Skocz do zawartości
Nerwica.com

PTSD a psucie relacji

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, mam zdiagnozowane PTSD i depresję. Od czerwca biorę duloksetynę i widzę poprawę. Jednak przez moje PTSD potrafię być agresywna poprzez słowa. Psuję tym mój związek, mój chłopak mnie okłamywał w wielu sprawach przez co straciłam do niego zaufanie. Dowiedziałam się nawet o zdradzie, szkoda tylko że dwa lata później. Ostatnio chciałam żeby mi odpowiedział na pytanie co ta dziewczyna miała w sobie, on nie chciał. Oczywiście wybuchlam i napisałam mu pod postem że jest zdrajcą. Przez przypadek oznaczyłam jego koleżankę, ona napisała do niego co się dzieje. Niestety on ze mną zerwał, a ja napisałam do jego koleżanki żeby się zajęła swoim życiem. On jej napisał o wszystkich moich problemach i że powinnam pójść do psychiatry. Wybaczył mi kilka godzin później, ale jest mi przykro bo wszyscy uważają mnie za chorą. Wiem, że zrobiłam bardzo źle i jest mi przez to wstyd. Ale prosiłam go o odpowiedź na jedno pytanie, jest pierwszą osobą której zaufałam, której powiedziałam o przemocy psychicznej i fizycznej w moim domu, o tym że doświadczyłam przemocy seksualnej. Czuję, że jestem potworem. Nie chce mi się żyć, najchętniej bym się zabiła. Ale mam mamę chorą na raka i młodszego brata. 
Jest mi przykro, że moje traumy tak na mnie wpływają i ludzie będą teraz mieli o mnie takie zdanie a nie inne. Uważają mnie za chorą, ale nie wiedzą że przeżyłam piekło w swoim życiu, a mam dopiero 22 lata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój ex poszedł do innej, ja mu wybaczyłam, ale on nadal mnie źle traktował. Dobrze, że w końcu dał szansę mi się od siebie uwolnić. Teraz widzę jak ta relacja była popaprana.

Radzę odejść od niego, ale wiem, że czasem się pewnych rzeczy nie widzi. Z boku, obiektywnie, źle to wygląda. Będziesz tylko przedłużać swoje cierpienie. Gdybym mogła cofnąć czas, to bym odeszła szybciej. Wiesz ile ja lat straciłam? 9. Nie życzę nikomu tak długo tkwić w toksyczności. Będzie boleć, będzie tęsknota, ale potem będzie wolność i godność się pojawi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi