Skocz do zawartości
Nerwica.com

Czego się spodziewać po ćwiczeniach fizycznych?

Rekomendowane odpowiedzi

13 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Hahaha💗

Ej misiu nawet nazwę zmieniłeś;O

Bo nie chcę być całe życie małym, pierdzącym misiem, chcę być dużym potężnym niedźwiedziem. 😉 Niedźwiedź, to moje ulubione zwierzę i uważam go za swój totem.

Edytowane przez MiśDuży

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

27 minut temu, sailorka napisał(a):

Po co komuś motywacja do ćwiczeń? Przecież ćwiczenia są fajne same z siebie.

Dla mnie nigdy nie były. Zawsze wysiłek fizyczny, budził we mnie wstręt. Już nawet nie wspomnę o tym, że wysiłek fizyczny był dla mnie cholernie nudny. 

Już próbowałem samemu ćwiczyć i było to strasznie nieudolne, nic nie wniosło i tylko sobie zaszkodziłem - przez rok czasu piekły mnie stopy. 

Po obecnych treningach z trenerem, nie mam żadnych negatywnych skutków ubocznych i widzę dużą poprawę w zdrowiu fizycznym. 

1 godzinę temu, Dalila_ napisał(a):

No i będziesz w środku już jesteś :D

Za kilka miesięcy wam walnę temat w dziale kroki do wolności 😗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, MiśDuży napisał(a):

To idź do trenera, przynajmniej na miesiąc czasu. Może dostaniesz odetkania na ruch. Przecież ja jestem dopiero po drugim treningu, a sport naprawdę mi się bardzo spodobał i się nie mogę doczekać kolejnego treningu.

Niestety nie mam za co iść nawet na miesiąc. Muszę sam sobie aktywność za free zapewnić. Ogólnie jesteśmy chyba w podobnej sytuacji, ja obecnie też mam dużą nadwagę a raczej otyłość. Tak jakoś 40-50kg za dużo na sobie noszę 🙄 Samoocena oczywiście poleciała na łeb na szyję, chociaż od przedszkola jej nie było tak na prawdę 😕 W zasadzie odkąd pamiętam. A teraz mam tak jak Ty to opisałeś, chodzę z wzrokiem wbitym w ziemię i ogólnie sytuacji społecznych unikam jak ognia.

Na czym te Twoje treningi polegają? To siłowe ćwiczenia? Bo ja jak siebie aktywizuję to póki co jedynie spacery/rower wchodzi w grę. Siłowe jakbym dołożył to dopiero po schudnięciu jakichś 20kg, żeby stać się choć trochę sprawnym do takich zadań.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 minut temu, Daimo napisał(a):

Niestety nie mam za co iść nawet na miesiąc. Muszę sam sobie aktywność za free zapewnić. Ogólnie jesteśmy chyba w podobnej sytuacji, ja obecnie też mam dużą nadwagę a raczej otyłość. Tak jakoś 40-50kg za dużo na sobie noszę 🙄 Samoocena oczywiście poleciała na łeb na szyję, chociaż od przedszkola jej nie było tak na prawdę 😕 W zasadzie odkąd pamiętam. A teraz mam tak jak Ty to opisałeś, chodzę z wzrokiem wbitym w ziemię i ogólnie sytuacji społecznych unikam jak ognia.

Na czym te Twoje treningi polegają? To siłowe ćwiczenia? Bo ja jak siebie aktywizuję to póki co jedynie spacery/rower wchodzi w grę. Siłowe jakbym dołożył to dopiero po schudnięciu jakichś 20kg, żeby stać się choć trochę sprawnym do takich zadań.

Ja ważę 100kg przy 178cm. Mam kałdun tylko, budowa ciała z natury byczkowata.

Przez miesiąc czasu mam być przygotowywany do większego wysiłku. Na razie nie podnoszę ciężarów. Mam cardio, pompki na kolanach, ćwiczenie z piłką. Ostatnio była guma. Wszystkie mięśnie mam aktywizowane na treningu, a nie ze tylko jedna partia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

58 minut temu, MiśDuży napisał(a):

Dla mnie nigdy nie były. Zawsze wysiłek fizyczny, budził we mnie wstręt. Już nawet nie wspomnę o tym, że wysiłek fizyczny był dla mnie cholernie nudny. 

Już próbowałem samemu ćwiczyć i było to strasznie nieudolne, nic nie wniosło i tylko sobie zaszkodziłem - przez rok czasu piekły mnie stopy. 

Po obecnych treningach z trenerem, nie mam żadnych negatywnych skutków ubocznych i widzę dużą poprawę w zdrowiu fizycznym. 

Za kilka miesięcy wam walnę temat w dziale kroki do wolności 😗

Raczej prosimy o foty z metamorfoza absu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17 minut temu, Daimo napisał(a):

Ja tak samo od dzieciaka jestem zakompleksiony, wycofany, lękliwy, ale jest dużo obecnie lepiej niż lata temu. 

Charakter mam miekiszona, dupowaty, nieogarnięty. 

Teraz, Dalila_ napisał(a):

Raczej prosimy o foty z metamorfoza absu

Może nas tym pomyśle 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Dalila_ napisał(a):

W jakim sensie stopy cię piekły? Mnie też pieką ale odkryłam co to mianowicie erytromelalgia czy coś takiego

Dupowaty hehe akurat dupa to też komplement:d

Neuropatię miałem. A pieczenie było tego rodzaju, jak zimne stopy do ciepłej wody się wsadzi. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi