Skocz do zawartości
Nerwica.com

przemoc fizyczna

whereisoliwka

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuje pomocy.Od kilku miesiecy chodze na terapie i powiedzialam mojej psycholog o tym ze moj ojciec  stosowal wobec mnie przemoc fizyczna.Na jednym z naszych spotkan po krotkiej rozmowie ze mna stwierdzila ze musi z nim porozmawiac no i wziela go na rozmowe a potem kazali mi  do nich przyjsc.Moj ojciec zaczal plakac i gadac ze ma problemy wszystkich na glowie i ze nie wiedzial ze naprawde jest ze mna zle a babka powiedziala ze moze mnie bil i krzyczal ale probuje sie zmienic a ja mu na to nie pozwalam.I niewiem co mam zrobic bo nie powiedzialam jej jeszcze o sytuacji kiedy probowal mnie zabic a to sprawilo ze przez rok go unikalam i stworzylam miedzy nami dystans.Nie jestem w stanie mu wybaczyc ale jednoczesnie jest mi przykro z jego powodu i dalej jest we mnie ta mala dziewczynka ktora chciala normalnej relacji z ojcem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 godzin temu, whereisoliwka napisał(a):

Moj ojciec zaczal plakac i gadac ze ma problemy wszystkich na glowie i ze nie wiedzial ze naprawde jest ze mna zle a babka powiedziala ze moze mnie bil i krzyczal ale probuje sie zmienic a ja mu na to nie pozwalam

Ale powiedziala to jak byliscie razem w gabinecie czy jak byles z nią sam?

9 godzin temu, whereisoliwka napisał(a):

I niewiem co mam zrobic bo nie powiedzialam jej jeszcze o sytuacji kiedy probowal mnie zabic a to sprawilo ze przez rok go unikalam i stworzylam miedzy nami dystans

Terapeuta powinien być osobą której ufasz, której możesz wszystko powiedzieć. Czasami potrzeba czasu zeby to poczuć. Czy twoja terapeutka daje ci takie poczucie? Jak długo się z nią spotykasz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, bei napisał(a):

Ale powiedziala to jak byliscie razem w gabinecie czy jak byles z nią sam?

Terapeuta powinien być osobą której ufasz, której możesz wszystko powiedzieć. Czasami potrzeba czasu zeby to poczuć. Czy twoja terapeutka daje ci takie poczucie? Jak długo się z nią spotykasz?

Powiedziala to jak on byl z nami w gabinecie.Mam mieszane uczucia co do zaufania do niej.Spotykam sie z nia jakos od marca tego roku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi