Skocz do zawartości
Nerwica.com

Co by było gdyby...

Becareful

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Dziewięćdziesiąt Cztery

Nie zastanawiam się nad takimi rzeczami, bo to nie ma sensu.

A co do historii z wpisu - studia można skończyć w każdym wieku, zwłaszcza mając już na to pieniądze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

19 godzin temu, Robinmario napisał(a):

Moim zdaniem , jeśli ktoś nauczy się cieszyć życiem to każde jego zajęcie będzie szanowane i dobre dla niego . Czy praca architekta daje gwarancje bycia szczęśliwym a praca robotnika skazuje Cię na porażkę w życiu . Na pewno są ludzie którym zależy , żeby inni tak myśleli , łatwiej się wtedy wywyższać . Myślę , że szanuje sie człowieka za bycie człowiekiem który szanuje innych , każdy by chciał mieć jak najlepiej w życiu ale nie każdy potrafi to osiągnąć . 

To prawda. Nie wiem co się z nami stało, że oceniamy ludzi przez majątek, stanowisko, wykształcenie... pewnie żyjemy w takich wartościach - wpajanych w szkole, w kapitalizmie. Gdzieś po drodze zgubiliśmy człowieczeństwo 

Być może człowiek błądzi. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 godzin temu, Becareful napisał(a):

To prawda. Nie wiem co się z nami stało, że oceniamy ludzi przez majątek, stanowisko, wykształcenie... pewnie żyjemy w takich wartościach - wpajanych w szkole, w kapitalizmie. Gdzieś po drodze zgubiliśmy człowieczeństwo 

Być może człowiek błądzi. 

Ja myślę , że nic się nie stało , po prostu jest jak jest , jakby świat nie stworzył ludzi takimi jacy są to byliby inni . Odwieczna jedna z cech gatunku ludzkiego , „chciwość” , mieć więcej , być wyżej na drabinie , podobno ten programik ma albo mial zapewniać większą skuteczność rozmnażania , głównie dotyczyło to samców ale różnie z tym jest 🙂 . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi