Skocz do zawartości
Nerwica.com

Czy to nerwica czy już jakaś psychoza?

Gabbana

Rekomendowane odpowiedzi

Stany depresyjne, nerwicowe mam od dziecka, zawsze bałam się chorób psychicznych że będę mieć urojenia itp ... 

Ogólnie w tym momencie podejrzewam u siebie depresję poporodową syn ma 6msc mam też starszą córkę (3 lata). 

Jak młody miał około 3msc to siedziała przy nim i uciskała mu brzuszek, poleciałam zapytałam co robi a ona że go zabija żeby nie plakał ... Prawdopodobnie usłyszała gdzieś to słowo i nie wiedziała co znaczy i po prostu tak powiedziała, nie widać po niej żeby chciała zrobić mu krzywdę chociaż czasem faktycznie robi coś za mocno ale chyba nie specjalnie ... Za to ja od tamtego czasu panicznie się boje ze może wychowuje psychopatę ... Wiem że mój lek jest irracjonalny wiem że musiała to usłyszeć i nie wiedziała co gada ... A ja ciągle mam to w głowie, ciągle się boje mimo tłumaczenia sobie... I już tyle nad tym myślę że nie wiem czy mam urojenia i faktycznie sobie ubzdurałam że z nią coś nie tak czy to są lęki nerwicowe 😭

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie to normalne że ta sytuacja wywołała u Ciebie straszny stres. Ja też czytając to go poczułam przez chwilę. Możesz iść że swoją córka na wizytę do psychologa, wtedy twoje wątpliwości się skończą, bo ci powie że z córką wszystko w porządku. A sama też możesz chodzić do takiego skoro masz skłonności do leków i depresji

Aha zresztą urojenia to by były uojjeniami gdybyś brała coś za prawdę. A nie się zastanawiala:) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi