Skocz do zawartości
Nerwica.com

Jakie sposoby leki na NIE ból gardła

ellaella01

Rekomendowane odpowiedzi

Dopadła mnie infekcja po 4 miesiącach przerwy oczywiście jak zwykle musi dopaść mnie gardło. Moi dziadkowie też są chorzy i ich podobno NIC w gardle nie czują moja babcia jedynie chwilowo gdy wydzielina spływała po tylnej ścianie gardła wczoraj. Mój problem jednak od wielu lat polega na tym że mnie rzadko kiedy przy infekcji typowo boli i zwykle jest to takie szczypanie pieczenie bądź podrażnienie ogólnie ewentualnie jeszcze taki pół pieczenie-ból i z jednej strony to dobrze bo niby nie jest AŻ TAK straszne jak ból którego też kiedyś doświadczyłam jednak...po prostu nie ma leków które go zbiją ! Inne podrażnienia które objawiają się innym dyskomfortem niż ból jest łatwiej złagodzić a z gardłem jest okropnie. Są jakieś leki sposoby na złagodzenie SZCZYPANIA PIECZENIE bądź ogólnego PODRAŻNIENIA gardła ??? Bo nie ma leków przeciwszczypaniowych niż przeciwdrapaniowych na gardło niestety z tego co wiem. Wszystkie pastylki tabletki inne leki są na ból a nie szczypanie pieczenie...Kurde czy są jakieś sposoby na tego typu dyskomfort a nie na ból ?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 29.10.2024 o 16:29, Dryagan napisał(a):

@ellaella01 szukasz informacji na niewłaściwym Forum: 1. Nie udzielamy tutaj porad odnośnie leczenia i leków, 2. Forum jest poświęcone sprawom związanym z psychiką, a nie wszelkim problemom zdrowotnym - poszukaj takich informacji na innych forach ABC zdrowie

Sam dział jest opisany jako "leki" ? Więc po co jest to forum jeśli nie można szukać porady odnośnie leczenia ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 minut temu, ellaella01 napisał(a):

Sam dział jest opisany jako "leki" ? Więc po co jest to forum jeśli nie można szukać porady odnośnie leczenia ? 

Po pierwsze, Twój problem wymaga konsultacji internistycznej, a nie psychiatrycznej czy psychologicznej. To nie jest forum ogólnomedyczne. To jest forum psychologiczne, na którym wymieniamy się swoimi przeżyciami, doświadczeniami, metodami radzenia sobie z problemami natury psychicznej. Dział o lekach został tutaj stworzony w celu wymiany doświadczeń o tym, jak dany lek, przepisany przez lekarza, na nas działa.

Po drugie, Twój problem, na moje oko, nie nadaje się do konsultowania przez internet czy nawet telefon, bo wydaje mi się, że wymaga badania fizykalnego, które może przeprowadzić wyłącznie lekarz w gabinecie lekarskim. A jeśli szukasz szybkiej, wstępnej porady to zapraszam Cię na inne fora internetowe do tego powołane. Na Googlach można znaleźć serwis abc.zdrowie, zaś na Facebooku jest grupa Porady Medyczne. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi