Skocz do zawartości
Nerwica.com

Nie na temat (2) - do kosza

Fobic

Rekomendowane odpowiedzi

@acherontia styx Znasz mnie lepiej i nie musisz widzieć tego jednego zdania wyrwanego z kontekstu, żeby wiedzieć o co chodzi. W tym ukrytym poście opisałem działanie syntetycznych kannabinoidów (rzekome zachęcanie do używania narkotyków i ich reklamowanie) dostępnych legalnie ponad dziesięć lat temu (czuję, że użycie słowa "faza" zaważyło na decyzji moda), porównując je do późniejszych pochodnych związków, powstałych na skutek nieudolnych prób walki z ogólnym zjawiskiem "dopalaczy" (częściowe, wybiórcze delegalizacje), które były po prostu bardzo silnymi toksynami, mających na swoim koncie od kilku do kilkuset ofiar śmiertelnych. Nie trzeba być jajogłowym, żeby wyciągnąć z tego wniosek, że "dopalacze" ewoluowały w dużo bardziej niebezpieczne środki, niż te, z którymi był problem dekadę wcześniej.

Moderator najwyraźniej nie słyszał nigdy o pojęciu "harm reduction", czyli redukcji szkód i nie zrozumiał wydźwięku mojej wypowiedzi, czepiając się malutkich fragmentów, które uderzyły w jego osobiste pobudki. To, że były przypadki śmiertelne, to zwykła selekcja naturalna i przesiew myślących od naiwnych i głupich/niedoedukowanych jednostek. W przypadku udostępnienia leków psychotropowych na receptę każdemu, bez limitu wiekowego miałaby miejsce podobna sytuacja. Mówi się, że alkoholizm, czy narkomania to choroba, a jest to zwyczajna słabość, lub ułomność człowieka, który szuka rozwiązania życiowych problemów w substancji.

Olałbym to całkowicie i propagował dalej redukcję szkód tam gdzie jest to potrzebne i próbował pomóc tam, gdzie czuję się kompetentny, gdyby ten człowiek nie miał możliwości zniszczenia mojej osoby na tym forum poprzez dziecinne czepianie się słówek bez zrozumienia szerszego kontekstu.

@Dryagan "Jak widzisz nie jestem inkwizytorem i nie dałem Ci drugiego ostrzeżenia" - mam ci może jeszcze podziękować? "Nie będę też wywlekać tekstu prywatnych postów i pisać co w nich było" - nie mam nic do ukrycia i wszystko co zawarłem w wiadomościach prywatnych, opisałem na forum publicznie i pani Agata, tak jak kilkadziesiąt innych osób wie to co ty i więcej.

Poza tym skąd się nagle urwałeś? Nie mogłeś reagować bezpośrednio po mojej rejestracji tutaj? Oszczędziłbyś mi czasu i nerwów. Patrząc z twojej perspektywy, na tej samej stronie w temacie dopalaczy, przynajmniej dwie dodatkowe osoby powinny dostać ostrzeżenie a trzy posty zostać skasowane. Nagle się obudziłeś i odpaliłeś akurat na mnie? Good work. Keep going.

___

Zapraszam do sprawdzenia moich dwóch ostatnich postów w temacie "czego aktualnie słuchasz" działu "Off-topic". To moje ostatnie echo na tym forum.

F41.2

Duloksetyna 30 mg

Kwetiapina 200 mg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.