Skocz do zawartości
Nerwica.com

Czy pogodziłeś już się z tym, że umrzesz?

Verinia

Rekomendowane odpowiedzi

16 godzin temu, Dalila_ napisał(a):

Jest taka forma rozpłynięcia się w wodzie czy znaczy w jakimś roztworze. Fajna sprawa

No można, ale fragmenty kości i tak zostaną. Nie ma jednego sposobu, ale roztwór piranii, czyli mieszanina silnie stężonego kwasu siarkowego (VI) z nadtlenkiem wodoru ewentualnie ług sodowy albo kwas fluorowodorowy i taki efekt można uzyskać. Do pozbycia się elementów metalowych woda królewska, czyli mieszanina kwasu solnego z kwasem azotowym w stosunku 3∶1 i masz pożądany efekt  🙂

8 godzin temu, Cień latającej wiewiórki napisał(a):

Zdarzyło mi się parę razy w życiu, że ktoś mówił, że czuje, że nie zostało mu już wiele. Zawsze to zbywałem (co ty p…sz, jeszcze tyle przed tobą, przestań tak gadać) i, niestety, zawsze okazywało się, że ta osoba miała rację. Więc teraz już staram się brać takie teksty na poważnie.

Myślę, że można przeczuwać, że się niedługo umrze (o ile nie jest to śmierć w wypadku, tylko coś się dzieje z organizmem). Ale nie wiem. Ja nigdy nic takiego nie czułem.

Zdarza się w robocie miałem kogoś takiego co wiecznie tak gadał, aż w końcu sobie wykrakał poszedł do samochodu i już nie wrócił zawał za późno go znaleźli był już zimny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 godzin temu, Cień latającej wiewiórki napisał(a):

Przykład dej 🙂

W takie przeczucia jak miała pani Lopes nie wierzę. Poza tym łatwo pomylić skutek z przyczyną (samospełniająca się przepowiednia).

No nie wiem, haki na polityków, albo na złych ludzi na stanowiskach

A ja wierze w takie rzeczy, wiele ludzi mówi o jakiś złych hmm nie wiem jak to nazwać xd złych atmosferach jakich doświadczyli na sobie. Np w niektórych miejscach. Nawet mam w rodzinie taka historię, ale jeszcze z roku 39 :P też czasem symboliczne rzeczy się dzieją na odległość. Np. żyrandol pękł w mieszkaniu, a w tym czasie zginął pewien znajomy. B r r 

4 godziny temu, Prince of darkness napisał(a):

No można, ale fragmenty kości i tak zostaną. Nie ma jednego sposobu, ale roztwór piranii, czyli mieszanina silnie stężonego kwasu siarkowego (VI) z nadtlenkiem wodoru ewentualnie ług sodowy albo kwas fluorowodorowy i taki efekt można uzyskać. Do pozbycia się elementów metalowych woda królewska, czyli mieszanina kwasu solnego z kwasem azotowym w stosunku 3∶1 i masz pożądany efekt  🙂

Zdarza się w robocie miałem kogoś takiego co wiecznie tak gadał, aż w końcu sobie wykrakał poszedł do samochodu i już nie wrócił zawał za późno go znaleźli był już zimny. 

Nie jestem chemikiem. Ale chodziło mi o usługę, nie wiem w jakim kraju i gdzie to robią. Ale widziałam o tym w tv 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, Dalila_ napisał(a):

wiele ludzi mówi o jakiś złych hmm nie wiem jak to nazwać xd złych atmosferach jakich doświadczyli na sobie

Też doświadczyłem, jak w nocy zwiedzałem „nawiedzony” opuszczony psychiatryk w Zofiówce (oryginalny pomysł na pierwszą randkę), ale myślę, że to była po prostu siła sugestii. Całe otoczenie jest tam upiorne, plus historie o tym, że tam straszy, i mózg sobie dopowiedział resztę.

3 godziny temu, Dalila_ napisał(a):

Np. żyrandol pękł w mieszkaniu, a w tym czasie zginął pewien znajomy.

No dobra, ale jest to jakoś udowodnione? Czy ktoś tak powiedział, a ty mu wierzysz na słowo?

Ja podchodzę do takich rzeczy bardzo sceptycznie. Jak zobaczę namacalne, konkretne dowody, to będę mógł się nad tym zastanawiać. Mózg płata figle i bardzo chce widzieć wzorce tam, gdzie ich nie ma. Żyrandole mogą pękać od wielu rzeczy.

Edytowane przez Cień latającej wiewiórki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi