Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalony indycznik

Doktor Indor

Rekomendowane odpowiedzi

37 minut temu, Chongyun napisał(a):

czy akceptujesz ich jako formę wyrażana siebie

Tu jeszcze dodam – społeczne oczekiwania wobec mężczyzn i kobiet to jedno, ale niektórzy mówią że „prawdziwy mężczyzna” to czy sro, czy „prawdziwa kobieta” sro czy tamto. A ja uważam że nie. Jak mi ktoś mówi, że „prawdziwy mężczyzna nie założyłby różowej koszulki” to już wiem, że mam do czynienia z debilem. Prawdziwy mężczyzna założy to, co mu się podoba, i nie będzie szukał potwierdzenia swojej męskości u innych. Jeśli podoba mu się spódniczka to niech chodzi w spódniczce – dalej jest facetem, tylko że w spódniczce.

4 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Ale podobnie mnie widzisz :D

Nie wiesz jak cię widzę :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

47 minut temu, Doktor Indor napisał(a):

To chyba kwestia indywidualnej osoby – tego jaka jest. W to że ktoś się „dał sfeminizować” ciężko mi uwierzyć – jeśli nie było w nim tego pierwiastka wcześniej to się nie da wcisnąć w ramy femboya. Może po prostu kiedyś byli dziewczęcy chłopcy, a teraz są oni femboyami – czyli jest to nazwa na zjawisko, które istniało od dawna. Ogólnie to nie mój świat.

Tak, orientacji i tożsamości nie da się komuś wmówić, kiedyś i tak musi wybuchnąć ekspresja, dlatego śmieję się ze zwrotu "propaganda homoseksualna" tak jakby w wyniku propagandy ktoś miał zostać homo. A to, że tęczowi czasami przeginają w drugą stronę to inna bajka.

47 minut temu, Doktor Indor napisał(a):

Natomiast mam problem z mówieniem „ona” do kogoś, kogo odbieram jako „on”, i odwrotnie. Wywołuje to we mnie dyskomfort i staram się raczej nie otaczać ludźmi, którzy wywołują we mnie dyskomfort. Ale to chyba nie femboy? Femboy jest deliaktny, dziewczęcy, może nawet można go pomylić z dziewczyną, ale jeśli nie jest trans, to nadal jest to „on”, nie?

Femboye, jak sama nazwa wskazuje, to nadal chłopaki i w większości utożsamiają się jako chłopaki, tylko lubią femmy stuff, ale najczęściej i tak ubierają się jak "pokemony" czy dziewczyny z anime niż realne laski jakie widzimy na co dzień.

27 minut temu, Doktor Indor napisał(a):

Tu jeszcze dodam – społeczne oczekiwania wobec mężczyzn i kobiet to jedno, ale niektórzy mówią że „prawdziwy mężczyzna” to czy sro, czy „prawdziwa kobieta” sro czy tamto. A ja uważam że nie. Jak mi ktoś mówi, że „prawdziwy mężczyzna nie założyłby różowej koszulki” to już wiem, że mam do czynienia z debilem. Prawdziwy mężczyzna założy to, co mu się podoba, i nie będzie szukał potwierdzenia swojej męskości u innych. Jeśli podoba mu się spódniczka to niech chodzi w spódniczce – dalej jest facetem, tylko że w spódniczce.

Zgadzam się. "Prawdziwy" mężczyzna nie pozwoli sobie wmówić i poddać się woli innych. Jak będzie chciał jeździć różowym Fiatem 500, to takim będzie jeździł. 

Edytowane przez Chongyun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, Dalila_ napisał(a):

Mam znaleźć i wkleić? :D

Możesz. Jeśli było na priv, wklej na priv. Jeśli na forum, to możesz na forum.

3 godziny temu, Chongyun napisał(a):

Femboye, jak sama nazwa wskazuje, to nadal chłopaki i w większości utożsamiają się jako chłopaki, tylko lubią femmy stuff, ale najczęściej i tak ubierają się jak "pokemony" czy dziewczyny z anime niż realne laski jakie widzimy na co dzień.

Gorzej że zwykle chyba mają autyzm :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 minut temu, Chongyun napisał(a):

Nawet AUDHD

Najgorzej.

18 minut temu, Chongyun napisał(a):

To mój fav  Ma 19 lat a Dalia twierdzi, że wygląda na 14. Pewnie przez ubogi testosteron.

Nie odróżnisz od Belle Delphine :D 

32 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

W swoimi słowami to jak byś mi nasikal na głowę (ptaki tak robią te lotne)

Nie sikałem ci na głowę ani nie wydalałem na nią innych substancji… nawet w myślach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Dalila_ napisał(a):

Audhd to mam ja i nie ubieram się jak pokemon. Ja myślałam że jak ktoś ubiera się w sukienki a jest chłopem to jest transwestytą? @GROUCHY

Ty jesteś dziewczynką i masz inne objawy :P, a femboye są transwestytami ofkoz lecz we własnym specyficznym cosplayowym stylu. Dziewczyny cosplayerki tez są fajne.

1 godzinę temu, Doktor Indor napisał(a):

Nie sikałem ci na głowę ani nie wydalałem na nią innych substancji… nawet w myślach.

A nie dziobałeś jej może tu i ówdzie? xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Chongyun napisał(a):

Ty jesteś dziewczynką i masz inne objawy :P, a femboye są transwestytami ofkoz lecz we własnym specyficznym cosplayowym stylu. Dziewczyny cosplayerki tez są fajne.

Grouchy opanuj się, na forum są dzieci xd :D

no czyli transy

Dla mnie i tak wyglądają jak 14 latkowie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 godzin temu, Chongyun napisał(a):

Trzeba zajrzeć w majtki xD

No tak, szanowna pani Belle występowała już w stroju w jakim ją natura stworzyła, ale wspomniany femboy chyba nie :D

3 godziny temu, Chongyun napisał(a):

Weź, żeby w ciążę zaszła? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 godzin temu, Dalila_ napisał(a):

Grouchy opanuj się, na forum są dzieci xd

To niech się dowiedzą, że ptaki dziobią. Mnie dziobał kogut i skończył jako rosół :P

10 godzin temu, Dalila_ napisał(a):

no czyli transy

Dla mnie i tak wyglądają jak 14 latkowie

20-letni Polak/Arab z Niemiec tu wygląda nawet na 11 xD

7 godzin temu, Doktor Indor napisał(a):

Weź, żeby w ciążę zaszła?

Od dziobania? Kiedyś czytałem w Bravo, że dziewczyna dostała jakiegoś guzka pod kolanem i pytała w liście, czy nie doszło do ciąży pozamacicznej bo wycierała się ręcznikiem chłopaka...

7 godzin temu, Doktor Indor napisał(a):

No tak, szanowna pani Belle występowała już w stroju w jakim ją natura stworzyła, ale wspomniany femboy chyba nie

Bo chłopaki się szanują :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

32 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

O matko. Pewnie ktoś ją wkręcił tę dziewczynę.... Bo skąd taki pomysł!

No zapewne albo to fejkowy list. Ale był też przypadek kobiety, która zaskarżyła właścicieli basenu, że córka zaszła w ciążę przez nasienie pływające w basenie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi