Skocz do zawartości
Nerwica.com

Oda do feminizmu .

Walczący z wilkami

Rekomendowane odpowiedzi

Tajemnicza symatyczna nieznajoma z którą rozmawiałem dzisiaj na przystanku . 
Wybacz mi . 
Kiedy już poszedłem dalej w swoją strone i przemyslałęm Twoje słowa , Twoje gesty , Twoją mimikę . 
Zrozumiałem .
Ty chciałaś żebym został z Tobą dłuzej . 
Ty chciałaś żebym Cię gdzieś zaprosił .
A ja zakrzyczany przez babska które powatarzją jak papugi slogany skandowane przez Magdalene Srode , Martę Lempart i inne takie oczekiwałęm od Ciebie jasnego sygnału że Ty tego chcesz .
Jeżeli przeczytasz kiedykolwiek ten teskt to zapytasz się sama siebie w duchu ,, Co ja mam z tymi babami wspólnego ? ''
One są tłustymi kaszalotami a ja jestem szczupłą symaptyczną dziewczyną .
Tak to prawda . 
Ale prawdą jest też to że widok Marty Lemart opluwając samą siebie pokazywany w mediach do znudzenia jako przykład meskiego szowinizmu któy zmusza Polskie kobiety do wyjscia na ulice w celu obrony swoich słusznych praw utrwala się wsiwadomsci akich gosci jak ja mocniej niż piekne słowa i gesty takich fajnych osób jak ty bo są to sytuacje które coraz rzadziej można spotkać a jeśli już się zdarzają to media ich nie pokazuja .
I chciałbym żebyś wiedziała że na to miesce gdzie Cie spotkałem , na ten przystanek bede wracał jeszcze wielokrotnie chodziaż jest mi nie po drodze , bede wracał w nadzieji ze Cię jeszcze kiedyś spotkam chodziaż wiem ze to mało prawdopodobne lecz jesli Cię uda mi się jeszcze kiedyś spotkać to pierwszą rzeczą jaką zrobie Tajemnicza syppatyczna nieznajomo bedzie przeproszenie Cię , przeproszenie Cię za ..... feminizm . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo nielogiczne. To tak jakby kobiety były hamowane w swej sprawczości przez myśli, że gdzieś po ziemi chodzą męscy szowiniści. 

W randomowych sytuacjach nie odpalają nam się obrazy jakichś Korwinów-Mikke, Trumpów czy tam innych męskich dziadersów albo nastoletnich siuśków z szon patroli.

9 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Piękne 💗💗💗

Takie piękne że jestem zazdrosna XD

Był spacerek po lasku Wolskim? 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, mała_mi123 napisał(a):

Bardzo nielogiczne. To tak jakby kobiety były hamowane w swej sprawczości przez myśli, że gdzieś po ziemi chodzą męscy szowiniści. 

W randomowych sytuacjach nie odpalają nam się obrazy jakichś Korwinów-Mikke, Trumpów czy tam innych męskich dziadersów albo nastoletnich siuśków z szon patroli.

Ależ doceń kunszt literacki. Mniejsza o nasze poglądy 

4 minuty temu, mała_mi123 napisał(a):

W sensie że ja z nim byłam na spacerze? (Musiałam wygooglowac o co ka man) Nie jeszcze. Ale ja lubię czytać coś z duszą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, mała_mi123 napisał(a):

Nie . Po Nowym Sączu . Bardzo ciekawe miasto . Troche moje klimaty . Ide spać . Miłęj dyskusji o facetach . Z pogladami Korwina i Trumpa tylko czesciowo się identyfikuje . Moim zdaniem lekko stuknieci . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaman

10 minut temu, mała_mi123 napisał(a):

Nie każda kobieta jest feministka, a najwięcej te krzyczą co już w wieku "nieprodukcyjnym", ale one mówią że krzyczą "dla córek".

To prawda

Ja zrozumiałam to jak tłumaczenie się z braku swojej męskiej sprzeczności, co powodowane jest krzykaczkami-feministkami. Tylko że to hiperbola, wyolbrzymienie, taki zabieg, ale cel jest jasny. A nastrój gorzki, smutny. Spodobało mi się  

Sprawczosci* przepraszam mam zepsuty słownik w telefonie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech, Werterowskie rozterki.

Jestem prosta niczym chłop i myślenie mam proste.

30 minut temu, Walczący z wilkami napisał(a):

Nie . Po Nowym Sączu . Bardzo ciekawe miasto . Troche moje klimaty . Ide spać . Miłęj dyskusji o facetach . Z pogladami Korwina i Trumpa tylko czesciowo się identyfikuje . Moim zdaniem lekko stuknieci . 

Stary Sącz też fajny.

Co tak wcześnie do spania?

Lekko stuknięci to mało powiedziane. Wiesz że Trump brał udział w imprezach Epsteina, a teraz wyciekły maile Epsteina do jego brata, nt tego czy Putin posiada zdjęcia Trumpa jak ten ob.ciąga Clintonowi 😆

Jak to Kazik śpiewał: "Bill Clinton palił trawę, ale się nie zaciągał".

Wychodzi na to że Trump się jednak zaciągał... 

Prawdopodobnie - i to bardzo - Trump jest też pdf-ilem.

Także masakra.

Korwin to dziad z gó.wnianymi poglądami.

Edytowane przez mała_mi123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Feminizm to dosyć szerokie pojęcie, więc nie redukowałbym go, jako pewnego zjawiska, jedynie do działań feministstycznych celebrytek. 

To tak jakby redukować całą psychologię, jako dyscyplinę nauki, do głupich poradników zalegających na pólłach w empiku i poppsychologicznych rolek z tik toka. 

Choć akurat Środa to niegłupia kobieta, prowadziła u nas zajęcia w instytucie filozofii, choć akurat nie chodziłem do niej na nic. 

Edytowane przez Mic43

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi