Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

lily was here

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, lily was here napisał(a):

A Sosnowiec jest wydzielony bo niewyraźna ta mapa?🤣

nie wiem :D ale mysle ze nie ma tam sosnowca bo w sosnowcu nie ma nic ciekawego watpie zeby jakis zabytek unesco tam byl :D

tam sa np. mosty, koscioly, zabytki unesco, panstwa, stolice itd. ogolnie bardzo duzy podzial wiec na tych zdrapywanych  to sobie szybko mozna zdrapac pol swiata i nic nie ma na mapie a na tej nomadmanii to kraj jak sie sklada z 20 czesci to sie zdrapuje jedna :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Ziemia rolną kosztuje np 40 tyś. hektar

Pod dużym miastem nie wiem ile ale ziemia rolną jest dużo tańsza niż ta budowlana

u mnie kosztuje 30k za ar wiec roznie z cenami bywa :D

wiem wiem dlatego mowie ze sie dziwie tym ktorzy maja miliony w ziemi i cale zycie sadza tam ziemniaki i narzekaja ze cena w skupie niska i bieduja

jak ktos ma haktary na wygwizdowie to nie dziwie sie ze narzeka i robi bo i tak tam nie ma innej pracy a sprzedac sie nie oplaca ja sie dziwie tym ktorzy maja alternatywe a nadal kopia ziemie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

34 minuty temu, Żaba Monika napisał(a):

Bo on byl kupcem, a ona arystokratka, to byl mezalians. Choc on chyba jakies tam mial korzenie szlacheckie, ale ogolnie byl ponizej jej sfery.

No tak później dopisałam, ze pewnie chodziło o jego pozycje której nawet wyglądem nie nadrobił 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

30 minut temu, libed napisał(a):

bo byl jelopem bez tytulu i do tego starym dziadem.

to jakby teraz zapytac dlaczego baba nie chce np. pracownika budowlanego ktory dorbze zarabia, jak wejdziesz na kafeterie to niektore pensjonarki ci dokladnie opisza ten sam mechanizm ktory i w lalce mial miejsce. 

Ja mysle ze na przystojnego robotnika budowlanego z kasa to mogą akurat poleciec ale może nie szlachcianka akurat 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 minut temu, libed napisał(a):

no ale akcja sie tam toczy przeciez jak on juz ma kase wiec nie rozpatrujemy jego mlodosci jak byl golasem tylko jak byl dziadem z pieniedzmi to wtedy se mogl kupic 5 takich. jak byl mlody i by byl bogaty to by nie musial kupowac :D

tak samo chajzer pewnie kiedys nie musial slubu brac z 20 latkami zeby pobzykac :D

Nie, na poczatku  nie miał kasy raczej aż takiej. Jego caly plan był zeby jakos awansować był po to, zeby ją zdobyć. No chyba ze kasę wcześniej miał (mniejsza?), ale nie miał tych tytułów, nie pamietam już.

7 minut temu, Zniszczona38 napisał(a):

Aż mnie to rozśmieszyło. 😅

😄

mamy nawet 2 obywateli tego kraju na temacie 😛 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, lily was here napisał(a):

Nie, na poczatku  nie miał kasy raczej aż takiej. Jego caly plan był zeby jakos awansować był po to, zeby ją zdobyć. No chyba ze kasę wcześniej miał (mniejsza?), ale nie miał tych tytułów, nie pamietam już.

😄

😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 minut temu, Dalila_ napisał(a):

On jest sławny na pewno bzyka wiele 20stek. Może lubi brać śluby to sobie wziął. Może podpisał intercyze. 

slub to same problemy wiec pewnie sprytna byla i go owinela wokol palca niczym łęcka a on wzial ew. policzyli dochody z reklam i uznali ze slub sie oplaca w przeciwnym razie chlop ktory juz jeden slub przezyl jest 2 razy straszy od niej nie bralby slubu bo po co ? rozwod nie tak latwo w pl wziac. 

po co intercyza jak on pewnie ma same dlugi :D przeciez on zyje z ojca, ta buda z kebabem to raczje kokosow nie przynosi tlumow tam nie ma kiedy nie przechodze to kolejek nie widze a burger mocno sredni. wlasciciele budy z kebabem zwykle nie sa milionerami. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minut temu, Dalila_ napisał(a):

No przecież finansowali mu kampanię to jak może nie mieć powiązań. Była nawet afera że chcieli wpłynąć na głosy 

Uff nie mogę za szybko ja nie mogę brać udziału w dyskusjach xd papatki

pisiory w to nie wierza i uważaja za potwarz takie oskarzenia za to chetnie klaniaja mu sei w pas i widza w nim zbawiciela swiata. 

12 minut temu, lily was here napisał(a):

Ja mysle ze na przystojnego robotnika budowlanego z kasa to mogą akurat poleciec ale może nie szlachcianka akurat 

no to jednak zapytaj pensjonarki bo jestes w bledzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, libed napisał(a):

slub to same problemy wiec pewnie sprytna byla i go owinela wokol palca niczym łęcka a on wzial ew. policzyli dochody z reklam i uznali ze slub sie oplaca w przeciwnym razie chlop ktory juz jeden slub przezyl jest 2 razy straszy od niej nie bralby slubu bo po co ? rozwod nie tak latwo w pl wziac. 

po co intercyza jak on pewnie ma same dlugi :D przeciez on zyje z ojca, ta buda z kebabem to raczje kokosow nie przynosi tlumow tam nie ma kiedy nie przechodze to kolejek nie widze a burger mocno sredni. wlasciciele budy z kebabem zwykle nie sa milionerami. 

Raczej miała go w dupie. W tym pełnym nieścisłości podkaście w którym prezentują to jak wielka milosc od 1 wejrzenia ulalo sie mu, ze na poczatku po tym uderzeniu pioruna milosci na 1 spotkaniu to tak za bardzo mu nie odpisywała. To wyglada jakby on ją osaczył zaklepał bo mu daje jakis wyrzut dopaminy czy chuj wie czego, ona może sobie w tym momencie przekalkulowała ze a dobra przemęczę sie, ale watpie zeby to był jej pomysł. On jakos szczególnie stabilny sie nie wydaje wiec to jakaś taka akcja chyba po prostu poki jest haj a później przyjdzie rzeczywistośc. I to on ją przytłacza i rządzi raczej w tym układzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, lily was here napisał(a):

ty czytalas te ksiazke ? z tego co ja pamietam to w tej ksiazce akcja nie toczy sie jak on byl mlody tylkjo jak wrocil z rosji z pieniedzmi :D nie bylo tam nic na temat tego ze on wyjechal bo planowal zdobyc kase zeby wyrwac lecka w ktorej sie zakochal jak on wyjechal to ona pewnie sie jeszcze nie urodzila :D

10 minut temu, lily was here napisał(a):

jak zaglebie liczyc jakos calosc to pewnie troje :D

p.s. ja tak nie do konca bo urodzilem sie w krakowie :D 

Edytowane przez libed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, libed napisał(a):

pisiory w to nie wierza i uważaja za potwarz takie oskarzenia za to chetnie klaniaja mu sei w pas i widza w nim zbawiciela swiata. 

no to jednak zapytaj pensjonarki bo jestes w bledzie

Jakiej pensjonarki? No nie mowie ze każda poleci ale jakos budowlańcy maja laski wiec nie wydaje mi sie ze jakis przystojny i bogaty nie znajdzie jakiejś tylko dlatego ze jest budowlańcem. Może nie będzie to jakaś lekarka z doktoratem ale chętna na pewno sie znajdzie 

1 minutę temu, libed napisał(a):

ty czytalas te ksiazke ? z tego co ja pamietam to w tej ksiazce akcja nie toczy sie jak on byl mlody tylkjo jak wrocil z rosji z pieniedzmi :D nie bylo tam nic na temat tego ze on wyjechal bo planowal zdobyc kase zeby wyrwac lecka w ktorej sie zakochal jak on wyjechal to ona pewnie sie jeszcze nie urodzila :D

jak zaglebie liczyc jakos calosc to pewnie troje :D

Czytałam i podobała mi sie 😄 dorabiał sie chyba jeszcze bardziej albo jakos tam społecznie chyba chciał urosnąć 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej miała go w dupie. W tym pełnym nieścisłości podkaście w którym prezentują to jak wielka milosc od 1 wejrzenia ulalo sie mu, ze na poczatku po tym uderzeniu pioruna milosci na 1 spotkaniu to tak za bardzo mu nie odpisywała. To wyglada jakby on ją osaczył zaklepał bo mu daje jakis wyrzut dopaminy czy chuj wie czego, ona może sobie w tym momencie przekalkulowała ze a dobra przemęczę sie, ale watpie zeby to był jej pomysł. On jakos szczególnie stabilny sie nie wydaje wiec to jakaś taka akcja chyba po prostu poki jest haj a później przyjdzie rzeczywistośc. I to on ją przytłacza i rządzi raczej w tym układzie.

nie ogladam podcastow nie nabijam kasy z reklam patologii ale mechanizm w zwiazkach gdzie jest 20 lat roznicy wieku zwykle jest podobny :D baba mowi ze albo slub albo szuka innego a frajer zmuszony sie zgadza bo nie wie czy nastepna sie trafi :D

Jakiej pensjonarki? No nie mowie ze każda poleci ale jakos budowlańcy maja laski wiec nie wydaje mi sie ze jakis przystojny i bogaty nie znajdzie jakiejś tylko dlatego ze jest budowlańcem. Może nie będzie to jakaś lekarka z doktoratem ale chętna na pewno sie znajdzie 

no sa osoby ktore nie zwiaza sie operatorem koparki czy roboitnikiem budowllanym nawet jak bedzie mial kase. ich pytaj dlaczego ja ci tylko mowie ze tak jest. nie dla kazdej leniwej baby najwazniejsza jest kasa. niektore chca i kase i nie cha jełopa. 

podobny mechanizm byl w lalce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, libed napisał(a):

nie ogladam podcastow nie nabijam kasy z reklam patologii ale mechanizm w zwiazkach gdzie jest 20 lat roznicy wieku zwykle jest podobny :D baba mowi ze albo slub albo szuka innego a frajer zmuszony sie zgadza bo nie wie czy nastepna sie trafi :D

No ja obejrzałam i o ile w pierdolach mogą sobie kłamać tak w takich rzeczach ze zaprezentowali sie tak, ze on jest jakims narcyzem narzucającym i jest przytłaczający to w tym ciężej kłamać. Może dlatego będzie wersja 2 bo poczytali komentarze i postarają sie naprawić bledy 😜 

mylisz sie w tym, ze to jakis naiwniak co nie wie co robi a ona go owinęła, moim zdaniem on tez ją wykorzystał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mysle ze ciezko juz wieksze szanse ma bezrobotny historyk bez sznas na robote cos wyrwac niz dobrze zarabiajacy operator koparki ktory interesuje sie tylko samochodami, pilka nozna i piwem co wieczor ale pytaj bab ja w sumie nawet rozumiem to myslenie pensjonarskie i łęckiej. uj jej z tej kasy jak z dziadem musi byc. kase zawsze mozna zarobic. no i w tej lalce ten wokulski on byl tepszy tylko kase zarabial ale byl chyba przedstawiony jako niezbyt lotny. 

Edytowane przez libed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu trafiła kosa na kamień, może gdybym tego nie obejrzała to bym łyknęła te wersje o biednym naiwniaku, ale zaprezentował sie jako atencyjna narcystyczna i narzucająca osoba która wymyśliła sobie jakis obrazek i ta laska ma sie w to wkleić, przytakiwać i niewiele ma do powiedzenia, nawet ślub chciała inny przy wiejskim stole 😄 ale on sobie wymarzył inaczej to było inaczej. Nawet w takiej głupocie nie miała prawa głosu, nie widze tu ofiary tylko typa który sobie coś wymyslil jakis scenariusz, chce zeby o nim gadano i tyle. Nie twierdze ze ona zapalała wielka miłością, może stwierdziła ze skorzysta z sytuacji po prostu ale na pewno on nie jest tu żadna ofiara

Edytowane przez lily was here

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, lily was here napisał(a):

Czytałam i podobała mi sie 😄 dorabiał sie chyba jeszcze bardziej albo jakos tam społecznie chyba chciał urosnąć 

no to nie wiem ja pamietam ze akcja sie toczy jak on juz wraca z kasa pozniej robi jeszcze jakies interesy i ma jej wiecej ale nie bylo tam nic ze on jak klepie biede to sie w niej zakochuje wyjezdza i wraca z kasa a przynajmniej ja tego nie pamietam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, libed napisał(a):

no to nie wiem ja pamietam ze akcja sie toczy jak on juz wraca z kasa pozniej robi jeszcze jakies interesy i ma jej wiecej ale nie bylo tam nic ze on jak klepie biede to sie w niej zakochuje wyjezdza i wraca z kasa a przynajmniej ja tego nie pamietam.

Ale ja nie mowie ze klepał biedę tylko ze ciagle sie dorabiał żeby mieć więcej i ja zdobyć tym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, lily was here napisał(a):

Po prostu trafiła kosa na kamień, może gdybym tego nie obejrzała to bym łyknęła te wersje o biednym naiwniaku, ale zaprezentował sie jako atencyjna narcystyczna i narzucająca osoba która wymyśliła sobie jakis obrazek i ta laska ma sie w to wkleić. Nie twierdze ze ona zapalała wielka miłością, może stwierdziła ze skorzysta z sytuacji po prostu ale na pewno on nie jest tu żadna ofiara

ja nie mowie ze jest ofiara tylko frajerem.

Teraz, lily was here napisał(a):

Ale ja nie mowie ze klepał biedę tylko ze ciagle sie dorabiał żeby mieć więcej i ja zdobyć tym

no to ja pamietam inaczej jako kupsa ktory wrocil z kasa i gdzie w rosji ja zarobil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, libed napisał(a):

ja nie mowie ze jest ofiara tylko frajerem.

Jeszcze dopisałam tam fragment o slubie ze on nawet narzucił jakie będzie to wesele bo ona marzyła o swojskim 😀no sorry ale nie wierze ze jakaś harpia nawet nie mogła tego wynegocjować skoro rzekomo ona naciskała na ten ślub. Frajer to by sie zgodził żeby księżniczka była zadowolona, a ten sobie wymyslil coś innego i musiało tak być bo ‚inaczej sobie nie wyobrażał’. A laska jest jeszcze za młoda żeby wiedzieć ze tez ma prawo decydować jak wyglada jej własny ślub ale takie rzeczy jak brak wchodzenia sobie na głowę to sie właśnie nabywa z wiekiem dlatego pewna grupa panów zawsze będzie gloryfikowała te XIX wieczne różnice wieku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz jest nowa afera :D

https://www.onet.pl/informacje/onetwarszawa/uprawiali-seks-przed-dworcem-centralnym-sa-nowe-szczegoly-w-sprawie-nagrania/0b272rw,79cfc278

juz wreszcie wiem jak w warszawie wyglada sex za kamienica :D

@Elciaa artykuł dla ciebie :D 

i jak zawsze w pl od razu ze imigrant to musil byc jak widac mamy rodzimych dzikusów :D

Cytat
Kobieta zapewnia też, że wbrew przekonaniu internautów, mężczyzna z nagrania raczej nie jest imigrantem i że to biały człowiek. Miał jedynie nisko zaciągnięty kaptur, co tworzyło złudzenie, że jest ciemnoskóry.

Edytowane przez libed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, libed napisał(a):

mysle ze ciezko juz wieksze szanse ma bezrobotny historyk bez sznas na robote cos wyrwac niz dobrze zarabiajacy operator koparki ktory interesuje sie tylko samochodami, pilka nozna i piwem co wieczor ale pytaj bab ja w sumie nawet rozumiem to myslenie pensjonarskie i łęckiej. uj jej z tej kasy jak z dziadem musi byc. kase zawsze mozna zarobic. no i w tej lalce ten wokulski on byl tepszy tylko kase zarabial ale byl chyba przedstawiony jako niezbyt lotny. 

A czemu zakładasz ze to musi być dziad? To ze jest jakims budowlańcem nie znaczy ze jakis kretyn od razu. Teraz niekorzy odchodzą z korpo żeby zając sie stolarka itd.

wszystko zależy o kim mowisz jak o jakiejś celebrytce czy mocno wykształconej w konrketnej dziedzinie to może, ale nie kazdy tak rozpatruje. Zrezzta w parach często jest dysproporcja wykształcenia. Kobiety maja wyższe a facet maturę bywa i tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, lily was here napisał(a):

Jeszcze dopisałam tam fragment o slubie ze on nawet narzucił jakie będzie to wesele bo ona marzyła o swojskim 😀no sorry ale nie wierze ze jakaś harpia nawet nie mogła tego wynegocjować skoro rzekomo ona naciskała na ten ślub. Frajer to by sie zgodził żeby księżniczka była zadowolona, a ten sobie wymyslil coś innego i musiało tak być bo ‚inaczej sobie nie wyobrażał’. A laska jest jeszcze za młoda żeby wiedzieć ze tez ma prawo decydować jak wyglada jej własny ślub ale takie rzeczy jak brak wchodzenia sobie na głowę to sie właśnie nabywa z wiekiem dlatego pewna grupa panów zawsze będzie gloryfikowała te XIX wieczne różnice wieku.

moze kasy brakuje i zrobil to wesle dla fejmu i dochodów nie wiem nie che mi sie zastanawiac co robi jakas patologia i po co :D uj w tylek internetowej patologii nagrywajacej filmiki ze wstali, zjedli sniadanie itd. od zawsze sie zastanawiam kto te gowna oglada i po co. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, libed napisał(a):

teraz jest nowa afera :D

https://www.onet.pl/informacje/onetwarszawa/uprawiali-seks-przed-dworcem-centralnym-sa-nowe-szczegoly-w-sprawie-nagrania/0b272rw,79cfc278

juz wreszcie wiem jak w warszawie wyglada sex za kamienica :D

@Elciaa artykuł dla ciebie :D 

i jak zawsze w pl od razu ze imigrant to musil byc jak widac mamy rodzimych dzikusów :D

No właśnie elki coś dawno nie było a tu proszę 😀 prawie elki rewir 😃

Teraz, libed napisał(a):

moze kasy brakuje i zrobil to wesle dla fejmu i dochodów nie wiem nie che mi sie zastanawiac co robi jakas patologia i po co :D uj w tylek internetowej patologii nagrywajacej filmiki ze wstali, zjedli sniadanie itd. od zawsze sie zastanawiam kto te gowna oglada i po co. 

Ja dla beki. Ty konwersujesz z leżakami godzinami tez można zapytać po co ;) wiec w tym samym celu ludzie oglądają jakichś Chajzerow którzy sami wyskakują z lodówki nie wiem co cie tak dziwi

Jakby tak było z budowlańcami jak mowisz to by byli kawalerami a jakos kazdy ktorego znam który np robił u mnie ma jakaś dziewczyne / żonę bo opowiadali a raz jednego przyszła do mnie na kawę 😃🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi