Skocz do zawartości
Nerwica.com

Czy jest jeszcze dla mnie ratunek?

Yopertuio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

miałem gorszy okres, przez rok, trafiłem 3 razy do szpitala, gdzie wydano wyrok 2 bieguny czy tam schizofrenia. Czy ktoś ma tak jak ja? Że z nudów wymyśla głupoty, brnie w nie coraz dalej i głębiej, zamiast zabrać się do prawdziwej roboty. Nigdy nie pracowałem, bo nie musiałem, co nie znaczy że było to łatwe. Mam nadzór nad sobą, ktoś ciągle patrzy. A robię czasem paskudne rzeczy 🙂 Czy to choroba, czy ktoś ma tak samo? Pozdrawiam 

Dodam tylko, że u lekarza można powiedzieć wszystko, liczy się szczerość z mojej strony a z jego powinno być doświadczenie. A co się dzieje gdy tego nie ma? Jest wszystko, a prawdy ni ma. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 godzin temu, Yopertuio napisał(a):

miałem gorszy okres, przez rok, trafiłem 3 razy do szpitala, gdzie wydano wyrok 2 bieguny czy tam schizofrenia.

To nie jestes pewien jaką masz diagnoze?

6 godzin temu, Yopertuio napisał(a):

Mam nadzór nad sobą, ktoś ciągle patrzy.

Kto patrzy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 godzin temu, Yopertuio napisał(a):

z nudów wymyśla głupoty, brnie w nie coraz dalej i głębiej, zamiast zabrać się do prawdziwej roboty. Nigdy nie pracowałem, bo nie musiałem, co nie znaczy że było to łatwe. Mam nadzór nad sobą, ktoś ciągle patrzy. A robię czasem paskudne rzeczy 🙂 Czy to choroba, czy ktoś ma tak samo? Pozdrawiam

To nie są głłupoty, tylko poważna sprawa. Ja tak miałem tylko po srogich substancjach psychoaktywnych. Przeżywanie czegoś takiego na codzień musi być straszne. Brzmi to jak objawy psychotyczne (paranoja, uczucie bycia obesrowanym). Nie bez powodu byłeś trzy razy w szpitalu. To jest zaburzenie psychiczne i nie lekceważyłbym tego.

14 godzin temu, Yopertuio napisał(a):

Dodam tylko, że u lekarza można powiedzieć wszystko, liczy się szczerość z mojej strony a z jego powinno być doświadczenie. A co się dzieje gdy tego nie ma? Jest wszystko, a prawdy ni ma

Być może słyszysz prawdę niejednokrotnie, lecz nie przyjmujesz jej do świadomości.

Edytowane przez Fobic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi