Skocz do zawartości
Nerwica.com

Hipomania?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Kilka lat opierałem sie leczeniu SSRI, jednak bliscy mnie namówili a doktor "podarował" escitalopram. Po około miesiącu dostałem jakiejś gonitwy myśli, mało spałem, i miałem dużo różnych pomysłów, które wydawały mi sie niesamowicie fajne (np poszedłem do kina Iluzjo na film "Abba" chyba dwa razy tak mi sie spodobało. W pewnym momencie miałem tego troche dosyć, w głowie pojawiła sie myśl że może przyjdzie za ten brak wypoczynku zapłacić. Czy to uczciwie dawać taki lek ludziom? Przecież jest przysięga Hipoktaresa , a z tego co czytam nie jestem wyjątkiem pozdrawiam  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każde leki mają skutki uboczne, nawet apap, czy też witaminy. Tutaj naprawdę nie ma złego środka. Każdy z nas na dany lek też reaguje inaczej 🤷 ja biorę dwa SSRI w tym esci. Nie mam czegoś takiego jak ty. Jaką masz diagnozę? I co na to lekarz? Bo powinieneś z nim o tym pomówić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję a odpowiedz. Dużo poczytałem na tym forum i zmieniło mi to myslenie, Trochę niepotrzebny ten mój post. Lekarze robia co moga zeby pomóc ludziom w tych cięzkich schorzeniach. Zgadzam sie z Tobą zupełnie. Lekarze "nie wiedzą co sie zadziało w głowie" ale juz mam przepisany kertel i pragabalinę. Trzeba sie lecyc a nie filozofować pozdrawiam serdecznie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi