Skocz do zawartości
Nerwica.com

Pierdolnik Dalji i Mica.

MicMic

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Taśmą naokoło klapek? Tak.

Ale wtedy oba, żeby było symetrycznie 

6 minut temu, Dalila_ napisał(a):

On jest łowca promocji. Co oznacza że wydaje bezsensu tylko dlatego że promocja choć nie potrzebuje różnych rzeczy 

No to 1:1 mój szwagier. Nakupuje makaronów i kasz na promce a później wyrzuca bo robale się w spiżarni zalęgły 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, shadow_no napisał(a):

Ale wtedy oba, żeby było symetrycznie 

No to 1:1 mój szwagier. Nakupuje makaronów i kasz na promce a później wyrzuca bo robale się w spiżarni zalęgły 

Mówię nawet o dużym kalibrze. Np kupi sobie bieżnie ale nie ma gdzie jej wstawic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

50 minut temu, MicMic napisał(a):

Oj tak. Ble 

Mój brat też ma hajsu jak lodu, i to naprawdę jak lodu - ale dzwonił do mnie specjalnie żebym mu kupił kurtkę w decathlonie bo jakaś duża promocja xd

Jak są w pl to zakupy robią w biedronce. Itp itd

A wy skad myslicie ze maja te piniondze? Z korzystania z promocji właśnie 😃

ale tak jest, ze osoby bogate podchodzą dość powaznie do pieniędzy i nie szastają na lewo i prawo. Nie wiem, czy to wynika z tego przez prace czuja bardziej jego wartość czy odwrotnie - przez to ze dobrze czuja piniondz wiedza jak go robić.

ja jestem 50/50. Koedys bardzo oszczędna, Grażyna promocji, teraz sobie trochę folguje bo jednak kasa jest do wydawania i przyjemności tez, a nie tylko posiadania, ale nie lubie nadal wydawać pieniędzy na głupoty ani kupować drożej coś co wiem, ze mogłabym mieć taniej itd. Ale nie żałuje kasy na przykład na żarcie dobre itd. Coś trzeba mieć z tego zapoerdalania tak. 😃

53 minuty temu, MicMic napisał(a):

Oj tak. Ble 

Mój brat też ma hajsu jak lodu, i to naprawdę jak lodu - ale dzwonił do mnie specjalnie żebym mu kupił kurtkę w decathlonie bo jakaś duża promocja xd

Jak są w pl to zakupy robią w biedronce. Itp itd

Ja nie kumam za bardzo tego zarzutu.jak ma kasę to gdzie ma kupować masło i mleko? U diora? 😃 w sensie wydać więcej dla zasady za jakies podstawowe rzeczy? Do biedronek ludzie chodzą bo ich jest pierdyliard i na kazdym rogu. Niekoniecznie z biedy 

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Krejzi1 napisał(a):

A wy skad myslicie ze maja te piniondze? Z korzystania z promocji właśnie 😃

ale tak jest, ze osoby bogate podchodzą dość powaznie do pieniędzy i nie szastają na lewo i prawo. Nie wiem, czy to wynika z tego przez prace czuja bardziej jego wartość czy odwrotnie - przez to ze dobrze czuja piniondz wiedza jak go robić.

ja jestem 50/50. Koedys bardzo oszczędna, Grażyna promocji, teraz sobie trochę folguje bo jednak kasa jest do wydawania i przyjemności tez, a nie tylko posiadania, ale nie lubie nadal wydawać pieniędzy na głupoty ani kupować drożej coś co wiem, ze mogłabym mieć taniej itd. Ale nie żałuje kasy na przykład na żarcie dobre itd. Coś trzeba mieć z tego zapoerdalania tak. 😃

Ja nie kumam za bardzo tego zarzutu.jak ma kasę to gdzie ma kupować masło i mleko? U diora? 😃 w sensie wydać więcej dla zasady za jakies podstawowe rzeczy? Do biedronek ludzie chodzą bo ich jest pierdyliard i na kazdym rogu. Niekoniecznie z biedy 

nie no chodzi o to ze np ma obok kauflanda ale bedzie kazal zonie jechac do biedronki specjalnie

ja sie nie wypowiem, bo moj szwagier jak wspomnialam wszystko dostal (pewnie nawet tytul bo ojciec z uniwersytetu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Było wiadro, był puchar, był dzban. To teraz dla Pani 🏅 medal

Chociaż te biedronki... Lidl porządniejszy. I lepsze wspomnienia z nim związane ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tej kurtki z Decathlonu tez nie rozumiem. Kurtki są raczej droga rzecza obecnie kilkaset zł - tysiąc coś wiec jak jest promka to czemu nie kupic na niej? To ze sie ma kasę nie znaczy ze trzeba ja wydawać lekkomyslnie. Piłkarze tez bywaja bajecznie bogaci po czym po 2 latach z długami, bo tak właśnie korzystali mądrze z zycia i bogactwa. 
Nie mowie o jakiejś przesadzie żeby jechać na drugi koniec miasta bo jest bułka o 10 gr tańsza ale jakies takie rzeczy typu kurtka to naprawdę nie rozumiem.

przeciez wiadomo ze wyjściowa cena to ogromna marza i ktos zarabia na tym ze sobie taka rzucił, wiec dla mnie kupowanie na promce rzeczy to duzy spryt i sama robie tak zakupy wtedy kiedy sie tylko da, zwłaszcza ciuchowe czy kosmetyczne

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, shadow_no napisał(a):

Chociaż te biedronki... Lidl porządniejszy. I lepsze wspomnienia z nim związane ^^

nie o to chodzilo micowi chyba, on nie ma nic do biedronek tylko chcial podkreslic taki ogolny przykladzik przyfasolic

Edytowane przez Dalila_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, shadow_no napisał(a):

Boje sie pytać jakie masz wspomnienia związane z lidlem 😃

Teraz, Dalila_ napisał(a):

nie o to chodzilo micowi, on nie ma nic do biedronek tylko chcial podkreslic taki ogolny przykladzik przyfasolic

A kurtka?  Napisałam wyżej 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no kurtka, nikt mu nie broni kupowac na promocji jesli jest bogaty. Ale wysylanie kogos kto moze byc akurat zajety po ostatnią kurtke w miescie bo nie chce dolozyc dwoch stowek (a ustalone ze by nawet nie zauwazyl ich braku bo ma kasy jak lodu). Tak zrozumialam :D

Teraz, Krejzi1 napisał(a):

Boje sie pytać jakie masz wspomnienia związane z lidlem 😃

A kurtka?  Napisałam wyżej 

mogl sam zresztą jechac sobie po tą kurtke jak mu zalezalo, mógł?

:D mógł ale pewnie wiecej by mu zeszlo

Ale medal i tak dostajesz bo masz mądre pomysły ! i forum ladnieje;p

zeby nie bylo ze chce odebrac ci medal haha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

kurtka?  Napisałam wyżej 

Jakbym miał majątek liczony w milionach, to w dupie bym miał czy kurtka jest na promocji za 350, bo jest pomarańczowa, czy w regularnej cenie 700. Jeszcze mi się kazał spieszyć bo zostało kilka egzemplarzy xd

Co do biedronki, chodzi też o to, że on raczej kupuje tam te tańsze rzeczy. Np mięso jest tam chujowej jakości, a on je kupuje, te najtańsze kurczaki. Jakieś narzędzia itp, wszelkie gadżety kupuje z Ali. 

Mnie to śmieszy trochę, nie to że to hejtuję, bo sam nie wiem co bym robił jakbym miał kupe hajsu 🙂

15 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Tak by nas znienawidził ze juz by mi sie na oczy nie pokazał :D:D

🙂 no ale to nie może Cię samej znienawidzić, beze mnie? W sensie już teraz. W sensie, że razem raźniej? Albo pewnie ze byłoby ma mnie hehe

Edytowane przez MicMic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

my sie nie lubimy. Ale zal mi siostry zeby tak go zjechac zeby mi reki nie podal, poza tym ona jest jednak zalezna od typa bo maja dziecko juz

a kim jest twoj brat ze jest milionerem?

@shadow_no to ile te kapcie kosztowały ze wolisz okleic tasmą niz nowe kupic? moze mialy kamienie szlachetne:D

wgl zmieniamy plyte bo ten temat sie zrobil nieprzyjemny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, Dalila_ napisał(a):

my sie nie lubimy. Ale zal mi siostry zeby tak go zjechac zeby mi reki nie podal, poza tym ona jest jednak zalezna od typa bo maja dziecko juz

a kim jest twoj brat ze jest milionerem?

@shadow_no to ile te kapcie kosztowały ze wolisz okleic tasmą niz nowe kupic? moze mialy kamienie szlachetne:D

wgl zmieniamy plyte bo ten temat sie zrobil nieprzyjemny

Sęk w tym, że ja nawet kapci nie mam XDD teoretyzuje sobie co bym zrobił, gdybym miał i gdyby się rozwaliły

4 minuty temu, Verinia napisał(a):

jak się ma kasę, to się ją mnoży, i wydaje.

:brawo:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a najlepiej to by mi sie przydal chlopak co ma kasy jak lodu i wiecej niz on, to by odechcialo mu sie nasmiewac z kolegów. Brat wolny @MicMic? xdddd

Teraz, shadow_no napisał(a):

Sęk w tym, że ja nawet kapci nie mam XDD teoretyzuje sobie co bym zrobił, gdybym miał i gdyby się rozwaliły

:brawo:

budapren z szuflady a jak nie to do wyjebania. Tasma na okretke jestesmy powazni.... a czekaj ten brat od tej tasmy to ja cofam pytanie. juz zapomnialam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Dalila_ napisał(a):

a najlepiej to by mi sie przydal chlopak co ma kasy jak lodu i wiecej niz on, to by odechcialo mu sie nasmiewac z kolegów. Brat wolny @MicMic? xdddd

budapren z szuflady a jak nie to do wyjebania. Tasma na okretke jestesmy powazni.... a czekaj ten brat od tej tasmy to ja cofam pytanie. juz zapomnialam

Hahah czyli jak kasy jak lodu to i klapki sklejone taśmą nie przeszkadzają za bardzo hahahah

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

57 minut temu, Dalila_ napisał(a):

no kurtka, nikt mu nie broni kupowac na promocji jesli jest bogaty. Ale wysylanie kogos kto moze byc akurat zajety po ostatnią kurtke w miescie bo nie chce dolozyc dwoch stowek (a ustalone ze by nawet nie zauwazyl ich braku bo ma kasy jak lodu). Tak zrozumialam :D

mogl sam zresztą jechac sobie po tą kurtke jak mu zalezalo, mógł?

:D mógł ale pewnie wiecej by mu zeszlo

Ale medal i tak dostajesz bo masz mądre pomysły ! i forum ladnieje;p

zeby nie bylo ze chce odebrac ci medal haha

Oczywiscie wszystko zależy od kontekstu. Czy każe mu zwolnić sie z pracy żeby lecieć po kurtkę, czy brat ma Decathlon blisko i może tam isc bez wiekszego problemu a brat odwiedzi go za 3 dni. 
sam to chyba nie mógł bo zrozumiałam, ze nie mieszka w Polsce a z tymi promkami to jest tak ze pewnie te rzeczy znikaja w jednym sklepie a są w innym itd.

spokojnie ja sie nie wykłócam, ja drążę bo lubie 😃

51 minut temu, MicMic napisał(a):

Jakbym miał majątek liczony w milionach, to w dupie bym miał czy kurtka jest na promocji za 350, bo jest pomarańczowa, czy w regularnej cenie 700. Jeszcze mi się kazał spieszyć bo zostało kilka egzemplarzy xd

Co do biedronki, chodzi też o to, że on raczej kupuje tam te tańsze rzeczy. Np mięso jest tam chujowej jakości, a on je kupuje, te najtańsze kurczaki. Jakieś narzędzia itp, wszelkie gadżety kupuje z Ali. 

Mnie to śmieszy trochę, nie to że to hejtuję, bo sam nie wiem co bym robił jakbym miał kupe hajsu 🙂

🙂 no ale to nie może Cię samej znienawidzić, beze mnie? W sensie już teraz. W sensie, że razem raźniej? Albo pewnie ze byłoby ma mnie hehe

no ok, jak kupuje dziadowe jedzenie mimo kasy jak lodu, to sie zgodzę ze już chorobliwa chytrość:p

co do kurtki - wciąż jestem nieprzekonana, 350 zamiast 700 to super deal wyobrażam sobie ze moja siostra tez by została wysłana gdzieś w takim celu przeze mnie 😃

kupowanie na Ali temu itd mając kupę kasy to wrecz bym powiedziała ze jest nieetyczne:p

29 minut temu, shadow_no napisał(a):

Hahah czyli jak kasy jak lodu to i klapki sklejone taśmą nie przeszkadzają za bardzo hahahah

Może właśnie cofa pytanie czy wolny 😃

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Dalila_ napisał(a):

Oj, długo nie byłem Ci potrzebny 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Krejzi1 napisał(a):

Oczywiscie wszystko zależy od kontekstu. Czy każe mu zwolnić sie z pracy żeby lecieć po kurtkę, czy brat ma Decathlon blisko i może tam isc bez wiekszego problemu a brat odwiedzi go za 3 dni. 
sam to chyba nie mógł bo zrozumiałam, ze nie mieszka w Polsce a z tymi promkami to jest tak ze pewnie te rzeczy znikaja w jednym sklepie a są w innym itd.

spokojnie ja sie nie wykłócam, ja drążę bo lubie 😃

no ok, jak kupuje dziadowe jedzenie mimo kasy jak lodu, to sie zgodzę ze już chorobliwa chytrość:p

co do kurtki - wciąż jestem nieprzekonana, 350 zamiast 700 to super deal wyobrażam sobie ze moja siostra tez by została wysłana gdzieś w takim celu przeze mnie 😃

kupowanie na Ali temu itd mając kupę kasy to wrecz bym powiedziała ze jest nieetyczne:p

Może właśnie cofa pytanie czy wolny 😃

Nie mieszka w polsce?:O to ja mam z mic swój pierdolnik i tego nie wiem a Ty wiesz to już po pierdolniku? ej

20 minut temu, MicMic napisał(a):

Oj, długo nie byłem Ci potrzebny 

Nie smuć się ja i tak z nikim nie będę bo zaczynam czuć lęk;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, MicMic napisał(a):

Wielkim filozofem :D

Ale na tym się nie zarabia… chyba :D

2 godziny temu, shadow_no napisał(a):

Kobiety ;)

A ogólnie to nie lubię zaglądania komuś do kieszeni. Takie teksty, że „nawet nie odczuje dwóch stówek”. Jego sprawa na co wydaje swoje pieniądze i ile (albo na co nie wydaje, bo nie chce).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi