Skocz do zawartości
Nerwica.com

O co chodzi?

Azorek1991

Rekomendowane odpowiedzi

Mam podobnie i tez nie rozumiem, jakie i po co leki w twoim przypadku. Chcesz wypocząć, ktos tego nie szanuje, wiec ciężko ci zasnac -> bo głośno plus ten wkurw, ze ktos przeszkadza również nie pomaga w zaśnięciu.

pogadaj z rodzina, zeby zachowywali sie ciszej i koniecznie jakies zatyczki. Z tym budzikiem to jakos nie widze, żebyś miał go nie usłyszeć, takie standardowe zatyczki tłumią bardziej niz robią odcinke, zwłaszcza ze ty chyba masz lekki sen. Budzik ma tez wibracje. Najwyżej ustaw 2 i ktos wyżej miał dobry pomysł z opaska.

i nie, nie jesteś dziwny; sen to świętość a jego deprywacja to duzy problem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 godzin temu, Azorek1991 napisał(a):

No to wróciłem tam gdzie wstaję o 4 rano, dojeżdżam po dwie godziny ale ominąłem etap rekrutacji, rozmowy kwalifikacyjnej, ludzi w pracy znam, środowisko znam.

Dojeżdżasz 2 godziny w jedna stronę czy 2 już liczysz?

1 godzinę temu, mała_mi123 napisał(a):

Może masz problemy z wada postawy albo z kręgosłupem, albo ucisk na nerw błędny.

A czy na stojąco też masz takie rewelacje? Dobrze że ślinotoku nie dostawałeś. To by znaczyło że wjechały neuroleptyki.

Nie wiem czy to są aż takie ‚rewelacje’, dla niektórych norma przy stresie:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 godzin temu, Azorek1991 napisał(a):

Nie, ale być może spowodowały że muszę wstawać o 4 rano bo pomijając kwestie tego że niby jestem samodzielny ale w pewnych rzeczach potrzebuję pomocy, inne mi schodzą dłuuuugo dłuzej niż zdrowej osobie to nie stać mnie na wynajęcie mieszkania bo z pensji minimalnej w Krakowie w którego "pobliżu" mieszkam.

Brak pracy w mniejszych miastach to jest niestety powszechny problem. Pochodzę z małego miasta i tam praktycznie nie było perspektyw. Niestety wszystkie atrakcyjne ofert pracy są w miastach wojewódzkich. Brutalna rzeczywistość...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 godzin temu, mała_mi123 napisał(a):

A sorry, nie dojrzałam przecinka. Współczuję wstawania o 4. Toż to noc. 

Ja kiedyś wstawalem 4:30 i pracę zaczynałem o 6 ale dlugo nie pociagłem w ten sposob. Moja wydajność w takich warunkach była niewystarczająca i zrezygnowałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 godzin temu, mała_mi123 napisał(a):

Może masz problemy z wada postawy albo z kręgosłupem, albo ucisk na nerw błędny.

A czy na stojąco też masz takie rewelacje? Dobrze że ślinotoku nie dostawałeś. To by znaczyło że wjechały neuroleptyki.

Lordozę mam. Na stojąco to co najwyżej mi drżą kolana ale to od mojej niepełnosprawności. Nic ponoć takiego . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 godzin temu, Krejzi1 napisał(a):

Mam podobnie i tez nie rozumiem, jakie i po co leki w twoim przypadku. Chcesz wypocząć, ktos tego nie szanuje, wiec ciężko ci zasnac -> bo głośno plus ten wkurw, ze ktos przeszkadza również nie pomaga w zaśnięciu.

pogadaj z rodzina, zeby zachowywali sie ciszej i koniecznie jakies zatyczki. Z tym budzikiem to jakos nie widze, żebyś miał go nie usłyszeć, takie standardowe zatyczki tłumią bardziej niz robią odcinke, zwłaszcza ze ty chyba masz lekki sen. Budzik ma tez wibracje. Najwyżej ustaw 2 i ktos wyżej miał dobry pomysł z opaska.

i nie, nie jesteś dziwny; sen to świętość a jego deprywacja to duzy problem

Tylko wiesz, dla współdomowników 18 to popołudnie, dla mnie prawie noc.

9 godzin temu, Krejzi1 napisał(a):

Dojeżdżasz 2 godziny w jedna stronę czy 2 już liczysz?

Nie wiem czy to są aż takie ‚rewelacje’, dla niektórych norma przy stresie:/

Dwie w jedną stronę. 

8 godzin temu, Raccoon napisał(a):

Brak pracy w mniejszych miastach to jest niestety powszechny problem. Pochodzę z małego miasta i tam praktycznie nie było perspektyw. Niestety wszystkie atrakcyjne ofert pracy są w miastach wojewódzkich. Brutalna rzeczywistość...

Praca jest ale... w 99 % fizyczna. To nie dla mnie, chyba że bardzo bardzo lekka. 

8 godzin temu, Dalila_ napisał(a):

Ale możesz mieć też problem z lekkim snem lub bezsenność. A słuchasz sobie ASMR? Mi to pomaga zasnąć. Inni słuchają dźwięku kotletów albo deszczu czy szumu morza. Spróbuj 

Przed snem najczęściej próbuje słuchać ebooków,podcastów. 

A jeszcze dziś powiedziałem siostrze że kurcze, z jednej strony praca ważna, pieniądze i tak dalej ale teraz mogę zapomnieć obejrzeć sobie jakiś mecz czy film w telewizji bo to raczej są wieczorne rozrywki i usłyszałem " że nie muszę oglądać bo to do szczęścia nie jest potrzebne" No kuźwa... niby nie ale jak moje życie ma się kręcić wokół pracy to ja nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

37 minut temu, Azorek1991 napisał(a):

Tylko wiesz, dla współdomowników 18 to popołudnie, dla mnie prawie noc.

Nie musza sie tłuc jakimiś drzwiczkami nawet o 18;) spróbować pogadać  zawsze można

38 minut temu, Azorek1991 napisał(a):

Dwie w jedną stronę.

No to masakra i jestes przemęczony i masz prawo do snu i tyle. Żadnej dyskusji i filozofii tu nie ma 

39 minut temu, Azorek1991 napisał(a):

A jeszcze dziś powiedziałem siostrze że kurcze, z jednej strony praca ważna, pieniądze i tak dalej ale teraz mogę zapomnieć obejrzeć sobie jakiś mecz czy film w telewizji bo to raczej są wieczorne rozrywki i usłyszałem " że nie muszę oglądać bo to do szczęścia nie jest potrzebne"

Niech sie nie zesra. No sorry;p

Reasumując twoje reakcje są w pełni normalne i nie potrzebujesz lekow, tylko przeorganizować sie , ale rozumiem ze o to w tym momencie trudno. Wiec próbuj jakos wyciszyć pokoj / zatyczki itd.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

23 godziny temu, Azorek1991 napisał(a):

Zacznę od jednego z dwóch palących i  nurtujących mnie problemów. Będzie to wyrwane jakby ze środka ale już nie wiem co mam robić. Nie wiem gdzie mam się udać o pomoc. 

Albo trochę skrócę. Jestem osobą niepełnosprawną, tak się życie ułożyło i (również ) moje decyzje i działania spowodowały że muszę wstawać do pracy o godzinie 4 rano a wracam do domu około 17-18 . W związku z tym raz że mam wrażenie że nie mam czasu "dla siebie" i mój dzień wygląda tak że wstaję, jadę do pracy, wracam z pracy , zjem obiad i w ciągu około godziny idę spać albo bardziej próbuję iść spać bo po prostu o godzinie 18 zamykają mi się oczy ,robię się senny i zmęczony . I tu zbliżamy się do problemu że mieszkam w dużym, kilkupokoleniowym domu z rodzicami, starszym bratem i jego rodziną. Jego rodzina to młodzież 20,18 i 15 lat i tu powoli sedno sprawy. W momencie kiedy próbuję spać muszę mieć ciszę, ciemno i spokój jak w trumnie inaczej zaczynam się denerwować, być wręcz agresywny ale przecież dla współdomowników 18 to środek dnia, normalne że rozmawiają,oglądają tv,odgrzewają posiłki a ja zamknięcie drzwi mikrofali słyszę wtedy kiedy próbuje zasnąć jakby mi ktoś ją zamykał nad głową mimo że mnie od kuchni w której znajduje się ta mikrofalówka( to tylko taki przykład ) dzielą dwoje drzwi i korytarz. Myślałem o zatyczkach do uszu- najprostsze rozwiązanie ale znów boję się że nie usłyszę budzika. I mam w związku z tym pytanie czy to moje zachowanie to kwestia psychiki? Czy mogła by pomóc wizyta u psychiatry ? Jakieś leki ? Problemów które chciałbym poruszyć jest więcej ale to jest w sumie najpilniejszy. 

Jesteś zupełnie normalnym facetem. Sam nie wiem co bym zrobil w tej sytuacji. Może jakas praca mniej wymagajaca i blizej Ciebie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Mogę podesłać na priv linka do playlisty:D o ile używasz yt premium

Lub yt ale ASMR i reklamy to zlo

Dzięki, nie trzeba 👍 Mam swoje ulubione. Teraz na tik toku leci Jasmim ASMR. To jest genialne. Dla mnie jest to jak kołysanka dla dziecka. Kilka minut i odlatuje do snu. 

Dla facetów dobra jest Pelin Asmr na YT. Chyba Turczynka, również only fansiara. Jak ktoś lubi blondynki 😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

21 minut temu, brum.brum napisał(a):

Lepszy jest seks 🤓 no i przytulanko. Ale te całe ASMR, często polecane serio wycisza, uspokaja?

Haha, no wiadomo. Bardzo wycisza i uspokaja. Mój nadpobudliwy mózg, po kilku minutach tych dźwięków na słuchawkach, bez problemu idzie w kimono. 

Trzeba tylko poszukać czegoś co ci spasuje. Np. teraz słucham "Em ASMR" na tik toku. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi