Skocz do zawartości
Nerwica.com

paplanina kosmetyczno-zakupowa

matija

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Dalila_ napisał(a):

Golenie całego ciała vs brody

Długie włosy vs krótkie

Fryzury vs 

Suszenie vs

Makijaż vs

Demakijaż vs

Pielęgnacja, kremy vs też coś tam ale rzadziej i nie wszyscy 

Paznokcie vs

Farbowanie vs

Szpilki vs

Staniki vs

Rajstopy vs

Okres vs

Ból vs

Wydatki na tampony vs

Wydatki na kosmetyki vs

Czego nie można robić z okresem vs

Ciąża vs

Poród vs

Paznokcie też muszę obicnać.

Ból vs ? :D To my nie czujemy bólu? :D

Wydatki na kosmetyki vs też trzeba kupić mydło i dezodorant czasem 😕

No większość z tego to w sumie normy kulturowe niż bezwględne konieczności.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

23 minuty temu, MicMic napisał(a):

Suszenie psuje włosy podobno 😬

A pozostawianie ich mokrych to idealna pożywka dla rozwoju bakterii na skórze głowy i późniejszych innych problemów ze skórą głowy. Inna sprawa że mokre włosy są bardziej podatne na uszkodzenia.
A chodzenie spać w mokrych włosach to już w ogóle dla nich morderstwo. Nie mówię, bo sama czasami idę spać w mokrych włosach bo mi się nie chce suszyć (leniwiec we mnie wygrywa), ale ja mam długie włosy i jak już bardzo nie chcę się bawić z suszarką to je myje po prostu wcześniej, żeby do pory pójścia spać wyschły same, a na noc obowiązkowo warkocz. Zresztą ja mam cały harmonogram mycia głowy dopasowany pod bieganie, bo akurat mycia głowy nienawidzę 😂

Inna sprawa, że ja jak pójdę spać w mokrych to zimą rano wstanę z wilgotnymi nadal w niektórych miejscach i i tak muszę wyjąć suszarkę przed wyjściem z domu 🤷‍♀️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 minut temu, MicMic napisał(a):

Paznokcie też muszę obicnać.

Ból vs ? :D To my nie czujemy bólu? :D

Wydatki na kosmetyki vs też trzeba kupić mydło i dezodorant czasem 😕

No większość z tego to w sumie normy kulturowe niż bezwględne konieczności.  

Wieeem 

Nie obcinanie a malowanie

Bol w okresie, to jest brzuch i plecy, do tego wyjebuje ci brzuch jak balon.

Trzeba kupić, takie 3w1 najlepiej :D mówię o tym do makijażu itp

No więcej mamy do kupienia;/

20 minut temu, Catriona napisał(a):

A pozostawianie ich mokrych to idealna pożywka dla rozwoju bakterii na skórze głowy i późniejszych innych problemów ze skórą głowy. Inna sprawa że mokre włosy są bardziej podatne na uszkodzenia.
A chodzenie spać w mokrych włosach to już w ogóle dla nich morderstwo. Nie mówię, bo sama czasami idę spać w mokrych włosach bo mi się nie chce suszyć (leniwiec we mnie wygrywa), ale ja mam długie włosy i jak już bardzo nie chcę się bawić z suszarką to je myje po prostu wcześniej, żeby do pory pójścia spać wyschły same, a na noc obowiązkowo warkocz. Zresztą ja mam cały harmonogram mycia głowy dopasowany pod bieganie, bo akurat mycia głowy nienawidzę 😂

Inna sprawa, że ja jak pójdę spać w mokrych to zimą rano wstanę z wilgotnymi nadal w niektórych miejscach i i tak muszę wyjąć suszarkę przed wyjściem z domu 🤷‍♀️

Warkocz najlepszy do spania? To może zacznę robić mysi ogonek sobie. Ale np kucyk w ciągu dnia to jest niedobry, bo sciska wlosy a tego nie lubią, ale niektorzy muszą go robić 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rzadko kiedy śpię w suchych, spiętych włosach, może to jest główną przyczyną ich nadmiernego wypadania...

Golenie całego ciała - nie trzeba, a pachy z automatu się goli :D nogi też szybko, reszta okazyjnie

Makijaż, Demakijaż vs - również nie trzeba, po co sobie czas zabierać? chyba że się lubi :D 

Paznokcie vs - polecam ich nie mieć :D 

Farbowanie vs - szkoda włosów!

Szpilki vs - szkoda stóp! chyba że taki image :D 

z całą resztą zgoda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nosisz kitke w ciągu dnia?

Możecie się do tego odnosić. Ja podalam zwyczajowe, też nie moje, bo nie noszę szpilek, nie mam gdzie ani dla kogo :DMaluje tylko rzęsy, a na kosmetyczkę szkoda mi piniendzy, do pracy w ziemi to pewnie bym musiała dwa razy częściej latac

14 minut temu, little angel napisał(a):

rzadko kiedy śpię w suchych, spiętych włosach, może to jest główną przyczyną ich nadmiernego wypadania...

Golenie całego ciała - nie trzeba, a pachy z automatu się goli :D nogi też szybko, reszta okazyjnie

Makijaż, Demakijaż vs - również nie trzeba, po co sobie czas zabierać? chyba że się lubi :D 

Paznokcie vs - polecam ich nie mieć :D 

Farbowanie vs - szkoda włosów!

Szpilki vs - szkoda stóp! chyba że taki image :D 

z całą resztą zgoda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

27 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Warkocz najlepszy do spania?

no włosy nie trą o siebie, poduszkę, ubranie. Z tym, że to też raczej luźny warkocz a nie ściśnięty na maksa. Wiadomo, że coś tam przez noc powyłazi z niego jak się człowiek wierci ale no tu nie chodzi o idealną fryzurę do spania co o ochronę włosów.

28 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Ale np kucyk w ciągu dnia to jest niedobry, bo sciska wlosy a tego nie lubią, ale niektorzy muszą go robić 

Tak, jak na maksa naciągnięte i ściśnięte włosy to też niedobre. Chociaż ja zwykłego kucyka noszę dość często, ale częściej chyba chodzę w rozpuszczonych 🤔 jak w pracy robię coś w czym włosy rozpuszczone przeszkadzają to robię zwykłego luźnego koka na ołówek/długopis/szpilkę do włosów w zależności co mam pod ręką 🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lubię dbać o włosy. Dla mnie wyglądające  zdrowo, lśniące włosy to wizytówka. Ostatnio zdecydowałem się na botoks na włosy i jestem bardzo zadowolona. Używam do tego wciereki, odżywki, maseki, olejki, serum różnych producentów. Obowiązkowo suszę  suszarka. Prostownice też posiadam.  Nie pamiętam kiedy chodziłam z mokrymi włosami a spaniu nie wspomnę. Po serii filmów z trychologiem wiem, że to niekorzystne. 

Wróciłam z paznokci i jestem zadowolona. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi