Skocz do zawartości
Nerwica.com

"pikowanie" leków psychotropowych - ktoś miał??

Pawel.770

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam taki problem ze od 4 miesięcy wszystkie leki jakiekolwiek zażywam "pikują" mi w organizmie.. czyli nie wchłaniają się normalnie tylko zbyt szybko i gwałtownie...

Czy ktoś tak miał i wie z jakiego to powodu oraz jak to wyleczyć..??

Dodam że zaczęło się jak zazywalem ursopol przez 10 dni.. od tego momentu leki działają na mnie strasznie gwałtownie, czuje wysokie stężenia serotoniny i noradrenaliny po SNRI a po neuroleptykami typu abilify zamiast aktywizacji to przymulenie a wcześniej było normalnie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

40 minut temu, MiśMały napisał(a):

Też biorę Ursopol w dużej dawce już dłuższy czas. Nie odczułem żadnych zmian w samopoczuciu, mimo brania wielu leków psychiatrycznych.

No i mnie odkąd go dostałem a już nie biorę to leki zbyt gwałtownie się wchłaniają w jelitach.. 

Nie wiem co takiego ten ursopol zrobił że się tak leki źle wchłaniają i nie wiem jak to odwrócić..? 

Do tej pory pomagał mi rowachol (olejki eteryczne) ale już mi przestał pomagać i nie wiem co tu robić..

Edytowane przez Pawel.770

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

30 minut temu, Pawel.770 napisał(a):

No i mnie odkąd go dostałem a już nie biorę to leki zbyt gwałtownie się wchłaniają w jelitach.. 

Nie wiem co takiego ten ursopol zrobił że się tak leki źle wchłaniają i nie wiem jak to odwrócić..? 

Do tej pory pomagał mi rowachol (olejki eteryczne) ale już mi przestał pomagać i nie wiem co tu robić..

A skąd wiesz, że zbyt gwałtownie się wchłaniają? Robiłeś badania poziomów po przyjęciu? Na pewno nie, bo takie badania robi się tylko w trakcie trwania badań klinicznych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Catriona napisał(a):

A skąd wiesz, że zbyt gwałtownie się wchłaniają? Robiłeś badania poziomów po przyjęciu? Na pewno nie, bo takie badania robi się tylko w trakcie trwania badań klinicznych.

Wiem bo jak zażyje np. duloksetyne nawet pół kapsułki 30 mg to po jednej godzinie mam tachykardie i czuję bardzo wyraźnie uderzenie serotoniny.. to jest pikowanie leku a nie normalne jego rozpuszczanie.. z resztą lekarz potwierdził że leki zbyt gwałtownie się wchłaniają.. od ursopolu to się zaczęło i nie minęło..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Pawel.770 napisał(a):

Wiem bo jak zażyje np. duloksetyne nawet pół kapsułki 30 mg to po jednej godzinie mam tachykardie i czuję bardzo wyraźnie uderzenie serotoniny.. to jest pikowanie leku a nie normalne jego rozpuszczanie.. z resztą lekarz potwierdził że leki zbyt gwałtownie się wchłaniają.. od ursopolu to się zaczęło i nie minęło..

To są nadal tylko teorie, bez żadnych dowodów. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Pawel.770 napisał(a):

Nie teorie.. jak zażywałem 150 mg wenlaflaksyny to mi tak Noradrenalina wystrzeliła w kosmos że do kardiologa teraz chodzę...

Przecież czuje jak się leki wchłaniają..

Odstawienie wenli nie uspokoiło sytuacji?

Może masz zapalenie żołądka? 

Polimorfizm genetyczny a metabolizm leków - aptekaszpitalna.pl https://share.google/rtRBqli0QOcf00HA8

WarsawGenomics https://share.google/GAduBFIeP8v8NybNg

Edytowane przez mała_mi123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi