Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

lily was here

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Żaba Monika napisał(a):

Kleopatra to może co innego, nic mi nie wiadomo o jej kontaktach z kobietami, Platon miał kochanków, a Odyseusz i Achilles to postacie wymyślone, Achillesowi przypisuje się relacje erotyczne z przyjacielem, o Odyseuszu nic mi nie wiadomo na ten temat, ale gdyby miał to nikt by się nie zdziwił w tamtych czasach, bo to było normalne.

Ale w kanonie nic nie było więc nie powinno mu się czegoś takiego przypisywać . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Infinite Inanity napisał(a):

Ależ skąd . Nie zapomniałbym ciebie , bo byłaś pozytywną osobą z dużym poczuciem humoru i było mi przykro , źe sobie poszłaś .

A był ten tam Elliot Page ?

Nie wiem, ja tego nie oglądałam 😄 tylko tak mi się skojarzyło że starożytnością i dlaczego ktoś by się zdziwił jeśli tam jest LGBT. Faceci chodzili wtedy w sukienkach i nawet udawali kobiety, a przy tym mieli kochanków i nikt się nie dziwił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Żaba Monika napisał(a):

Nie wiem, ja tego nie oglądałam 😄 tylko tak mi się skojarzyło że starożytnością i dlaczego ktoś by się zdziwił jeśli tam jest LGBT. Faceci chodzili wtedy w sukienkach i nawet udawali kobiety, a przy tym mieli kochanków i nikt się nie dziwił.

mi chodzi o wpychanie LGBT i pigmentacyjnie dodatnich tam gdzie kompletnie to nie ma uzasadnienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Choć podobno władcy nie wypadało być w stosunkach "kobietą", więc mieli jakieś swoje zasady 😄 ale też nie wiem czy ta zasada obowiązywała wszędzie i we wszystkich czasach.

Teraz, Infinite Inanity napisał(a):

mi chodzi o wpychanie LGBT i pigmentacyjnie dodatnich tam gdzie kompletnie to nie ma uzasadnienia

A to nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, ja już nic nie piszę, ale no w sumie to historia w filmie jest na podstawie tej z mitologii, jak słusznie stwierdziła Żaba :D 

Szkoda, że poszliśmy do kina, gdzie jest beznadziejny system audio, bo pamiętam że pare lat temu na coś tam poszedłem, i też mi audio nie pasowało, a dzisiaj też babcia że hałas i w ogóle, ale ona chciała tutaj iść, bo o 12 no trudno, ale widoki fajne, dawno nie byłem w kinie. 

Elliot to ten chłopak baba? To chwilowo tylko jest w tym filmie :P 

Edytowane przez KochamElcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, lily was here napisał(a):

Ruch dzisiaj jak w ulu tu. @shadow_no cieszysz sie ze zaprosiłam kogos tu na after?

Czemu mam wrażenie, że moja odpowiedź tutaj, to prowokacja, w którą daje się wciągnąć?

Cieszę się

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, KochamElcie napisał(a):

no w sumie to historia w filmie jest na podstawie tej z mitologii, jak słusznie stwierdziła Żaba :D 

Wiem ale ja nie mam pamięci do tych rzeczy ze starożytności. Zawsze mnie to strasznie nudziło i nigdy nie pamietam tych watkow. Przynajmniej mogę to wszystko oglądać jak 1 raz za kazdym razem 😅

mam opcje isc za free na odyseję a nadal sie nie zdecydowałam mimo dobrych opinii, nie byłam w stanie dotrwać do końca trailera lol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Była reklama jeszcze jakiegoś kolejnego firmu o D-day i Ameryka, też może być ciekawy. Nie wiem czy nie pójdziemy z babcią obejrzeć :P 

Reklamowali jeszcze polskie Lalka, a z tych popularnych to spiderman, ale spiderman był jakimś dzieciakiem karakanem, to trochę bieda, a Dune 3 już reklamowali, a niedawno 2 nagrali, ja prdl, też nie pójdę raczej, ale Lalka czy ten o D-day może nawet ciekawe. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, KochamElcie napisał(a):

Dobra, ja już nic nie piszę, ale no w sumie to historia w filmie jest na podstawie tej z mitologii, jak słusznie stwierdziła Żaba :D 

Szkoda, że poszliśmy do kina, gdzie jest beznadziejny system audio, bo pamiętam że pare lat temu na coś tam poszedłem, i też mi audio nie pasowało, a dzisiaj też babcia że hałas i w ogóle, ale ona chciała tutaj iść, bo o 12 no trudno, ale widoki fajne, dawno nie byłem w kinie. 

Elliot to ten chłopak baba? To chwilowo tylko jest w tym filmie :P 

kiedys byl Ellen Page i byly pogloski ze bedzie Achillesem czy tam kims waznym 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, lily was here napisał(a):

Wiem ale ja nie mam pamięci do tych rzeczy ze starożytności. Zawsze mnie to strasznie nudziło i nigdy nie pamietam tych watkow. Przynajmniej mogę to wszystko oglądać jak 1 raz za kazdym razem 😅

mam opcje isc za free na odyseję a nadal sie nie zdecydowałam mimo dobrych opinii, nie byłam w stanie dotrwać do końca trailera lol

Ja nie jestem jakoś za filmami, ja się jarałem widokami morza, i te góry i przyroda tam i wyspy, to było ekstra na ekranie kinowym. A film taki sobie, ale widoki i scenerie bomba, szczególnie na ekranie w kinie! To mi się jedynie chyba podobało, że poszedłbym jeszcze raz pooglądać sobie morze i piasek :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Infinite Inanity napisał(a):

kiedys byl Ellen Page i byly pogloski ze bedzie Achillesem czy tam kims waznym 

Aa nie, na początku był tylko chwile właśnie i potem jeszcze, ale nie była to główna rola :P 

Teraz, lily was here napisał(a):

Na to czekam od kiedy sie dowiedziałam ze robią 🥰 uwielbiam lalkę i Kamilę urzędowska. Widziałam ten sklep Wokulskiego jaki zrobili na krakowskim przedmieściu w wawie 

Chyba we Wrześniu będzie, ze zwiastunów i reklamy wydawało się dość ciekawe :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Która? Mało spałam proszę jaśniej.

pojasnialam debili 

Aaaaa dobra teraz skumałem. Ja chyba mniej spałem a na dodatek jutro czwartek to też nie kontaktuje najlepiej. Zuch

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, KochamElcie napisał(a):

Dune 3

Nie lubie twkich filmow od zawsze. Nje wiem Jak

to okreslic sci fi? No te wszystkie amerykańskie z rozmachem. Naprawdę probowalam sie tym zajarac, nie jestem w stanie.

moje ulubione filmy to o tym ze życie jest chujowe i puenta jest taka ze najlepiej sie zabić jutro. Glownie polskie przodują w tym gatunku xD 

1 minutę temu, shadow_no napisał(a):

Aaaaa dobra teraz skumałem. Ja chyba mniej spałem a na dodatek jutro czwartek to też nie kontaktuje najlepiej. Zuch

Ja nadal nie rozumiem 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Żaba Monika napisał(a):

Ha ha, co?

No tym razem w filmie marvela spiderman'a chyba gra dzieciak, a nie dorosły facet, i jak strój założył, to jakiś mały chłopiec jakby był  spiderman'em albo taki 14-latek, 150 cm wzrostu i trochę to kiepskie było dla mnie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lubie twkich filmow od zawsze. Nje wiem Jak

to okreslic sci fi? No te wszystkie amerykańskie z rozmachem. Naprawdę probowalam sie tym zajarac, nie jestem w stanie.

moje ulubione filmy to o tym ze życie jest chujowe i puenta jest taka ze najlepiej sie zabić jutro. Glownie polskie przodują w tym gatunku xD 

Ja nadal nie rozumiem 😅

Dune było spoko, ale widziałam tylko 1. A też myślałam, że mi się nie spodoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi