Skocz do zawartości
Nerwica.com

Czy pozwalacie partnerowi mieć koleżanki/kolegów?

Dalila_

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Doktor Indor napisał(a):

Terapia to bulszit, z mojego doświadczenia.

Właśnie wracam z terapii i się nie zgodzę zupełnie. To moja pierwsza terapia i ta Kobieta chyba spadła mi z nieba. Realnie czuje że mi pomaga wyjść z tego z czym się mierze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

26 minut temu, brum.brum napisał(a):

Właśnie wracam z terapii i się nie zgodzę zupełnie. To moja pierwsza terapia i ta Kobieta chyba spadła mi z nieba. Realnie czuje że mi pomaga wyjść z tego z czym się mierze.

No to tego ci życzę. U mnie się nie sprawdziła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, Doktor Indor napisał(a):

No to tego ci życzę. U mnie się nie sprawdziła.

Dziękuję….Może za jakiś czas, gdy będziesz gotowy albo i nie, spadnie Ci niespodziewanie taki „anioł” w postaci psychologa/terapeuty albo po prostu osoby, która pomoże Ci z bolączkami, jakie odczuwasz. Tego Ci również życzę 🙋‍♂️✌️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Doktor Indor napisał(a):

Inna sprawa, że akurat dziewczyna nie daje mi żadnego powodu do tego, żebym jej nie ufał. To, że ma kolegów, to nie jest powód.

no to chyba już zazegnane. Znasz jej kolegów, dokąd z nimi wychodzi spędzić czas? (Pytanie pisze do Doktora Indora ale właściwie chce je zadać każdemu po kolei więc mowcie ;))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, brum.brum napisał(a):

Dziękuję….Może za jakiś czas, gdy będziesz gotowy albo i nie, spadnie Ci niespodziewanie taki „anioł” w postaci psychologa/terapeuty albo po prostu osoby, która pomoże Ci z bolączkami, jakie odczuwasz. Tego Ci również życzę 🙋‍♂️✌️

A mi w nocy, koło 3/4 pomógł psycholog z linii telefonu zaufania. Zadzwonilam, swietny gość. Może się zapiszę na oddział dzienny. Zawsze chcialam sprobowac, a mam w swoim miescie mozliwosc 🙂

Oczywiście, że terapia może pomóc. A dlaczego nie?

Kiedyś czarno ją widzialam, ale im dłuzej żyję, tym bardziej pragnę wsparcia specjalisty. Albo kogoś zwyczajnie obiektywnego, ale nie oceniającego za prędko.

Muszę iść do kogoś, lekarze nie zalecają. Ale dlaczego? Mogłoby mi to pomóć. Ale trzeba się z terapeutą dogadać w miarę. Czuć jaką więź, czy sympatię chociażby. Nie pogardzać. Ale wiadomo, że na terapii mogą wyjść rzeczy trudne.

jak już y miała wybierać, to psychodynamiczną, którą za szybko przerwała. albo nie ten czas. :D

wiadomo tylko tyle, że nic nie wiemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi