Skocz do zawartości
Nerwica.com

ALPRAZOLAM (Afobam, Alpragen, Alprazolam Aurovitas, Alprox, Neurol, Neurol SR, Xanax, Xanax SR, Zomiren, Zomiren SR)

magdalena

Czy alprazolam pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?  

222 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy alprazolam pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      194
    • Nie
      24
    • Zaszkodził
      20

Rekomendowane odpowiedzi

Ten lek to na prawdę pomoc nieraz dla mnie . Skutków ubocznych oprócz senności małej lub dużej zależy od dawki i wzrostu apetytu(dla mnie nie jest skutkiej ubocznym) ,  żadnych. Działa super na natłok myśli , uspokaja, fajnie się po nim śpi. Czy jest lek , który działa podobnie ? Mam na myśli lek typu ssri , snri lub inne takie które można brać na codzień i się nie uzależnić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Verinia napisał(a):

rodzice wzięli mi cały xanax i schowali, dziś może być bezsennie... hm

No jak brałaś za dużo/długo to chyba lepiej tak, ze ktoś kontroluje brane przez Ciebie ilości niż dalej z własnej woli pakować się w bagno uzależnienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Jarek.jarecki88 napisał(a):

Ten lek to na prawdę pomoc nieraz dla mnie . Skutków ubocznych oprócz senności małej lub dużej zależy od dawki i wzrostu apetytu(dla mnie nie jest skutkiej ubocznym) ,  żadnych. Działa super na natłok myśli , uspokaja, fajnie się po nim śpi. Czy jest lek , który działa podobnie ? Mam na myśli lek typu ssri , snri lub inne takie które można brać na codzień i się nie uzależnić?

Dokładnie. Mi pomaga na natłok myśli, uspokaja. 

Pisali już w tym wątku że podobno paroksetyna i pregabalina działa przeciwlękowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi