Skocz do zawartości
Nerwica.com

Proszę o wsparcie , o poradę.

Jake89

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Proszę o poradę bo sam już nie wiem co mam robić i myśleć, może ktoś jest w podobnej do mnie sytuacji .

Otóż jestem gejem już w ponad 2 letnim związku z partnerem. Na początku było wszystko super, cacy , miód- tak jak powinno być w każdym związku.

Od jakichś kilku miesięcy partner nie ma kompletnie ochoty na seks ze mną,   a jak już do tego dochodzi to mam poczucie , że robi to z obowiązku. Bardziej go interesuje przykładowo pączek niż moje ciało. Jedyne o czym marzy to jedzenie i spanie ( jego słowa) , a wcale nie jest osobą otyła, jest szczupły. Cały czas jestem zapewniany , że mu się podobam i , że ze mną wszystko jest w porządku , tylko że problem jest w nim ( tylko że problem trwa już kilka miesięcy). Twierdzi, że ma niskie libido i nikt go nie podnieca i że tylko jedzenie go uszczęśliwia, ale też na chwilę. Ma straszne wahania nastrojów, od totalnej euforii potrafi przejść do " moje życie nie ma sensu, jutro je zakończę itd " lub od słów typu " kocham Cię " do " nie chce być w żadnym związku itd" .Ja nie wiem już co mam robić, staram się zachowywać dobrze i wspierać go. Proponowałem aby zgłosił się do psychoterapeuty lub do psychiatry, ale odmawia i twierdzi , że nic mu to nie pomoże i  że nie będzie się "truć" tabletkami.  Pytałem czy to jest jakaś gra z jego strony i czy chce po prostu mnie zniechęcić do siebie to stanowczo zaprzecza i mówi, że ma " atypową" depresję.

Czy ktoś może mi pomóc i powiedzieć jak zachowywać się w stosunku do takiej osoby ? Która nie chce żadnej pomocy, ( ani specjalisty ani mojej) , a wręcz odpycha ?

To nie jest dla mnie zbyt łatwe tak po prostu odejść po 2 latach wspólnego życia.

Edytowane przez Jake89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi