Skocz do zawartości
Nerwica.com

Prawdziwy mężczyzna

Dalila_

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, MicMic napisał(a):

Xd no aż taki tępy nie jestem, żebym nie widział, że to przenośnia xd

Mówiłam że z polskiego mocny nie byłeś, no i pamiętaj jakie to forum

1 minutę temu, Grouchy napisał(a):

Ale nie mam potrzeby jej mieć ani umiejętności aby ją założyć.

On też miał czas z żona na to ale nie chcial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Dalila_ napisał(a):

Żyjesz w cukierkowym świecie więc 

Jestem zbyt ufny.  

Ale jak coś robię nawet służbowo to robię to na 100%. 

W życiu mam jak mam ale się staram uczciwie. Jak stworzysz wszystko w oparciu o jakieś wartości to tworzysz dobry dom i możesz go nazywać cukierkowym. Problemy są po to żeby je razem rozwiązywać. Kłótnie to normalność.  Bez tego to by było nudno. Ale godzenie się jest fajne 😌

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 minut temu, Grouchy napisał(a):

Ale nie mam potrzeby jej mieć ani umiejętności aby ją założyć.

Może to i lepiej jak tego nie czujesz....

12 minut temu, Dalila_ napisał(a):

On też miał czas z żona na to ale nie chcial

Bo jak nie czujesz tego to nie chcesz mieć z życia tragedii. ( w sumie moje życie to sama tragedia)

Jeśli czujesz, że to nie to więc odpuszczasz.

W sumie nie powinienem się wypowiadać. 

Ja juz nic nie stworzę. Jestem skończony tak czy inaczej. 

Czekam na koniec tej męki.

Juz jestem zmęczony życiem. Nie chcę dłużej. Przechodzę każdego dnia w tryb obojetności. 

Starałem się jakoś trzymać. To już jest koniec. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Dalila_ napisał(a):

Nie wiem czy moderacja wie że Fuji nie uznaje lekarzy, nie chodził nigdy do psychologa, a przecież ewidentnie widać że potrzebuje pomocy. Próbowałam namówić nie raz, dlatego się zwracam do was. Jak i do każdego z forum co to czyta

Przepraszam że trcohe odbiegne od meritum ja uwązam że Fuji to jest najfaniejsza osoba na tym forum ( to jest taka Podkaprpacka wersja mnie ) a co ja myślę o psychologach to ja już osobny wątek założyłem . Fuji nie przejmuj się . Jest krytyka i jest krytykanctwo . My dwaj walczyzmy z systemem do konca . Do ostatniego naboju . Do ostatniej kropli krwi . Zostanie legenda . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

23 godziny temu, Fuji napisał(a):

Jak się ma rodzinę to patrzysz na nich i masz sens w życiu. Nawet gdyby się kłócić to i tak więź jest mocniejsza.

Bliska osoba, a nawet dzieci nie gwarantują poczucia sensu w życiu gdyby tak było to by ludzie mający partnera i dzieci nie popełniali by samobójstw chociaż może faktycznie być to duże wsparcie i bariera ochronna.

W dniu 24.11.2025 o 06:01, Doktor Indor napisał(a):

Co ja o tym myślę:

7. Pisanie zaimków osobowych wielką literą świadczy o jakichś zaburzeniach. Nie ufam takim ludziom.

Cieszy mnie to, że na forum mamy tak wybitnego specjalistę, który potrafi po zaimkach postawić diagnozę zaburzeń 🙃

W dniu 24.11.2025 o 14:46, Dalila_ napisał(a):

A pisanie zamków z dużej litery to raczej z niskiego wykształcenia xdd

🙄

Zaimki takie jak Ty, Ciebie, Tobie, Twój piszemy wielką literą w internecie, gdy zwracamy się do konkretnej osoby lub grupy, aby okazać jej szacunek w korespondencji prywatnej, oficjalnej lub urzędowej, tak jak w tradycyjnych listach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Sensys napisał(a):

Bliska osoba, a nawet dzieci nie gwarantują poczucia sensu w życiu gdyby tak było to by ludzie mający partnera i dzieci nie popełniali by samobójstw chociaż może faktycznie być to duże wsparcie i bariera ochronna.

Cieszy mnie to, że na forum mamy tak wybitnego specjalistę, który potrafi po zaimkach postawić diagnozę zaburzeń 🙃

🙄

Zaimki takie jak Ty, Ciebie, Tobie, Twój piszemy wielką literą w internecie, gdy zwracamy się do konkretnej osoby lub grupy, aby okazać jej szacunek w korespondencji prywatnej, oficjalnej lub urzędowej, tak jak w tradycyjnych listach.

Tak ale on pisał tak nie do adresata!

Tak sądzę bo w takim razie by ktoś to dostrzegl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20 godzin temu, Walczący z wilkami napisał(a):

...a co ja myślę o psychologach to ja już osobny wątek założyłem . Fuji nie przejmuj się . Jest krytyka i jest krytykanctwo . My dwaj walczyzmy z systemem do konca . Do ostatniego naboju . Do ostatniej kropli krwi . Zostanie legenda . 

Walczenie z systemem 😅 😅 😅, bo nie chodzicie do specjalistów psychologów, psychoterapeutów i psychiatrów? Ewidentnie tego potrzebując? Przy okazji zniechęcając innych do tego taką postawą i nie tylko?

Walczenie z systemem to Ci wyłącz tv, włącz myślenie? 😁

Myślałem @Fuji, że masz bardziej rozsądne podejście do dbania o swoją psychikę, zgadzam się, że potrzebujesz tak jak napisała @Dalila_i to nie jest atak czy coś:)

7 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Tak ale on pisał tak nie do adresata!

Tak sądzę bo w takim razie by ktoś to dostrzegl

Rozwiń, bo nie wiem czy dobrze rozumiem? Pisał ogólnikowo, że rodzina daje poczucie sensu itp. no to ja też do tego się odniosłem. 

Edytowane przez Sensys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minut temu, Sensys napisał(a):

Tak, ale oni tam wszystkie zaimki osobowe pisali wielką, nawet w pierwszej osobie. Xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, MicMic napisał(a):

Tak, ale oni tam wszystkie zaimki osobowe pisali wielką, nawet w pierwszej osobie. Xd

Bardzo szanują siebie xD

4 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Jak coś walczący miewa urojenia, nie trzeba tu stawiać sensownych pytań @Sensys ;)

Z jednej strony brzmi jako informacja z drugiej jako pocisk xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

44 minuty temu, Sensys napisał(a):

Bliska osoba, a nawet dzieci nie gwarantują poczucia sensu w życiu gdyby tak było to by ludzie mający partnera i dzieci nie popełniali by samobójstw chociaż może faktycznie być to duże wsparcie i bariera ochronna

W sumie racja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Sensys napisał(a):

Nie trzeba być wybitnym specjalistą, żeby na podstawie tego, że kogoś przerosło przyswojenie wiedzy mniej więcej na poziomie czwartej klasy szkoły podstawowej, wyciągnąć wniosek, że coś jest z tą osobą nie tak.

Przeraża mnie promowanie i obrona analfabetyzmu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

34 minuty temu, Doktor Indor napisał(a):

Nie trzeba być wybitnym specjalistą, żeby na podstawie tego, że kogoś przerosło przyswojenie wiedzy mniej więcej na poziomie czwartej klasy szkoły podstawowej, wyciągnąć wniosek, że coś jest z tą osobą nie tak.

Chyba nie wiesz co to analfabetyzm🤣🤣🤣

Tak jakby to czy ktoś poprawnie pisze zaimki było kurwa istotne niczym używanie papieru na klozecie przy 2 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaimki, pierdole ty,...

Od małego gnojka musiałem pomagać rodzicom, tak od 5 rano mając 8 lat, w wieku 12 lat ojciec woził mnie na giełdę warzywną abym mu pomagał i uczył się życia... Zapieprzałem na stadionie 10cio lecia i Malezyjczyków którzy trzymali wietnamczyków jednocześnie studiując. Zbudowałem dom, mam zabezpieczenie finansowe do końca źycia, tak zasuwałem, straciłem lata życia. Będąc dyrektorem w największej korporacji w Polsce uzupełniałem studia w soboty i niedziele... Zachorowałem i wyluzowałem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

41 minut temu, miL;) napisał(a):

Zaimki, pierdole ty,...

Od małego gnojka musiałem pomagać rodzicom, tak od 5 rano mając 8 lat, w wieku 12 lat ojciec woził mnie na giełdę warzywną abym mu pomagał i uczył się życia... Zapieprzałem na stadionie 10cio lecia i Malezyjczyków którzy trzymali wietnamczyków jednocześnie studiując. Zbudowałem dom, mam zabezpieczenie finansowe do końca źycia, tak zasuwałem, straciłem lata życia. Będąc dyrektorem w największej korporacji w Polsce uzupełniałem studia w soboty i niedziele... Zachorowałem i wyluzowałem...

A twoja córcka też ma tatę prawdziwego mężczyznę!;) chciałam Cię spytać o apokryfy ale muszę tamten temat przeczytać i spytam tam xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Doktor Indor napisał(a):

Brak wiedzy, celowa niechęć do nauki itp. nie jest zaburzeniem tak jak to wcześniej określiłeś. Przeraża to mnie bardziej pochopne diagnozowanie w internecie na podstawie pewnego wycinka informacji o kimś.

1 godzinę temu, Dalila_ napisał(a):

Chyba nie wiesz co to analfabetyzm🤣🤣🤣

Tak jakby to czy ktoś poprawnie pisze zaimki było kurwa istotne niczym używanie papieru na klozecie przy 2 

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale są ludzie dla których zwracanie się do nich z wielkiej litery zaimkami jest istotne i poznałem takie osoby warto to uszanować, a nie wyśmiewać. I co do poprawności to obie formy są poprawne. Tak poprawność językowa jest istotna szczególnie języka za który kiedyś ludzie oddawali życie. 

Edytowane przez Sensys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Sensys napisał(a):

Brak wiedzy, celowa niechęć do nauki itp. nie jest zaburzeniem tak jak to wcześniej określiłeś. Przeraża to mnie bardziej pochopne diagnozowanie w internecie na podstawie pewnego wycinka informacji o kimś.

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale są ludzie dla których zwracanie się do nich z wielkiej litery zaimkami jest istotne i poznałem takie osoby warto to uszanować, a nie wyśmiewać. I co do poprawności to obie formy są poprawne według rady języka polskiego. Tak poprawność językowa jest istotna szczególnie języka za który kiedyś ludzie oddawali życie. 

No to tym bardziej skoro obie formy są poprawne to nie wiem czemu kto go nazywa analfabetą

A raczej wyzywa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi