Skocz do zawartości
Nerwica.com

OT

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

@madmax6 co do autorytetów, to odradzam wierzyć komukolwiek. Gdybym wierzyła komuś, kto chciał być dla mnie autorytetem, dzisiaj bym już nie żyła.

Te same media, o których wspominasz, mówią też, że zaszczepieni też chorują, tylko się ich nie testuje, żeby nie niszczyć propagandy rządowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, z o.o. napisał:

@madmax6 co do autorytetów, to odradzam wierzyć komukolwiek. Gdybym wierzyła komuś, kto chciał być dla mnie autorytetem, dzisiaj bym już nie żyła.

Te same media, o których wspominasz, mówią też, że zaszczepieni też chorują, tylko się ich nie testuje, żeby nie niszczyć propagandy rządowej.

Twoje złe wspomnienia odnośnie autorytetów nie oznaczają że wszyscy są źli. Ludzie generalnie są dobrzy, bo to się bardziej opłaca. 

Polska nie testuje to fakt. Eksperci się dziwią, wskazują, że to błąd. Nic z tym nie zrobimy my obywatele. W Niemczech dla odmiany robią to masowo, bo testowanie pozwala przewidzieć falę i odpowiednio reagować. Mają mądrzejszych ludzi u sterów władzy.

Sam ma problem z autorytetami i trudno mi zaufać jednak nie mam wiedzy z każdej dziedziny i siłą rzeczy muszę zaufać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@madmax6 rozróżnijmy opieranie się na czyimś wykształceniu i doświadczeniu od posiadania autorytetów moralnych czy autorytetów we wszystkim. To jest oczywiste, że jak idę do lekarza czy adwokata, to polegam na ich wiedzy i doświadczeniu. Poza tego rodzaju przypadkami, każdy człowiek powinien kierować się własnymi zasadami.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Lawrence_Kohlberg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi