zasadziekogo ty starasz sie obrazić pisząc "typowy zakompleksiony Polak"...i niby po czym poznałaś że jestem aż tak bardzo zakompleksiony? Mi nie przeszkadza coraz większa autonomia mniejszości...wręcz przeciwnie. Uważam że im silniejsze jednostki, lokalne społeczności, regiony itd...tym lepiej. Tylko o jakiej ty autonomii piszesz? Autonomii kościołów, budynków? Autonomii geografii? ...bo jakos nie rozumiem. Czy ty wiesz kto obecnie mieszka w Polsce i także na pomorzu? Wiesz czym zakończyła sie II WŚ w sensie społecznym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwnie, że moja ankieta nie znalazła się w temacie o najgłupszych ankietach, widocznie autor/autorka stwierdził/a, że jestem przypadkiem fatalnym i nie warto.

Podobają mi się Niemki w takim typie urody jaki ma Franka Potente, jest tam pewna ilość takich dziewczyn - wysokie, z męskim pierwiastkiem w budowie twarzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie w miescie mieszka rodzina spolszczonych niemcow, jedna z cor tejze rodziny jest w moim wieku, wysoka, perfekcyjna talia osy, pociagly, dostojny owal twarzy, wypukle kosci policzkowe (b. szlachetne rysy), wieelkie brazowe oczy, boskie usta, idealne cycki. :105: Oczywiscie neurotyczka, cholernie trudny charakter. :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a u mnie w okolicy jest pełno Polaków o niemieckim pochodzeniu, którzy przeważnie jeszcze za komuny lub tuż po jej upadku wyemigrowali do Niemiec, a teraz na stare lata powrócili i mają zwykle podwójne obywatelstwo ale uważają się za Polaków, choć ich dzieci to często rasowi Niemcy, którzy po polsku ledwo dukają i raczej nic z Polską nie chcą mieć wspólnego. Tak jak "nasi" eksportowi piłkarze Klose, Podolski i inni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aurora...to określenie jest dziwnie obrazliwe....bo w zasadziekogo ty starasz sie obrazić pisząc "typowy zakompleksiony Polak"...i niby po czym poznałaś że jestem aż tak bardzo zakompleksiony? Mi nie przeszkadza coraz większa autonomia mniejszości...wręcz przeciwnie. Uważam że im silniejsze jednostki, lokalne społeczności, regiony itd...tym lepiej. Tylko o jakiej ty autonomii piszesz? Autonomii kościołów, budynków? Autonomii geografii? ...bo jakos nie rozumiem. Czy ty wiesz kto obecnie mieszka w Polsce i także na pomorzu? Wiesz czym zakończyła sie II WŚ w sensie społecznym?

Tak samo jak obraźliwe jest dla Ciebie to określenie, tak dla mnie określenie "piąta kolumna". Doskonale wiem, kto mieszka na Pomorzu - coraz bardziej spolonizowani Kaszubi, Polacy (z innych regionów Polski) i ludzie jeszcze innych narodowości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

My tu mamy w 2050 mieć wojnę z Turkami i Niemcami atu 5-ta kolumna

Faktycznie, troche do dupy z nas patrioci, na miejscu obcej agentury robilbym tu osrodek dywersji. :mrgreen: Ale nie wymagaj od nerwusow nie wiadomo czego, jak niemcy znow przyjda na wojne, to i tak nas wszystkich poddadza eksterminacji/sterylizacji w ramach nowego planu T4, jako malo wartosciowe spolecznie jednostki niezdatne do asymilacji. :pirate:

W Tobie widze obudzila sie wola walki o byt narodu, tak trzymac. 8)

Aurora92, Loooz, zujzuj pewnie sie nabijal troche. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

My tu mamy w 2050 mieć wojnę z Turkami i Niemcami atu 5-ta kolumna

Faktycznie, troche do dupy z nas patrioci, na miejscu obcej agentury robilbym tu osrodek dywersji. :mrgreen: Ale nie wymagaj od nerwusow nie wiadomo czego, jak niemcy znow przyjda na wojne, to i tak nas wszystkich poddadza eksterminacji/sterylizacji w ramach nowego planu T4, jako malo wartosciowe spolecznie jednostki niezdatne do asymilacji. :pirate:

W Tobie widze obudzila sie wola walki o byt narodu, tak trzymac. 8)

Aurora92, Loooz, zujzuj pewnie sie nabijal troche. ;)

:D:D:D

Ja to jestem przecież w mniemaniu niektórych Polko-Niemko-Kanadyjko-Szwedką :D:P:mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aurora92, Z 228 tysięcy Kaszubów podczas spisu ludności z 2011 roku jedynie 16 tysięcy zadeklarowało przynależność narodową tylko kaszubską, większość zadeklarowało podwójną Polską i Kaszubską. Także na żaden wyłom nie ma co liczyć, prędzej Śląsk bo tam jest dużo więcej takich co uważają się tylko za Ślązaków bez tożsamości polskiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to jestem przecież w mniemaniu niektórych Polko-Niemko-Kanadyjko-Szwedką

trochę chamski żart mi się nasunął, więc się powstrzymam :P

dawaj mimo wszystko :mrgreen:

-- 31 paź 2013, 22:50 --

Aurora92, Z 228 tysięcy Kaszubów podczas spisu ludności z 2011 roku jedynie 16 tysięcy zadeklarowało przynależność narodową tylko kaszubską, większość zadeklarowało podwójną Polską i Kaszubską. Także na żaden wyłom nie ma co liczyć, prędzej Śląsk bo tam jest dużo więcej takich co uważają się tylko za Ślązaków bez tożsamości polskiej.

Carlos porównaj te 16 tysięcy z wynikiem z 2001r. ;) Robi wrażenie? ;) No i chyba o czymś to świadczy. ;) W każdym razie chodzi o to, że ten wynik pokazuje, że świadomość się odradza. A nie ma na to w pełni szans przy nieznajomości własnej historii i fałszowaniu jej. ^^

A to, że ktoś uważa się jednocześnie i za Polaka, i Kaszubę - ok, nie mam nic do tego. Ale nie lubię, gdy ktoś mówi mi, że moje myślenie jest błędne. :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aurora92, No niby więcej ale na takim Śląsku prawie połowa Ślązaków uważa się tylko za Ślązaków, ale u nich ekonomia ma znaczenie bo uważają że reszta Polski ich okrada, wyzyskuje i jako oddzielny od Polski byt by im się dużo lepiej powodziło, dlatego tam ruch autonomiczny jest silny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu nie chodzi o patriotyzm w takim rozumieniu...obowiązku trzymania fasonu i sztampowej postawy...tylko o jakąś dziwną miałkość tych pomysłów i w zasadzie trochę pustkę...bo pomysł na autonomię kaszubską przypomina mi takie licealne filozofowanie...to jest puste. Nie ma żadnego rzeczywistego oddolnego porywu serca, wewnętrznej potrzeby, tęsknoty za autonomią kaszubską...nie ma absolutnie żadnego pomysłu jaką mogłaby przyjąć. To jest intelektualna zabawa, ale nie mająca nic wspólnego z rzeczywistością...dla tego mi to nie pasuje. Ja uważam sie za Kujawiaka i bardzo mnie interesuje wszystko co z regionem związane i tyle...to wszystko zostaje takie i nawet do łba mi nie strzeliło myślec o jakiejś narodowości i autonomii czy jakichkolwiek innych formalnych tworach...W przypadku Kaszubów to zupełnie inna skala...ale jednak sprawa podobna. Jak ktoś kultywuje tradycje, interesuje sie historią itd...to świetnie. Jak ktoś zaczyna lecieć z autonomią to widze w tym zabawę intelektualną małych dzieci, które nie mają pojęcia o czym mówią i dla tego łatwo im mówić różne rzeczy....np: dostanę aparat i zaczynam planować zostanie/uważac siebie za nie wiadomo jakiego fotografa, zamiast miec przyjemność z robienia zdjęć...cos takiego widze w tych rozdmuchanych jak balon pomysłach...sry...ale to chyba troche neurotyczne :smile: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zujzuj,

tylko o jakąś dziwną miałkość tych pomysłów i w zasadzie trochę pustkę...bo pomysł na autonomię kaszubską przypomina mi takie licealne filozofowanie...to jest puste.
Jak ktoś zaczyna lecieć z autonomią to widze w tym zabawę intelektualną małych dzieci, które nie mają pojęcia o czym mówią i dla tego łatwo im mówić różne rzeczy

Alez zujzuj, spojrzmy na temat watku, to jest wlasnie taka przystan neurotycznych pomyslow politycznych, w totalnym oderwaniu od rzeczywistosci. Jako *neurotyczny koncept" na nudny czwartkowy wieczor w dziale "socjologia" na nerwica.com wydaje mi sie w sam raz. A ze pozbawiony realizmu politycznego- tym lepiej dla jakosci yntelektualnej masturbacji.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu nie chodzi o patriotyzm w takim rozumieniu...obowiązku trzymania fasonu i sztampowej postawy...tylko o jakąś dziwną miałkość tych pomysłów i w zasadzie trochę pustkę...bo pomysł na autonomię kaszubską przypomina mi takie licealne filozofowanie...to jest puste. Nie ma żadnego rzeczywistego oddolnego porywu serca, wewnętrznej potrzeby, tęsknoty za autonomią kaszubską...nie ma absolutnie żadnego pomysłu jaką mogłaby przyjąć. To jest intelektualna zabawa, ale nie mająca nic wspólnego z rzeczywistością...dla tego mi to nie pasuje. Ja uważam sie za Kujawiaka i bardzo mnie interesuje wszystko co z regionem związane i tyle...to wszystko zostaje takie i nawet do łba mi nie strzeliło myślec o jakiejś narodowości i autonomii czy jakichkolwiek innych formalnych tworach...W przypadku Kaszubów to zupełnie inna skala...ale jednak sprawa podobna. Jak ktoś kultywuje tradycje, interesuje sie historią itd...to świetnie. Jak ktoś zaczyna lecieć z autonomią to widze w tym zabawę intelektualną małych dzieci, które nie mają pojęcia o czym mówią i dla tego łatwo im mówić różne rzeczy....np: dostanę aparat i zaczynam planować zostanie/uważac siebie za nie wiadomo jakiego fotografa, zamiast miec przyjemność z robienia zdjęć...cos takiego widze w tych rozdmuchanych jak balon pomysłach...sry...ale to chyba troche neurotyczne :smile: .

Bo Kujawiacy są Polakami, a Kaszubi nie. ;) Pomorze w bardzo dawnych czasach było odrębnym księstwem. ;) I mówi o tym historia. ;) są zatem podstawy do myślenia o autonomii. I zapewniam Cię, że nie jest to tylko myślenie zbuntowanych nastolatków czy studenciaków, ale dorosłych ludzi. Nawet takich 60+. Tacy już wiedzą nieco więcej o świecie. No i o historii. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carlosbueno, a jak to w ogóle było z kształtowaniem się świadomości narodowej? Gdzieś czytałem, że w Polakach to rozbudziło się pod zaborami i w pewnych formach ptrzetrwało do dzisiaj - np. poszukiwanie śladów polskości w świecie jest echem tych poszukiwań z czasów zaborów, gdzie każdy znany, sławny światowiec, związany z Polską mógłby pomóc w walce o niepodległość. Nawet Curie-Skłodowska o tym wspominała - "Słoń a sprawa polska", nie mówiąc o Żeromskim. Od kiedy możemy mówić o narodzie polskim? XIX wiek? No bo wcześniej była uprzywilejowana grupka i chłopstwo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi