Skocz do zawartości
Nerwica.com

Tak dłużej być nie może

Disarry

Rekomendowane odpowiedzi

Nie piszę tutaj żeby smęcić i się użalać nad sobą, ponieważ jestem bardzo silną osobą, która potrafi doskonale walczyć z dysfunkcjami w zyciu aczkolwiek chciałabym poradzić się co w mojej sytuacji mogłabym zrobić produktywnego, co by przyniosło jakiś zysk.

Mieszkam z tatą i dziadkami. Mama zostawiła mnie, gdy byłam maleństwem. Mój ojciec jest alkoholikiem, naszczęście nie takim by zrobić komus fizyczną krzywdę co uważam za plus jego choróbska. Jakiś czas temu przeprowadziłam z nim poważną rozmowę, poprosiłam go o to aby poszedł się leczyć, nie zdawał sobie sprawy ze swojego alkoholizmu, stwierdził, że jest zwyczajnym człowiekiem, który nie jest uzależniony, że jest w stanie wytrzymać bez alko a alkoholik to osba, która siedzi na dworze i kolokwialnie to nazwę "żuluję". Dałam mu do myślenia i do udowodnienia sobie samemu i nam wszystkim, że nie jest alkoholikiem, miał przez 3 mc wytrzymać bez alkoholu, ani kropelki. Wytrzymał może połowę miesiąca? I strasznie się przepił, awanturuje się w domu, nie mogę spać kiedy z rana mam zajęcia, gada głupoty, rzuca telefonem, ostatnio nawet nasikał przy zejściu do piwnicy. Babcia przez niego bardzo płakała, zeszłam na dól i chciałam wyrzucić go z domu. Uświadomić babci, że jej syn nie może wiecznie z nią mieszkać, alkoholik musi sięgnąć dna, kazałam ubrać mu buty i się wynosić, babcia błagała mnie o to, aby to był otatni raz, szarpałam się z ojcem a ten głupkowato się śmiał i nadstawiał twarz bym go uderzyła, nie zrobiłam tego, mam swoje maniery.

Czy powinnam zadzwonić na policję by go zabrali na izbę wytrzeźwień, w jaki sposób mogę go zachęcić do terapii, nie wiem co już robić to się odbija na mym funkcjonowaniu nie mam u nikogo w domu wsparcia. Dziadkowie stosują wobec mnie przemoc psychiczną szantażami intrygami, fałszywością, zastraszaniem, próbami ograniczenia i wywyższaniem się swoją władzą pieniężną a taka prawda ten kto ma kase ten wygra wszystko, nawet sprawe w sądzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi