Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzienne Wrony - Nocne Darki (czynne 24 h na dobę)

shadow_no

Rekomendowane odpowiedzi

MamSwojePoglady, ja o chromatografii książki wydaję a nie wiem co to jest :P . No przesadzam. Teraz już wiem niby (po trzecim dziele na ten temat). Ale tego ustrojstwa co za ścianą stoi to bym nawet nie włączył, nie mówiąc już o przebadaniu próbek :mrgreen: .

"Każdy, kto kiedykolwiek zbudował jakieś nowe niebo, znajdował moc do tego dopiero we własnym piekle."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MamSwojePoglady, zarezerwuj sobie dwa dni... na początku zaczniemy od tego co to jest chromatografia i od krótkiego rysu historycznego. Otrzemy się tylko w tym wykładzie o chromatografie cienkowarstwową... a na samym końcu omówimy najpopularniejsze techniki i detektory.

"nerwice upaństwowić moderacje wypierdolić"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na_leśnik, google mi pokazało, że to taka wypasiona mikrofalówka :lol::lol::lol:

No dokładnie. Tylko te nasze nieco większe są :mrgreen: .

Variable, to takie ustrojstwo do określania składu różnych substancji, np. wkładasz próbkę z woda mineralną i to to mówi Ci o zawartości jakichś substancji chemicznych w tej wodzie.

"Każdy, kto kiedykolwiek zbudował jakieś nowe niebo, znajdował moc do tego dopiero we własnym piekle."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupmitrumne, laboratoryjne czary mary krótko mówiąc :mrgreen: .

Pewnie Śmiercionauta, byłby w stanie więcej powiedzieć. Zapisz się do niego na korki, będziecie z osiołem w jednej ławce siedzieć ;) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupmitrumne, jak napiszesz doktorat z tej dziedziny, polecam się jako redaktor :mrgreen: . Tylko 3 razy sprawdź czy literówki na okładce w twoim nazwisku nie ma :P .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.