Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dubel - Zmiana leku

mateusz nowakowski

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim .

chciałbym zapytać może bardziej doświadczonych ludzi o pewną rzecz 

od dłuższego czasu mam dużo objawów somatycznych i psychicznych .Mieszkam w Holandii tu odrazu dodam iż podejście lekarzy jest inne niż w Pl (może ktoś  póz ale na własnej skórze ) . Od miesiąca około jadłem diazepam, gdy wkoncu lekarz przepisał mi go gdy zobaczył w jakim jestem stanie oraz po wizycie pogotowia u mnie w domu ( atak paniki ) choć dodatkowo obstawiam zła reakcje po SSRI ( brałem dwa tygodnie ) tylko escitalopram 10 mg .

w piątek byłem u neurologa zapytałem czy może xanax był by lepszy od diazepamu ponieważ często jest po nim senny , on stwierdził że tak i przepisał mi o.25 mg 2 tab 2-3 razy dziennie .

Zacząłem brać odrazu gdy skończył się Diazepam czyli tego dnia już wziąłem Alprazolam. Biorę dziś 3 dzień i czuje się inaczej . Po diazepamie odrazu był spokój relax wiadomo senność ale i początkowa energia ciągle coś chciałem robić chęć do życia . Dlaczego po Alprazolamie mam inaczej lekkie odrealnienie .. brak ochoty na co kolaiek jakby efekt odbicia . Czy moiwe że zmiana nagłą leku i że to minie ?czy trzeba wrócić do Diazepamu? Poczekać jeszcze chwilę ? Dziś jest jakby lepiej bez nadmiaru lękow ale dalej osłabiony 

.. 

Pomozcie konkretną odpowiedzią . Wielkie pozdrowienia i dzięki z góry za odpowiedź

Matesz 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi