Skocz do zawartości
Nerwica.com

Nerwica- drętwienie ręki

Patii213

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, podejrzewam u siebie nerwice, zaczęło się od problemów żołądkowych, potem trafiłam do szpitala z zawrotami głowy, szybkim biciem serca (na EKG jednak wyszło, że wyniki są dobre), mialam ataki paniki, jak na razie ustały, ale męczę się z dretwieniem i osłabieniem lewej ręki, czy macie również ten problem przy nerwicy? Bardzo się boję... w środę mam wizytę u neurologa, ale chciałabym do tego czasu przestać się zadręczać tą ręką. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz problemy z żołądkiem to mogą ci się nie wchłaniać składniki odżywcze - stąd drętwienie ręki może być od niedoborów magnezu, potasu czy wapnia albo B12/ kwasu foliowego. Może też być od kręgosłupa. Przy nadkwasocie i parowaniu kwasu solnego w górny odcinek dróg oddechowych też moga być zawroty głowy. Chyba że ci się też żelazo nie wchłania to można mieć zawroty głowy przy anemii.

Refluks czy stany zapalne też na serce wpływają. Cziluj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy nerwicy cały układ nerwowy jest w trybie alarmowym i różne objawy czy odczucia, na które normalnie nie zwraca się uwagi, stają się bardzo stresujące i niepokojące.

Mi drętwieje lewa ręka, ale to dlatego, że mam lekko uszkodzone kręgi w odcinku piersiowym kręgosłupa (drętwienie ręki to jeden z objawów, poza tym mam silne bóle nerwów międzyżebrowych z prawej strony i inne „atrakcje”). Jak np siedzę w pozycji półleżącej z telefonem w ręku to ta lewa ręka od razu mrowi i drętwieje. W okresach, kiedy nerwica się nasilała, było to coś, co zaprzątało moją uwagę, martwiło mnie i przez skupienie na tym odczuwałam to że zwielokrotnioną siłą. Teraz nie mam już nerwicy i jak zdrętwieje mi ręka to nawet nie zwracam na to uwagi, strzepuję rękę, zmieniam pozycję, robię trochę rozciągania i przechodzi, ale nie poświęcam temu uwagi. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi