Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

lily was here

Rekomendowane odpowiedzi

33 minuty temu, Malowany_ napisał(a):

Ja bym wolał majteczki w kropeczki w remizie, niż nadęte towarzystwo w ekskluzywnej sali.

nie rozumiem dlaczego wiekszosci wesele w hotelu kojarzy sie z nadetym towarzystwem przeziez na weselu ci sami ludzi sa czy odbywa sie ono w remizie czy w hotelu do tego przystosowanym w hotelu jak sie ktos nawali to idzie spac do pokoju a w remizie spi pod stolem a w domu weselnym gdzies tam na kanapie :D ale to ten sam czlowiek

35 minut temu, Malowany_ napisał(a):

A zabawę z balonem widziałeś ?😆

ale o co chodzi bo nie wiem moze widzialem ale nie wiem ze sie tak nazywa ? widzialem jakies sciaganei roznych rzeczy kto pierwszy przekladanie czegos przez nogawke czy cos juz nie pamietam zwykle wtedy wychodze zeby nie music mowic wodzirejowi zeby wypierdalal jak chce mnie do tego zgarnac bo nie kazdy z nich zwykle rozumie kulturalne nie i trzeba mu dosadniej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, libed napisał(a):

nie rozumiem dlaczego wiekszosci wesele w hotelu kojarzy sie z nadetym towarzystwem przeziez na weselu ci sami ludzi sa czy odbywa sie ono w remizie czy w hotelu do tego przystosowanym w hotelu jak sie ktos nawali to idzie spac do pokoju a w remizie spi pod stolem a w domu weselnym gdzies tam na kanapie :D ale to ten sam czlowiek

Wesele w remizie kierowane jest do to trochę innego towarzystwa 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

41 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Gdzie do perliczek w sosie truflowym przygrywa kwartet smyczkowy. Jestem tylko ciekawa czy nadęte towarzystwo jest we frakach czy dresie, bo teraz ludzie zatracili poczucie stosowności ubioru do okoliczności.

znajomi kiedys byli na weselu na ktorym byla kapela jazzowa i wszyscy narzekali ze jednak nie wszystko na wesele sie nadaje i ja sie z tym zgadzam ale miedzy majteczkiw  kropeczki a jazzem jest jeszcze szerokie spektrum muzyczne. poza tym moim zdaniem lepsza muzyka z urzadzenia a dobrej jakosci niz jakich grajek bez talentu disco polo. nie wiem po co ludzi placa jak za zboze za tych jelopow naprawde az uszy bola od tej ich muzyki no ale co kto lubi. zenek ma miliony wyswietlen mimo wady wymowy wiec jednak komus sie to podoba

dla mnie sluchac czegos takiego to jak isc do szczerbatego dentysty

Edytowane przez libed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

40 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Zdecydowanie przesadziłeś. Wystarczy, że para wejdzie do urzędu, podpisze co trzeba, a potem się status na fejsbuku zmieni. Po co jakiegoś wujka libeda kłopotać przybyciem na ten nic nieznaczący akt prawa cywilnego.

bardzo dobry pomysl isc do urzedu a teraz wlasnie jak zaplacisz to urzad przychodzi pod chmurkę i kameralna impreza a nie zapraszac ludzi ktorych sie widzialo dwa rayz w zyciu bo tak trzeba albo "to goscie rodzicow" ja nie wiem jak na swojej imprezie mozna miec cudzych gosci a czesto spotykam sie z informacja ze rodzice kogos zaprosili kogo oni nawet nie znaja :D

41 minut temu, Malowany_ napisał(a):

Wystawiłbym fotę z wesela siostry, ale już trochę za wesoło miałem 😑

dawaj :D 

39 minut temu, lily was here napisał(a):

No właśnie o tym mowie, przecież to jest uwłaczające ale po paru litrach wszystko sie podoba 🤨

o co chodzi z tym balonem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, Malowany_ napisał(a):

nieprawda ja jestem na weselach z ta sama grupa znajomych i naprawde to ci sami ludzie niezaleznie od lokalu na weselu z jazzem byli dokladnie ci sami ludzie co w sali weselnej bo to byly dwa wesela rodzenstwa 

to jakies slogany teraz wesele w hotelu moze kosztowac mniej niz w jakims domu weselnym tylko ludzie o tym nie wiedza i dalej robia wesela w tych miejscach uragajacych warunkami np. w sierpniu prawie bez klimy albo bez chłodni na jedzenie czy gdzie trzeba sobie nawet z wlasnym kucharzem i sprzataczka przyjsc

10 minut temu, Malowany_ napisał(a):

powiedz o co chodzi z tym balonem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, libed napisał(a):

bardzo dobry pomysl isc do urzedu a teraz wlasnie jak zaplacisz to urzad przychodzi pod chmurkę i kameralna impreza a nie zapraszac ludzi ktorych sie widzialo dwa rayz w zyciu bo tak trzeba albo "to goscie rodzicow" ja nie wiem jak na swojej imprezie mozna miec cudzych gosci a czesto spotykam sie z informacja ze rodzice kogos zaprosili kogo oni nawet nie znaja :D

dawaj :D 

o co chodzi z tym balonem ?

Lepiej może nie 😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, libed napisał(a):

nieprawda ja jestem na weselach z ta sama grupa znajomych i naprawde to ci sami ludzie niezaleznie od lokalu na weselu z jazzem byli dokladnie ci sami ludzie co w sali weselnej bo to byly dwa wesela rodzenstwa 

to jakies slogany teraz wesele w hotelu moze kosztowac mniej niz w jakims domu weselnym tylko ludzie o tym nie wiedza i dalej robia wesela w tych miejscach uragajacych warunkami np. w sierpniu prawie bez klimy albo bez chłodni na jedzenie czy gdzie trzeba sobie nawet z wlasnym kucharzem i sprzataczka przyjsc

powiedz o co chodzi z tym balonem ?

No np facet siedzi na krześle, a laska bierze balon kładzie mu na kolana i siada tak, żeby pękł. Wziąłbyś udział?😆

no napisz i tak penwie wszyscy oprocz mnie wiedza skoro sie wypowiadali o tym

pewnie ja tez to widzialem tylko nie wiem ze to sie tak nazywa ? to sie tanczy zeby balon nie spadl i nie pekl ? 

Lepiej może nie a propo zdjęcia 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Że co?

no a co masz w domu weselnym masz kucharzy kelnerow, zaplecze hotelowe jakis fajny teren wokol czy jakis gosc sobei postawi klocek i wynajmuje to na wesela ? 

1 minutę temu, Malowany_ napisał(a):

No np facet siedzi na krześle, a laska bierze balon kładzie mu na kolana i siada tak, żeby pękł. Wziąłbyś udział?😆

no ale co w tym fajnego i na czym to ma polegac przeciez kazdy balon peknie. nie rozumiem sensu tej zabawy ? 

chodzi o to ze to jakis specjalny balon co ine chce peknac i dopiero jak gruba baba na nim siadzie :D ? to by bylo bekowe jakby tylko pekal pod solidna baba :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, libed napisał(a):

dalej robia wesela w tych miejscach uragajacych warunkami

12 minut temu, libed napisał(a):

placa jak za zboze za tych jelopow naprawde az uszy bola od tej ich muzyki no ale co kto lubi.

Obawiam się, że zatrzymałeś się w czasie, albo ja mieszkam w Polsce A a ty w B.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i to twoja baba czy jakas ciotka klotka ci ma na tym balonie siasc bo to tez roznica :D

Obawiam się, że zatrzymałeś się w czasie, albo ja mieszkam w Polsce A a ty w B.

rozwin bo nie rozumiem tylko prosze nie wychwalaj wyzszosci tych domow weselnych nad np. kanjpa czy czyms przystosowanym do ogranizowania imprezy bo to szkoda twojego czasu juz ci podalem przyklad ze taka sala weselna moze byc nad warsztatem samochodowym i juz sam ten fakt wg mnie dyskwalifikuje to jako miejsce na wesele. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no a co masz w domu weselnym masz kucharzy kelnerow, zaplecze hotelowe jakis fajny teren wokol czy jakis gosc sobei postawi klocek i wynajmuje to na wesela ? 

No przecież musi być kuchnia i pokoje noclegowe. Jak coś jest domem weselnym to od A do Z a nie ściany z sufitem i podłogą i sobie radź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ale co w tym fajnego i na czym to ma polegac przeciez kazdy balon peknie. nie rozumiem sensu tej zabawy ? 

chodzi o to ze to jakis specjalny balon co ine chce peknac i dopiero jak gruba baba na nim siadzie :D ? to by bylo bekowe jakby tylko pekal pod solidna baba :D

To chyba kto szybciej. Wiedziałem wersje, ze na stojąco przykłada się balon do partnerki, a faceta musi go docisnąć ciałem żeby pękł. Raz balon nie chciał pęknąć i wiesz jak to wyglądało? Nikt nie mówił, że fajne tylko niektóre są krindzowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No przecież musi być kuchnia i pokoje noclegowe. Jak coś jest domem weselnym to od A do Z a nie ściany z sufitem i podłogą i sobie radź.

no zwykle tam nikt nie pracuje wiec jak maja byc pokoje przeciez to wymaga zeby ktos je obslugiwal itd. moze jest jeden pokoj w ktorym sie moga przespac i przebrac ci co maja wesele ale jak sie zenek nawali to nadal spi tam gdzie mu sil braknie :D poza tym to sa sale byle jakie byle byly i byle wiecej ludzi sie zmiescilo kompletnie bez pomyslu. 

bylem na takim jednym na drugi dzien po wesely pytam czy jakies sniadanie mozna kupic to nie bo oni nie prowadza knajpy itd. czyli mozesz sobie jechac do sklepu na zakupy i zrobic sam tam byly akurat pokoje ale to takie pokoje w stylu wynajmujesz i se radz. jestes glodny to se znajdz jakies resztki z wesela albo zamow pizze z dowozem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, libed napisał(a):

rozwin bo nie rozumiem tylko prosze nie wychwalaj wyzszosci tych domow weselnych nad np. kanjpa czy czyms przystosowanym do ogranizowania imprezy bo to szkoda twojego czasu juz ci podalem przyklad ze taka sala weselna moze byc nad warsztatem samochodowym i juz sam ten fakt wg mnie dyskwalifikuje to jako miejsce na wesele. 

Nie znam takich obiektów, to jakieś śląskie indywidua. U nas są restauracje, pałace, dwory, osady i folwarki. I wszystko w wysokim standardzie wizualnym i obsługi. Najtańsza opcja to sala wiejska (czyli po twojemu remiza), która i tak współcześnie jest wyposażona we wszystkie sprzęty kuchenne i elegancką zastawę. Tyle że ludzie nie robią tam wesel, a komunie i osiemnastki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Malowany_ napisał(a):

To chyba kto szybciej. Wiedziałem wersje, ze na stojąco przykłada się balon do partnerki, a faceta musi go docisnąć ciałem żeby pękł. Raz balon nie chciał pęknąć i wiesz jak to wyglądało? Nikt nie mówił, że fajne tylko niektóre są krindzowe.

no to bez sensu zabawa wszystko zalezy jak balon napomnpowany jeden peknie przy dotyku a drugi nie bedzie chcial. 

czyli wlasnie o tym pisalem ze te zabawy sa zeby sie ktos upokorzyl i reszta beke miala :D dlatego nie rozumiem po uj wlasnych rodzicow upokarzać jakimis zabawami :D w latach 90tych bylem na weslu gdzie taka babe podrzucali na takim krzesle podchmieleni wujkowie a ona byla autentycznie przerazona :D mnie sie podobalo bo beke mialem :D i ktos opowiadal ze byl na takim weselu na ktorym babe podrzucali na krzesle i im spadla :D

ja mam takich znajomych ktorzy zawsze przedstawienie zronia nie trzeba do tego glupich zabaw organizowac wystarczy im dac po litrze na glowe i zrobia przedstawienie niezaleznie od miejsca. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, libed napisał(a):

chodzi o to ze to jakis specjalny balon co ine chce peknac i dopiero jak gruba baba na nim siadzie :D ? to by bylo bekowe jakby tylko pekal pod solidna baba

Boszzzz, czy ty jesteś prawiczkiem? Celem tej zabawy jest robienie sobie beki z biedaków biorących udział w tej zabawie symulującej seks. Tak, żenujące wybitnie i odchodzi do lamusa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Nie znam takich obiektów, to jakieś śląskie indywidua. U nas są restauracje, pałace, dwory, osady i folwarki. I wszystko w wysokim standardzie wizualnym i obsługi. Najtańsza opcja to sala wiejska (czyli po twojemu remiza), która i tak współcześnie jest wyposażona we wszystkie sprzęty kuchenne i elegancką zastawę. Tyle że ludzie nie robią tam wesel, a komunie i osiemnastki.

nigdy nie bylem na weselu na slasku :D

to ze se ktos nazwie cos dworek czy palac to jeszcze nic nie znaczy chyba ze mowisz o autentycznym palacu no to ja pisze o remizach i salach weselnych to normalne ze ktos w knajpie w jakims palacu robi wesele nic w tym dziwnego nie ma ze chce miec ladna scenerie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, libed napisał(a):

no to bez sensu zabawa wszystko zalezy jak balon napomnpowany jeden peknie przy dotyku a drugi nie bedzie chcial. 

czyli wlasnie o tym pisalem ze te zabawy sa zeby sie ktos upokorzyl i reszta beke miala :D dlatego nie rozumiem po uj wlasnych rodzicow upokarzać jakimis zabawami :D w latach 90tych bylem na weslu gdzie taka babe podrzucali na takim krzesle podchmieleni wujkowie a ona byla autentycznie przerazona :D mnie sie podobalo bo beke mialem :D i ktos opowiadal ze byl na takim weselu na ktorym babe podrzucali na krzesle i im spadla :D

ja mam takich znajomych ktorzy zawsze przedstawienie zronia nie trzeba do tego glupich zabaw organizowac wystarczy im dac po litrze na glowe i zrobia przedstawienie niezaleznie od miejsca. 

Bo ty byś chciał, żeby wszystko miało sens 😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Boszzzz, czy ty jesteś prawiczkiem? Celem tej zabawy jest robienie sobie beki z biedaków biorących udział w tej zabawie symulującej seks. Tak, żenujące wybitnie i odchodzi do lamusa.

no wiec zabawy symulujace sex sa żenujace i bawia tylko wujka zenka moim zdaniem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Malowany_ napisał(a):

Bo ty byś chciał, żeby wszystko miało sens 😄

no po cos sie wprowadza te zabawy wiec jakis sens powinny miec. moze to pozostalosc po tym jak 200 lat temu ludzie sex uprawiali po slubie to ich cieszyly takei zabawy teraz ci 19 latkowie ktorzy biora udzial w nich maja wieksze doswiadczenia w sexie od wujka zenka ktory pewnie im rady daje jak zrobic zeby balon pekl :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi