Skocz do zawartości
Nerwica.com

Zaniki pamięci Schizofrenia

poszkodowany

Rekomendowane odpowiedzi

Temat być może założyłem dla zabłąkanych dusz, które za namową wyszukiwarki od Google postanowią poszerzyć informacje. Komuś może sprawia ból rekomendowane leczenie przeciwpsychotyczne i korzyści terapeutyczne są mniejsze niż można byłoby oczekiwać. Komuś trafił się może tragicznie uparty lekarz, który nie chciał zmniejszać leków. Komuś były przepisywane zastrzyki, ale nie odnosiło się przy nich żadnych korzyści.

Mnie do lepszego funkcjonowania wspomaga np. lek o właściwościach antydepresyjnych, jakim jest trazodon, jedna trzecia tabletki pozwala zdziałać cuda. Risperidon jako lek przeciwpsychotyczny, być może też jest dobry na krótki okres, by przywrócić organizm na właściwe tory i jest czymś w rodzaju pomostu pozwalającego na płynne przejście w inny rodzaj leków wykorzystywanych w psychiatrii, jakim są antydepresanty, potocznym językiem.

Jedni przedstawiciele osób chorujących, jakimi jestem ja, są w stanie potwierdzić o niekorzystnych efektach terapii farmakologicznej określonej swobodnym wyrazem jakim są te właśnie neuroleptyki, czyli te leki, które są podstawowym elementem terapii. Ktoś powie choroba, drugi powie leki. Przypadki są różne. Historie też, taka jest prawda. Trzeba walczyć o siebie i mieć w sobie w wiarę w rozwiązanie problemów. Kto pyta i szuka nie błądzi. Rób błędy jak ja, ale i też wyciągaj z nich wnioski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi