Skocz do zawartości
Nerwica.com

PAROKSETYNA (Arketis, ParoGen, Paroxetine Aurovitas, Paroxinor, Paxtin, Rexetin, Seroxat, Xetanor)

Ania

Rekomendowane odpowiedzi

elfrid, zobaczymy co lekarz powie,boję się odstawić,bo wiem,że nerwica wróci.ale z drugiej strony jestem na paro rok.jest dobrze,ale czy mam ją brać do końca życia???jeszcze zobaczymy :smile:

-- 24 lis 2013, 11:42 --

magnolia84, biorę paro po raz czwarty,jak odstawie to wcześniej czy później nerwica wróci.sama nie wiem czy brać ją ciągle....czy robić przerwy ..ile też można a brać??może zmniejsze dawkę,nie wiem.zobaczymy co lekarz powie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

freda, pewnie masz nawroty dlatego, że za krótko ją brałaś i (lub) zbyt gwałtownie z niej zeszłaś.

elfrid, odpowiadam na Twoje pytanie z wątku "Sertralina": od kwietnia - do listopada 20 mg, od 1 listopada 30 mg

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

freda, w takim razie nie wiem co może być przyczyną nawrotów... ja najdłużej brałam lek 3 lata i miałam najdłuższy efekt terapeutyczny (5 lat spokoju) i pewnie trwałby dłużej gdybym sama tego nie zepsuła (ale to już inna historia)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten lek powinien być całkowicie wycofany ze sprzedaży, nie da sie tego świństwa odstawić, mimo ze brałem tylko poł tabletki efekty odstawienne sa takie ze nie mozna normalnie funkcjonowac, zaden inny lek tego nie mial, a bralem juz duzo, stopniowe zmniejszanie dawki daje jedynie to ze objawy sa troche mniejsze, nic poza tym, po prostu genialny sposob producenta na zapewnienie sobie stalego zbytu, a lekarze to po prostu brak slow, po co daja takie leki skoro dobrze wiedza jak to dziala, paroksetyna nie jest zadnym cudownym lekiem ktory nie ma zadnego zamiennika o takim samym dzialaniu a mimo to przepisuja to dziadostwo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie też się tego obawiam, raz już miałem jazdę i dlatego miałem duże opory przed braniem,

teraz na wizycie niedługo o psychiatry powiem mu o tym, tylko że byłem w takim stanie że musiałem

go wziąć, także lipa, cienko się widzę, to jest narkotyk zresztą wszystkie psychotropy, nie da się tego gówna

odstawić wszystko wraca ze zdwojoną siłą

-- 24 lis 2013, 21:37 --

w tygodniu idę do psychiatry jaki lek zamiennik można wziąć zamiast paro?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi