Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dodatkowe Skurcze serca

Adrian87

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, schodze z leków, od 15 lat cierpie na stany lękowe, od kilku tygodni bardzo męczą mnie dodatkowe skurcze serca, które wyszły również na EKG. Mam propranolol, aspargin, hydroksyznę, ale gdy tylko próbuję się zrelaksować w łóżku zaczyna się. Ktoś to miał, poradził sobie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Adrian87 napisał(a):

Hej, schodze z leków, od 15 lat cierpie na stany lękowe, od kilku tygodni bardzo męczą mnie dodatkowe skurcze serca, które wyszły również na EKG. Mam propranolol, aspargin, hydroksyznę, ale gdy tylko próbuję się zrelaksować w łóżku zaczyna się. Ktoś to miał, poradził sobie?

Ja właśnie na takie dodatkowe nadkomorowe skurcze biorę propranolol bo też mam. Sugerowali mi kiedyś ablacje ale propranolol daje radę. W sumie to myślę, by go odstawić bo jakoś ostatnio się wyrównało mocno a już zszedłem mocno z dawki.

Pomaga też mniej kofeiny. Po dużej ilości kawy/yerby zwykle jest większa zabawa, szczególnie wieczorami w pozycji leżącej. Mniej jak stoję czy siedzę a częściej podczas leżenia przed snem. Czasami aż mnie wyrywało do pozycji horyzontalnej jak zaczęła się orkiestra :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi