Skocz do zawartości
Nerwica.com

Jak jej pomóc ?

wiejskifilozof

Rekomendowane odpowiedzi

Czy , ktoś wie jak pomóc 34 letniej kumpeli , której matka pijaczka zamienia życie w piekło ? Jak pomóc dziewczynie , która do mnie dzwoni z płaczem,że już nie wytrzymuję ? Koleżanka jest na rencie i nie stać ją nawet na wynajmowanie mieszkania . To co tu piszę to prawda , to zbyt poważne dla żartów .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może wybrać się do MOPRU? oni powinni znaleźć jakieś rozwiązanie... choćby starać się o przydzielenie mieszkania socjalnego...?

-- 26 gru 2012, 21:56 --

a na czas oczekiwania na mieszkanie - zapytac o hostel dla ofiar przemocy. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak jak pisze Monar, albo do jakiegos ośrodka interwencji kryzysowej. Tam na pewno udziela rad, wskazówek (wiem z doświadczenia)

Nie wiem gdzie mieszka Twoja kumpela... bo czasami o takie socjalne mieszkanie jest bardzo ciężko... jest setki osób, które na takie rozwiązanie czekają. Ale spróbować zawsze wart. Najważniejsze jest to aby chciała i aby miała wsparcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niebieska Karta no okeey, ale tak naprawdę to nic jej nie da. Musi się wynieść z domu. Niech idzie do tego MOPRu.

.Ale nikt jej nie weźmie do domu .

Nie chodzi o to, by ktoś ją brał do domu.

Są różne ośrodki, które pomagają różnym ludziom. Wystarczy poszukac. Wystarczy popytac. Chocby do MOPRu, bo z tego co wiem, oni zajmują się sprawami np. hostelu, a jeśli nawet nie, to pokierują w odpowiednie miejsce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem z nią dziś w szpitalu, po tym jak "ojciec " nie mal nie złamał jej nosa . Miał, ktoś z Was przez rodziców zmarnowane święta ? Największemu wrogami , nie życie tego za ta kobieta przeżywa .Pocieszające , jest to,że ludzie o tym wiedzą i kobiecie pomagają .Na tyle ile mogą .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miał, ktoś z Was przez rodziców zmarnowane święta ?

nieeeeeee. never.

:roll:

-- 28 gru 2012, 13:48 --

ludzie o tym wiedzą i kobiecie pomagają

to dobrze. choć dziwne - na ogół się nie mieszają... niestety

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie zależy od dobrego serca. Niestety takie czasy, że każdy dziś sam musi zadbać o siebie. MOPR to nie jest głupie rozwiązanie. Jesli mogę zapytać czy schorzenie które ma uniemożliwia jej podjęcie zatrudnienia? Pracodawcy chętnie przyjmują ludzi z orzeczeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi