Skocz do zawartości
Nerwica.com

Poszukiwanie psychiatry w Warszawie

lucynk4

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, wypróbowałam już wszystkie leki antydepresyjne oprócz trójpierścieniowych i inhibitorów monoaminooksydazy. Jest więc lekka desperacja. Mój lekarz nie chce mi ich przepisać, bo cytuję " są inne skuteczniejsze". Może, ale nie dla mnie. Czy ktoś może mi polecić lekarza skłonnego wypisać któryś z tych dwóch rodzajów leków i wgl jest skłonny wypisać to co pacjent mu zasugeruje, że mu pomoże. Z moich doświadczeń wynika, że psychiatrzy nienawidzą gdy pacjent mu mówi co mu pomoże konkretnie. Dziękuję pięknie jeśli ktoś odpowie😘😘😘😘

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@lucynk4 no jeśli wchodzisz i na dzień dobry mówisz że chcesz to czy to to fakt, żaden lekarz na dzień dobry nie przepisze Ci nic z tych o które Ci chodzi, bo to nie są leki pierwszego rzutu.

Z czasem jak pozna reakcje pacjenta na leki to będzie bardziej skłonny kierować się sugestiami pacjenta.

Moja lekarka np. wypisuje mi leki o które proszę pod warunkiem, że uważa że mają one sens. Są też takie których odmawia, ale zawsze podaje powód odmowy.

Znam fajnych lekarzy z Warszawy, ale no jeśli chcesz na dzień dobry żeby Ci to wypisali to szkoda Twojego czasu i pieniędzy na wizytę u nich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, acherontia styx napisał(a):

@lucynk4 no jeśli wchodzisz i na dzień dobry mówisz że chcesz to czy to to fakt, żaden lekarz na dzień dobry nie przepisze Ci nic z tych o które Ci chodzi, bo to nie są leki pierwszego rzutu.

Z czasem jak pozna reakcje pacjenta na leki to będzie bardziej skłonny kierować się sugestiami pacjenta.

Moja lekarka np. wypisuje mi leki o które proszę pod warunkiem, że uważa że mają one sens. Są też takie których odmawia, ale zawsze podaje powód odmowy.

Znam fajnych lekarzy z Warszawy, ale no jeśli chcesz na dzień dobry żeby Ci to wypisali to szkoda Twojego czasu i pieniędzy na wizytę u nich.

To nie tak, że ja chcę wejść i od razu wyskoczyć z życzeniem co ma mi wypisać. Bardziej mi chodzi o lekarza, który leczy również lekami starszej generacji. Bardzo Cię proszę daj mi namiar na specjalistów od leczenia depresji albo tych lekarzy, których Ty cenisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, lucynk4 napisał(a):

Bardzo Cię proszę daj mi namiar na specjalistów od leczenia depresji albo tych lekarzy, których Ty cenisz.

Z Warszawy to dr Jarkiewicz, dr Minor a jeśli kobieta to dr Grigo-Skrzypek.

Z tym, że ja gwarancji nie dam, że oni Ci przepiszą od razu TLPD, czy MAO. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, mienta napisał(a):

Skoro antydepresanty nie działają, to może warto spróbować neuroleptyków?

Próbowałam ketrel i arypiprazol a i olanzapine z fluoxetyna, nic nie dało poprawy . Dodam że każdy lek brałam co najmniej półtora miesiąca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, acherontia styx napisał(a):

Z Warszawy to dr Jarkiewicz, dr Minor a jeśli kobieta to dr Grigo-Skrzypek.

Z tym, że ja gwarancji nie dam, że oni Ci przepiszą od razu TLPD, czy MAO. 

Dziękuję pięknie 😘

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi