Skocz do zawartości
Nerwica.com

Urojenia

Ryś

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Mam tu założony jeden wątek o obsesyjnym kupowaniu ale chciałem jeszcze coś napisać. Mam obecnie urojenia. I to takie silne. Mieszkam w bloku i jak słysze głosy ludzi gdzieś tam przechodzących to wydaje mi się że to na mnie. Że śmieją się ze mnie. I słysze swoje nazwisko. Nie wiem jak to cholera zlikwidować, te urojenia. Biore leki ale i tak to jest. Ma ktoś podobne objawy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz... też miałem coś takiego i to nie są żadne urojenia. Żadne neuroleptyki tego nie mogły zlikwidować.

Ja też słyszałem śmiechy, rozmowy, odnosiłem do siebie jakieś słowa. Słyszałem nawet w różnych językach jak o mnie mówili rzeczy, które mnie dotyczyły. 

Ale ja miałem świadomość, że to może być wytwór umysłu.

Okazało się, że bycie w permanentnym stresie indukuje mnie takie objawy. Niektóre leki, te które indukują lęki lub stres, też mi indukują takie objawy.

I tym sposobem już jest rozważane ściagniecie że mnie diagnozy schizofrenii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chyba jednak mam schizofrenie bo te objawy mam od wieku nastoletniego a obecnie stuknęło mi 45 lat. Ludzie się na mnie kużwa uwzieli. Dosłownie. A jak miałem 16 lat to nawet próbe samobójczą z tego powodu miałem. Ale powiem wam że człowiek ma cechy adaptacyjne. Że już nie boli mnie to tak mocno niż jak byłem nastolatkiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale masz te doznania na różne tematy czy uczepiło się jakiegoś konkretnego tematu? U mnie wszystko kręci się na punkcie orientacji seksualnej. 

Pomogło odstresowanie się, unikanie niektórych leków oraz ,,zaprzestanie,, bycia gejem.

Ja jak np. dostałem lek fevarin, to mnie nawet wszystkie malutkie dzieci od pedałów wyzywały. Odstawiono lek i od razu wszystko minęło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O orientacji seksualnej to nie, ale słysze słowa typu pojeb, debil, daun, kur.. i zaczęło się tu jeszcze w podstawówce i mam traume z tego powodu. Po  czterech literach dostałem w podstawówce. 

I tak w kółko i w kółko słysze te słowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi