Skocz do zawartości
Nerwica.com

dubel

animal

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, MarekWawka01 napisał:

Oj tego ci nie powiem, bo nie znam się na takich rzeczach. Nie jestem lekarzem, ziomuś 🙂

50 minut temu, MarekWawka01 napisał:

@animal Mogą to być bóle psychogenne. Wtedy zazwyczaj bolą mięśnie i stawy. Ale może to też być niedobór wapnia, magnezu, czy witaminy D3. Osobom z zaburzeniami depresyjno-lękowymi często brakuje tych składników w organizmie. Może spróbuj zmianę diety - spożywaj więcej kefirów, jogurtów naturalnych, mleka odtłuszczonego, soku pomidorowego. Dobrze jest też suplementować sobie witaminę D3 najlepiej taką 2000 zwłaszcza że mamy teraz okres jesienno-zimowy i takie zmęczenie może się też pojawiać, a witamina D3 pomaga mu w pewien sposób zapobiegać. Jedz też dużo drobiu i ryb morskich, u mnie jest to łosoś. A jak nie znosisz ryb to spróbuj suplementację omegą-3. Polewaj sałatki oliwą z oliwek albo olejem lnianym, posypuj słonecznikiem 🙂 Jednak jeśli zmiana diety i stylu życia nic nie wskóra to spróbuj psychoterapii. Długotrwały stres ponoć sprzyja zmianom zwyrodnieniowym stawów. 

Możesz też próbować suplementy na stawy np. glukozamina, kolagen czy kwas hialuronowy. Tu podpytaj Pani w aptece. Życzę ci zdrowia! Pozdrawiam! 🙂

Dzięki za info.

Od dziecka mam jelito drazliwe, zawsze byłem nerwuskiem.

Czy to możliwe że wypłukałem się z minerałów i witamin I z tad te bole?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi