Skocz do zawartości
Nerwica.com

Nawrót stanów depresyjnych

iris10

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, przejrzałam swoje posty i widzę że wracam tu raz na rok, z różnymi problemami. Kiedyś szczególnie było to natręctwo myśli, rok temu obniżony nastrój spowodwany trudną sytuacją w pracy (znamiona mobbingu). Sytuacja w pracy naprawdę się polepszyła i rozwiazązała w zasadzie w najlepszy możliwy sposób. Piszę o tym, żeby i Was wesprzeć nieco na duchu, bo w zasadzie moje czarne scenariusze się nie sprawdziły. Nastąpił dobry czas. A dziś znów odczuwam pustkę. Odczuwam frustrację pracą, brak satysfakcji takiej jakbym chciała. Jestem nauczycielką. Zaczęły się wakacje, a ja nie potrafię w sumie z nich czerpać, chce aby dni szybko mijały. Leżę w łóżku, odczuwam niepokój, ucisk w okolicy klatki piersiowej. Wiem że jest to spowodowane przede wszystkim zmianami w moim życiu (pewni ludzie przychodzą, inni odchodzą), a ja nie jestem w stanie dobrze tych zmian zaakceptować. Chodzę na terapię co dwa tygodnie, ale aktualnie omawiamy na niej co innego. Myślę żeby wrócić do leków. Brałam Sertagen, ale nie wiem w sumie czy to on mi pomógł wcześniej, czy hybryda leków, terapii i rozmów z ludźmi. Jaki lek pomógł Wam w przypadku obniżonego nastroju? Pozdrawiam serdecznie. Chciałam swoje emocje przelać w słowa:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi