Skocz do zawartości
Nerwica.com

Sny i niechęć do wybudzania się

gżegżółka

Rekomendowane odpowiedzi

Nie chcę wybudzać się ze swoich snów. Są one o wiele lepsze niż rzeczywistość, więcej się w nich dzieje. Nawet jeśli są one niepokojące czy straszne to i tak wolę je od prawdziwego życia. Przed chwilą obudziłam się z drzemki po wesołym i przyjemnym śnie i czuję się fatalnie. Najczęściej śnią mi się osoby z którymi nie mam już od lat kontaktu czy miejsca w których w młodości często bywałam. Lubię, gdy śnią mi się wycieczki po lesie, kiedy idę nocą ulicami w moim mieście rodzinnym, gdy przypadkowo spotykam dawnych przyjaciół i idziemy gdzieś razem, kiedy jestem w związku z kimś kto mi się podobał czy ze swoim byłym nawet jeśli już dawno pogodziłam się z naszym rozstaniem. Lubię też sny w których jestem na zakupach w jakiś ogromnych hipermarketach albo kiedy jadę gdzieś tramwajem czy autobusem po nieznanych mi miejscach czy kiedy w moim śnie jest zimowa noc. Nie mam pojęcia czemu, ale lubię, gdy śni mi się zimowy, przedświąteczny czas. Często też śnie o czasach szkolnych, o beztrosce i o dawnych znajomych. Uwielbiam te sny i ciężko jest po obudzeniu się z tym pogodzić bo w rzeczywistości jestem samotną pogubioną dorosłą osobą, mam problem z alkoholem i depresję. Niedługo czeka mnie spora zmiana w życiu, którą się stresuję, bo będę przełamywała swoje lęki. Chciałam się po prostu wygadać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I zauważyłam jedną rzecz.

Jakieś trzy lata temu miałam operację.

Od tamtego czasu śnię CODZIENNIE,bez wyjątku.Oczywiście,nie zawsze te sny zapamiętuję.

Jeśli nie są złe,to co najwyżej dziwne,absurdalne.

A dziś miałam sen tak makabryczny, że nie zdradzę jego treści choćby ze względu na dobro forumowiczów.

Przed snem zawsze czytam coś lżejszego,staram się też pomodlić.

Ale "atrakcji" nie brakuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi